La ofertă

Review – Aparat de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU

Aparat de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU

paratul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU se află printre cele mai performante AC-uri, fiind îmbogățit cu funcții care pot crește nivelul de confort al utilizatorilor.

Atât temperaturile scăzute, cât și cele ridicate îi provoacă pe utilizatori să găsească noi metode de a climatiza încăperile din locuință. Dacă pe timp de iarnă, aceștia pot utiliza o centrală termică, aceasta cu siguranță că nu poate fi de ajutor în sezonul cald, când temperaturile extreme pot altera starea generală a multora dintre noi.  

Tocmai de aceea, mulți utilizatori optează pentru montarea unui aparat de aer condiționat care să contribuie la obținerea temperaturii optime a locuinței, iar principalul avantaj al AC-urilor dezvoltate recent este reprezentat de faptul că acestea pot contribui inclusiv la încălzirea camerelor. 

Astfel, în acest articol vom discuta despre aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU, unul dintre cele mai performante sisteme produse de Beko până acum. Pe parcursul articolului, vom lua în considerare principalele avantaje ale aparatului de aer condiționat Beko și vom discuta pe larg despre funcțiile speciale pe care le are acesta.  

De asemenea, pentru a te ajuta să alegi un aparat de aer condiționat 12000 BTU potrivit pentru nevoile tale, vom menționa eventualele dezavantaje pe care le are acest sistem monosplit.  

Cum aleg un aparat de aer condiționat potrivit? 

Atunci când ești în căutarea unui AC care să satisfacă nevoile tale și ale familiei, trebuie să iei în considerare câteva aspecte. În primul rând, încearcă să decizi dacă vrei să climatizezi doar o încăpere sau mai multe. Dacă răspunsul este reprezentat de prima variantă, un aparat de aer condiționat fix, cum ar fi Beko BEEPG120 12000 BTU, te poate ajuta să îți atingi scopul. 

Pe de altă parte, dacă planul tău este să răcești sau să încălzești mai multe încăperi, principalele două opțiuni sunt reprezentate de aparatele de aer condiționat mobile sau sistemele multisplit. AC-urile mobile sau portabile nu dispun de o unitate externă.  

În schimb, aparatele de aer condiționat portabile sunt prevăzute cu un tub de evacuare care trebuie așezat pe partea exterioară a apartamentului sau a casei. Acest lucru se poate realiza prin intermediul ferestrelor, iar un ajutor de nădejde în acest caz ar putea fi un kit de izolare al tubului de evacuare, astfel încât încăperea să fie protejată de factorii externi.  

Sistemele de aer condiționat multisplit sunt compuse din mai multe unități interne (2, 3, 4 sau mai multe, în funcție de numărul de camere) conectate la o singură unitate externă. Aceasta din urmă are o putere cu mult mai mare, astfel încât să poată face față atunci când mai multe unități interne funcționează simultan.  

Deși sunt mai costisitoare, sistemele de aer condiționat multisplit pot fi foarte eficiente, iar ținând cont că acestea sunt considerabil de durabile, poți privi achiziționarea unui astfel de sistem drept o investiție de care te vei bucura pe termen lung.  

Aparat de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU – Prezentare generală 

Aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU se află printre cele mai performante AC-uri, fiind îmbogățit cu funcții care pot crește nivelul de confort al utilizatorilor. Sistemul are o capacitate generală de 12000 BTU, astfel fiind ideal pentru încăperi cu suprafețe de până la 30 m2.  

O caracteristică specială a aparatului de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU este reprezentată de eficiența energetică atât pentru răcire, cât și pentru încălzire, aceasta fiind A+++, respectiv A++. Acest aspect va duce la un cost mai scăzut în ceea ce privește consumul de energie electrică, un avantaj semnificativ pentru toți utilizatorii. 

Principalele avantaje ale aparatului de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU sunt reprezentate de funcțiile cu care acesta este prevăzut, însă există două tehnologii inovative folosite pentru a crea acest AC: tehnologiile Wi-Fi și inverter.  

Tehnologia Wi-Fi permite controlul de la distanță, iar inverter-ul este un tip de compresor care contribuie la durabilitatea aparatului de aer condiționat și la reducerea consumului de energie. Propriu-zis, atunci când ajunge la temperatura dorită, un AC cu inverter nu se va opri complet, întrucât repornirea poate consuma semnificativ de multă energie.  

HomeWhiz, pentru controlul la distanță 

Aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU este dotat cu tehnologia Wi-Fi. Așa cum am menționat anterior, aceasta le permite utilizatorilor să controleze sistemul de oriunde ar fi, iar pentru aceasta, Beko folosește aplicația HomeWhiz. Aceasta îi ajută pe utilizatori să programeze aparatul de aer condiționat sau chiar să îl pornească în timp real, de oriunde s-ar afla.  

Spre exemplu, dacă te afli la o distanță mică de casă și îți dorești ca o anumită încăpere să aibă o temperatură optimă atunci când ajungi acasă, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația HomeWhiz și să pornești aparatul de aer condiționat cât timp încă ești pe drum.  

Funcționare optimă la temperaturi extreme 

Este cunoscut faptul că AC-urile pot funcționa între anumite limite de temperatură, astfel încât unitatea externă să nu fie activată. Cu toate acestea, aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU face față cu brio temperaturilor extreme. Spre exemplu, funcția de încălzire a sistemului poate funcționa perfect la temperaturi de până la -20⁰C.  

Aer curat, livrat inteligent 

Aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU este prevăzut cu trei tipuri de filtre, astfel încât să ofere aer curat, lipsit de impurități precum particule de praf și polen, bacterii, viruși sau alergeni. Filtrul de carbon activ reține particulele mici de praf și absoarbe mirosurile prezente în încăpere, pentru a menține aerul proaspăt. Filtrul Cold-Catalyst reține și îndepărtează eficient formaldehida, compușii organici volatili, gazele nocive și mirosurile neplăcute.  

Mai mult, aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU dispune de funcția ZoneFollow. Odată activată prin intermediul telecomenzii cu senzor, funcția ZoneFollow va fi responsabilă de a detecta temperatura din jurul utilizatorului în așa fel încât aparatul de aer condiționat să îi asigure confortul prin atingerea temperaturii optime. De asemenea, când funcția ZoneFollow este activată, AC-ul va ghida fluxul de aer spre zonele în care se află utilizatori.  

Materiale de calitate pentru o durabilitate crescută 

Beko se concentrează pe a crea produse durabile, care să le fie alături utilizatorilor pentru perioade îndelungate. Tocmai de aceea, aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU este construit din materiale de înaltă calitate, rezistente la diferiți factori externi.  

Cu toate acestea, pentru o rezistență crescută la coroziune și pentru îmbunătățirea transferului termic, schimbătoarele de căldură din ambele unități (internă și externă) sunt acoperite cu un strat protector Gold Guard. Gold Guard protejează schimbătorul de căldură atât împotriva fenomenelor meteorologice care îl pot afecta, cât și împotriva aerului sărat, în cazul în care aparatul de aer condiționat este folosit aproape de mare.  

Specificații 

Caracteristici generale 

 • Tip produs: standard, monosplit; 
 • Utilizat pentru casă, mediu rezidențial; 
 • Suprafață de montare: perete; 
 • Capacitate generală: 12000 BTU; 
 • Capacitate de răcire: 14700 BTU; 
 • Capacitate de încălzire: 14700 BTU; 
 • Potrivit pentru suprafețe de până la: 30 m2; 
 • Tipuri de filtre: carbon activ, Cold-Catalyst, filtre cu densitate mare;  
 • Număr trepte ventilator: 5; 
 • Inverter: da; 
 • Kit de instalare inclus: da (3m); 
 • Conținut pachet: aparat de aer condiționat, telecomandă, kit de instalare. 

Eficiență energetică 

 • Eficiență energetică răcire: A+++; 
 • Eficiență energetică încălzire: A++; 
 • Coeficient de randament sezonier la răcire (SEER): 8.5; 
 • Coeficient de randament sezonier la încălzire (SCOP): 4.6. 

Specificații tehnice 

 • Agent de răcire: R-32. 

Unitate internă 

 • Dezumidificare (L/h): 1.2; 
 • Debit de aer: 10.5 m3/min; 
 • Nivel de zgomot: 55 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 20 cm; 
 • Lățime: 80.2 cm; 
 • Înălțime: 29.5 cm; 
 • Greutate: 9 kg. 

Unitate externă 

 • Nivel de zgomot: 61 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 30.3; 
 • Lățime: 76.5; 
 • Înălțime: 55.5 cm; 
 • Greutate: 23 kg. 

Funcții 

 • Funcții de climatizare: răcire, încălzire, ventilație, dezumidificare; 
 • Tehnologie Wi-Fi: da; 
 • Caracteristici speciale: timer, auto restart, Wi-Fi control, dezghețare automată, auto changeover, mod Sleep, ZoneFollow, Breeze Away, turbo răcire, turbo încălzire.

Concluzie – Aparat de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU 

Aparatul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU este ideal pentru utilizatorii care își doresc să climatizeze o încăpere în mod eficient și inteligent, cu un consum scăzut de energie electrică. Ținând cont că aparatul este prevăzut cu tehnologia Wi-Fi, acesta poate fi controlat de la distanță, iar funcțiile inteligente dezvoltate pentru AC-ul Beko îl fac ușor de utilizat, setat și programat.  

Aparat de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU

paratul de aer condiționat Beko BEEPG120 12000 BTU se află printre cele mai performante AC-uri, fiind îmbogățit cu funcții care pot crește nivelul de confort al utilizatorilor.

Search