La ofertă

Review – Aparat de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU 

Aparat de aer conditionat portabil TCL-DeLonghi

Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU este unul dintre cele mai versatile AC-uri portabile.

Vara și iarna deopotrivă pot pune bețe în roate utilizatorilor. În sezonul cald, mulți dintre noi simțim nevoia să răcorim camerele din locuință cât mai bine, astfel încât să avem o stare generală mai bună. Pe timp de iarnă, pe de altă parte, toată lumea are nevoie de un cămin bine încălzit, pentru a nu suferi din cauza temperaturilor relativ scăzute de afară. 

Tocmai de aceea, am decis să discutăm despre aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU, astfel încât să îți oferim o perspectivă mai bună asupra unei opțiuni potrivite pentru climatizarea casei sau apartamentului tău. În acest articol, ne vom concentra pe a descrie principalele funcții ale aparatului și pe a sublinia eventualele dezavantaje pe care le-ai putea avea dacă îl achiziționezi.  

Aparat de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU – Prezentare generală 

Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU este unul dintre cele mai versatile AC-uri portabile. Acesta are o capacitate impresionantă de a modifica temperatura din încăpere și o eficiență energetică foarte bună.  

Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU nu dispune de toate funcțiile performante ale unui sistem de climatizare fix, însă are nenumărate avantaje despre care vom vorbi pe larg, astfel încât tu să poți face o alegere potrivită pentru nevoile tale. 

În primul rând, capacitatea de 12000 BTU face ca sistemul să se potrivească încăperilor cu suprafețe de până la 30 m2, astfel fiind ideal atât pentru dormitoare, cât și pentru living-urile spațioase. Mai mult, aparatul este relativ econom, întrucât nu consumă excesiv de multă energie pentru a climatiza o încăpere.  

Apoi, unul dintre cele mai avantajoase aspecte ale aparatului de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU este reprezentat de faptul că acesta se bucură de două funcții principale, anume cele de răcire, respectiv încălzire. Astfel, aparatul poate fi util atât în perioada caldă, cât și pe timp de iarnă. Acest aspect poate constitui un avantaj semnificativ pentru anumiți utilizatori, iar utilizarea AC-ului în diferite perioade din an va justifica mult mai bine investiția inițială.  

R290, pentru un nivel scăzut de poluare 

Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU este prevăzut cu agentul frigorific R290. Este adevărat că, în zilele noastre, întâlnim foarte des refrigerantul R32, despre care se spune că se numără printre cele mai ecologice refrigerante și reduce poluarea cu până la 40%. Cu toate acestea, freonul R-290 are și el anumite specificații speciale. 

Spre exemplu, agentul frigorific R290 se numără printre puținele fluide naturale folosite pentru astfel de aparate de climatizare. Acest freon se mai numește și propan de hidrocarburi, iar faptul că este un fluid natural îl face mai ecologic decât alte tipuri de agenți frigorifici. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că refrigerantul R290 este inflamabil, însă dacă aparatul de aer condiționat funcționează în parametri normali și nu are defecțiuni, acest aspect nu va afecta utilizatorii.  

Răcire și încălzire puternice, zgomot redus 

Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU poate să răcească și să încălzească încăperile foarte eficient. Acesta are capacități nominale de încălzire și răcire de 3200 W, respectiv 3500 W. Coeficientul de randament la răcire (SEER) este 2.6, iar cel la încălzire (SCOP) se ridică la 2.8. 

Mai mult, aparatul de aer condiționat este foarte silențios, ceea ce îl face ideal pentru familiile care își doresc atât o încăpere climatizată, cât și liniște în camera respectivă. De exemplu, aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU poate fi ideal pentru familiile cu copii, întrucât acesta va menține un nivel de zgomot redus și nu va afecta programul de odihnă al celor mici.  

Aer de calitate cu efort minim 

Deseori, se poate întâmpla ca anumite aparate de aer condiționat mai vechi să aibă un flux de aer care conține diferite impurități, particule de praf sau de polen, alergeni, viruși sau bacterii. Astfel de factori pot afecta starea generală a utilizatorilor, provocând diferite afecțiuni.  

Pe de altă parte, în cazul aparatului de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU, funcțiile de ventilație, dezumidificare și evaporare automată a condensului contribuie semnificativ la calitatea fluxului de aer oferit. Un aer ventilat va fi mereu mai curat și mai proaspăt, fapt care poate contribui la sănătatea utilizatorului. De asemenea, AC-ul TCL-DeLonghi 12000 BTU se asigură constant că umiditatea din încăpere este în parametri optimi, iar dacă acesta depistează un nivel crescut de umiditate, funcția de dezumidificare își intră în rol și rezolvă problema într-un timp record.  

Mai mult, este foarte cunoscut faptul că, în cazul aparatelor de aer condiționat portabil, se poate crea condens foarte ușor, întrucât acestea nu dispun de o unitate externă. Tocmai de aceea, aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU are o funcție de evaporare automată a condensului, asigurându-se constant că atmosfera din încăpere este cât mai plăcută.  

Funcția Sleep, pentru nopți liniștite 

În sezonul rece, dar cu precădere pe perioada verii, temperatura dintr-o încăpere se poate schimba radical peste noapte. Spre exemplu, în nopțile foarte călduroase, temperatura din interior poate crește până la un nivel care cu siguranță că afectează calitatea somnului.  

În astfel de situații, aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU vin în ajutor cu o funcție foarte eficientă care va face perioadele de odihnă mult mai plăcute: funcția Sleep. Propriu-zis, funcție Sleep se concentrează pe a menține o temperatură constantă în cameră, fără a afecta utilizatorii prin livrarea unui flux de aer prea rece sau prea cald. Astfel, atunci când funcția Sleep este activată, aparatul de aer condiționat climatizează camera mai lent, însă odată ce ajunge la temperatura dorită, o menține cu brio.  

Programare pentru 24 de ore 

Uneori, se poate întâmpla ca temperaturile extreme din exterior să afecteze utilizatorii, iar aceștia să aștepte să găsească acasă o atmosferă mai plăcută, cu o temperatură optimă. Tocmai pentru a oferi această oportunitate, aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU este prevăzut cu o funcție care le permite utilizatorilor să programeze dispozitivul pentru 24 de ore.  

Spre exemplu, ne putem gândi la o zi foarte călduroasă, în care canicula afectează starea generală a utilizatorului. Cu ajutorul funcției de programare pentru 24 de ore, aparatul de aer condiționat va porni exact la ora potrivită pentru a-și întâmpina utilizatorul cu o atmosferă răcoroasă, ideală pentru a se relaxa după o zi petrecută sub razele puternice ale soarelui.  

Aparat de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU – Specificații tehnice 

Caracteristici generale 

 • Tip produs: portabil; 
 • Utilizare: rezidențială; 
 • Suprafața de montare: podea; 
 • Recomandat pentru încăperi de până la: 30 m2; 
 • Capacitate generală/răcire/încălzire: 12000 BTU; 
 • Temperaturi minime și maxime de operare la răcire: -18 – +35°C; 
 • Temperaturi minime și maxime de operare la încălzire: -10 – +25°C; 
 • Kit de instalare inclus: da; 
 • Conținut pachet: telecomandă cu 2 baterii AA, tub extensibil de evacuare pentru aer cald, furtun de drenare, set de conectare la fereastra glisantă. 

Eficiență energetică 

 • Eficiență energetică răcire: A; 
 • Eficiență energetică încălzire: A+; 
 • Coeficient randament la răcire (SEER): 2.6; 
 • Coeficient randament la încălzire (SCOP): 2.8. 

Specificații tehnice 

 • Tensiune alimentare: 220 V; 
 • Capacitate nominală la răcire: 3500 W; 
 • Capacitate nominală la încălzire: 3200 W; 
 • Agent de răcire: R290 (propan). 

Unitate internă 

 • Dezumidificare (L/h): 1.7; 
 • Nivel de zgomot: 65 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 419 mm; 
 • Lățime: 358 mm; 
 • Înălțime: 688 mm; 
 • Greutate: 27.5 kg. 

Funcții 

 • Funcții de climatizare: răcire, încălzire, ventilație, dezumidificare; 
 • Tehnologie Wi-Fi: nu; 
 • Caracteristici speciale: funcție Sleep, super silențios, răcire puternică, programare pentru 24 ore, evaporare automată condens.  

Aparat de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU – Pro și contra 

Pro 

 • Consum și poluare reduse; 
 • Funcții de răcire și încălzire; 
 • Funcții de dezumidificare și evaporare automată a condensului; 
 • Dimensiuni reduse. 

Contra 

 • Aparatul poate fi uneori incomod, luând în considerare furtunul pentru drenare și tubul de evacuare; 
 • Față de alte aparate de aer condiționat, AC-ul TCL-DeLonghi 12000 BTU are un nivel de zgomot cu foarte puțin mai ridicat. 

Aparat de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU – Concluzie 

Dacă ești în căutarea unui AC pe care să îl poți muta dintr-o încăpere în alta, îți recomandă aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU. Fiind un aparat de aer condiționat portabil, acesta poate climatiza pe rând toate încăperile din locuință.  

Pentru un aparat de aer condiționat portabil, TCL-DeLonghi 12000 BTU este foarte puternic și este prevăzut cu nenumărate funcții care vor crește semnificativ nivelul de confort al utilizatorilor. Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU se asigură constant că livrează un flux de aer curat, lipsit de impurități, viruși, alergeni, sau un nivel prea ridicat de umiditate.  

Aparat de aer conditionat portabil TCL-DeLonghi

Aparatul de aer condiționat portabil TCL-DeLonghi 12000 BTU este unul dintre cele mai versatile AC-uri portabile.

Search