La ofertă

La Ce să Te Uiți Când Cauți un Aparat de Aer Condiționat Portabil?

 Pentru că vara toridă se apropie cu pași repezi, știm că îți dorești o oază de răcoare în casa ta. Dar ce faci când stai în chirie și nu ai posibilitatea instalării un aer condiționat clasic, de perete? Aici intervenim noi cu o soluție practică: aerul condiționat portabil. Aceste dispozitive compacte și ușor de utilizat oferă răcoarea mult visată și confortul termic necesar în orice încăpere, fără a necesita o instalare permanentă.  

În articolul de astăzi discutăm pe larg și aflăm care este cel mai bun aparat de aer condiționat portabil, și nu în ultimul rând, explorăm avantajele și dezavantajele acestuia, de ce este o opțiune bună de luat în considerare și care sunt cele mai bune modele de aparate de aer condiționat de pe piață, în 2023.

Dacă până acum am analizat cele mai bune aparate de aer condiționat multisplit și top aparate de aer condiționat cu inverter, acum a venit rândul aparatelor de aer condiționat portabile.  

Vei afla cum funcționează un aer condiționat portabil, care sunt avantajele și dezavantajele aparatului de aer condiționat portabil, și nu în ultimul rând, discutăm în detaliu fiecare model de aer condiționat portabil pentru ca tu să faci cea mai buna alegere. 

Ce este un aer condiționat portabil? 

Un aer condiționat portabil este un dispozitiv care oferă răcoare și confort termic în casă, fiind ușor de mutat și fără a necesita o instalare permanentă. Aparatul de aer condiționat portabil este compus dintr-o unitate principală care conține compresorul și ventilatorul, iar în funcție de modelul ales, poate conține și furtunul de evacuare pentru eliminarea aerului cald în exterior.  

Cum funcționează aparatul de aer condiționat portabil? 

Aparatul de aer condiționat portabil funcționează prin utilizarea unui ciclu termodinamic pentru a răci aerul din încăpere, fiind diferit față de aparatele de aer condiționat fixe.  

Aparatul de aer condiționat portabil este compus din două părți: un compresor care realizează schimbul de căldură, și o unitate de expulzare a aerului în încăpere. În cazul aparatelor de aer condiționat montate pe perete, aceste două părți sunt separate – compresorul este montat pe un perete exterior, în timp ce unitatea internă se află în interiorul casei. În schimb, la aparatul de aer condiționat portabil, aceste două unități sunt combinate într-una singură, ceea ce oferă atât avantaje, cât și dezavantaje. 

Funcționarea unui aparat de aer condiționat portabil implică mai mulți pași. În primul rând, aerul din încăpere este trecut printr-un filtru cu cărbune pentru purificare, reținând bacteriile și impuritățile. Apoi, aerul este răcit, umiditatea sa este redusă, urmând să fie recirculat înapoi în încăpere.  

Aparatul de aer condiționat portabil este echipat și cu un furtun de evacuare, care trebuie scos în exterior și fixat cu ajutorul unui sistem de etanșare.  

Cum se montează un aparat de aer condiționat portabil? 

Montarea unui aparat de aer condiționat portabil este un proces relativ simplu și se realizează în 4 pași simpli.   

 1. Găsirea unei locații potrivite pentru aparatul de aer condiționat portabil

Amplasarea aparatului de aer condiționat portabil depinde foarte mult de lungimea tubului de evacuare, deoarece, în general, acestea au lungimea cuprinsă între 1,5 și 2 metri. Așadar, cea mai la îndemână opțiune este lângă geam, pentru a facilita evacuarea aerului cald. 

 1. Montarea furtunului de evacuare a aparatului de aer condiționat portabil

Furtunul de evacuare poate fi inclus în kit-ul aparatului de aer condiționat portabil, deși nu toți producătorii aleg această opțiune, adesea fiind necesară achiziționarea separată.  

Prin urmare, furtunul de evacuare sau burlanul se conectează la unitatea principală a aparatului de aer condiționat portabil print-un sistem etanș și/sau cleme în funcție de designul dispozitivului. Este important să te asiguri că furtunul este într-o poziție sigură și nu stă îndoit. 

 1. Instalarea sistemului de evacuare al aparatului de aer condiționat portabil

După cum spuneam la pasul anterior, nu toți producătorii includ kit-ul de etanșare sau kit-ul de evacuare în pachetul aerului condiționat portabil, așadar va fi necesară achiziționarea separată. Sistemele de evacuare, în marea majoritate a cazurilor sunt făcute dintr-un material textil termorezistent, și face legătura dintre geamul deschis și rama acestuia.  

 1. Conectarea la priză și setările aparatului de aer condiționat portabil

Conectați aparatul de aer condiționat portabil la priză și urmați instrucțiunile producătorului pentru a configura și a seta temperatura și funcțiile aparatului. Asigură-te că respecți toate măsurile de siguranță și indicațiile specifice. 

Este important să verifici instrucțiunile aparatului de aer condiționat portabil, deoarece procesul de instalare poate varia ușor în funcție de modelul ales și caracteristicile acestuia.   

Care sunt avantajele unui aer condiționat portabil? 

Aerul condiționat portabil oferă o serie de avantaje semnificative, mai ales în situațiile în care instalarea aparatului de aer condiționat de perete nu este posibilă. În continuare îți prezentăm câteva avantaje ale aparatului de aer condiționat portabil: 

 1. Flexibilitate: Unul din principalele avantaje ale unui aer condiționat portabil este capacitatea sa de a fi mutat și utilizat în diferite camere. Se poate muta cu ușurință dintr-o cameră în alta, mai ales modelele ce integrează roți, oferindu-ți un grad mai mare de flexibilitate. De asemenea, aparatul de aer condiționat portabil poate fi o opțiune excelentă pentru cei care locuiesc în chirie sau într-un apartament în care nu au posibilitatea instalării un aparat de aer condiționat de perete.
 2. Instalarea ușoară: Aparatul de aer condiționat portabil nu necesită găurirea pereților sau de instalarea unei unități externe. De obicei, este suficient să conectezi furtunul de evacuare la o fereastră sau un orificiu de ventilație pentru a permite evacuarea aerului cald în exterior. Aparatul de aer condiționat portabil se instalează rapid și simplu, fără a necesita intervenția unui specialist.
 3. Versatilitate în utilizare: Aparatul de aer condiționat portabil poate fi utilizat în orice încăpere, atât timp cât ai acces și la o fereastră pentru montarea kit-ului de evacuare. De asemenea, unele aparate de aer condiționat portabile oferă și funcții suplimentare, cum ar fi încălzirea, dezumidificarea sau purificarea aerului, ceea ce le fac să fie utile pe tot parcursul anului.

Este important de menționat că fiecare model și producător poate avea caracteristici și performanțe specifice, așadar este recomandat să consulți specificațiile tehnice sau manualul tehnic al aparatului de aer condiționat portabil pentru a te asigura că răspunde nevoilor și preferințelor tale. 

Care sunt dezavantajele unui aer condiționat portabil? 

Deși aerul condiționat portabil are numeroase avantaje, există și câteva dezavantaje ce nu trebuie trecute cu vederea, ci analizate obiectiv.  

 1. Capacitate de răcire limitată: De obicei, aerul condiționat portabil are o capacitate de răcire mai mică în comparație cu sistemele de aer condiționat multisplit sau cele montate pe perete. Este posibil ca aparatul de aer condiționat portabil să nu fie la fel de eficient în răcirea unui întreg apartament sau unei suprafețe mai mari, fiind adesea utilizat în cazul spațiilor mici spre medii.

Capacitatea unui aparat de aer condiționat portabil se rezumă la cât de mult aer poate fi răcit într-un anumit timp. Adesea, este vorba de o oră întrucât BTU sau British Thermal Unit se calculează pe oră, BTU/h.  

În general un aparat de aer condiționat portabil sau de perete utilizează 50 KW pentru fiecare m³ de aer ce trebuie răcit. Așadar, pentru o cameră de 20 de m² cu înălțimea de 2,5 metri, calculul volumului de aer se face în felul următor: 

20 x 2.5 = 50 metri cubi de aer; 

50 m³ x 50W = 2500 KW; 

Iar 1 KW = 3412 BTU/h; 

2500 x 3412 = 8530 BTU/h.  

Așadar, un aparat de aer condiționat portabil de 9000 de BTU poate fi suficient pentru o încăpere de 20 –25 de metri pătrați. 

 1. Nivel de zgomot: Unele aparate de aer condiționat portabile pot fi zgomotoase în timpul funcționării, creând disconfort în timpul utilizării. Este important să verifici nivelul de zgomot specificat înainte de achiziționarea aparatului de aer condiționat portabil și să alegi un model care oferă un nivel de zgomot acceptabil pentru tine. 

În ceea ce privește consumul energetic, nu putem afirma cu exactitate ca aparatul de aer condiționat portabil este sau nu mai econom, deoarece sunt mai mulți factori care pot interveni: durata utilizării, dimensiunea camerei în raport cu puterea BTU și sistemul de evacuare. 

Este recomandat să evaluezi atât avantajele, cât și dezavantajele unui aer condiționat portabil în funcție de nevoile și circumstanțele tale specifice. Înainte de achiziționare, consultă specificațiile tehnice și recenziile altor cumpărători pentru a alege cel mai potrivit aparat de aer condiționat portabil pentru tine. 

Top aparate de aer condiționat portabile de pe piață în 2023 

 1. Aer condiționat portabil Emerio 7000 BTU

Aer condiționat portabil Emerio 7000 BTU

Aer condiționat portabil Emerio 7000 BTU

Aparatul de aer condiționat portabil Emerio 7000 BTU poate fi una din acele opțiuni practice și eficiente pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici.

Aparatul de aer condiționat portabil Emerio 7000 BTU poate fi una din acele opțiuni practice și eficiente pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici. Controlul digital și telecomanda inclusă facilitează utilizarea și setarea rapidă a temperaturii și a altor funcții.  

Aparatul oferă 4 funcții principale: răcire, încălzire, dezumidificare și ventilare, permițându-ți să adaptezi modul de funcționare la nevoile tale specifice. 

Specificații tehnice aer condiționat portabil Emerio: 

 • Sleep / Night mode; 
 • Afișaj LED; 
 • Timer 24 ore; 
 • Capacitate generală: 7000 BTU; 
 • Kit instalare inclus: Da; 
 • 2 trepte de ventilare;  

Funcții climatizare aer condiționat portabil Emerio: 

 • Răcire; 
 • Încălzire; 
 • Ventilație; 
 • Dezumidificare; 

Temperatură de operare aer condiționat portabil Emerio: 

 • Temperatura minima de operare răcire: -15° C; 
 • Temperatura maxima de operare răcire: +31° C; 
 • Temperatura minima de operare încălzire: -24° C; 

Pe scurt, aparatul de aer condiționat portabil Emerio 7000 BTU poate fi o opțiune convenabilă și funcțională pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici, deși nu putem să nu menționăm nivelul ușor ridicat de zgomot în afara utilizării funcției “Sleep”. În ciuda acestui mic dezavantaj, aparatul de aer condiționat portabil oferă multiple funcții practice, controlul digital eficient, alături de designul compact, fiind astfel o opțiune atractivă pentru toți cei care caută o soluție flexibilă și eficientă.  

 1. Aer condiționat portabil Trotec 7000 BTU

Aer condiționat portabil Trotec 7000 BTU

Aer condiționat portabil Trotec 7000 BTU

Aparatul de aer condiționat portabil Trotec poate fi o alegere performantă pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici. Echipat cu telecomandă și timer, controlul aparatului de aer condiționat devine o experiență simplă și intuitivă.

Aparatul de aer condiționat portabil Trotec poate fi o alegere performantă pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici. Echipat cu telecomandă și timer, controlul aparatului de aer condiționat devine o experiență simplă și intuitivă. În plus, designul său compact face ca aparatul de aer condiționat portabil să fie o soluție estetică și funcțională în orice locuință. 

Specificații tehnice aer condiționat portabil Trotec: 

 • Capacitate generală: 7000 BTU; 
 • Agent de răcire: R290; 
 • Nivel de zgomot: 53 dB; 
 • Timer; 
 • Telecomandă; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Trotec: 

 • Răcire; 
 • Încălzire; 
 • Ventilație; 
 • Dezumidificare; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil Trotec 7000 BTU poate fi o soluție practică și eficientă pentru tine și familia ta. Cu o capacitate de răcire de 7.000 BTU și un debit de aer de 320 mc/oră, aparatul oferă un nivel de confort adecvat în timpul sezonului cald. 

 1. Aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg 7000 BTU

Aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg 7000 BTU

Aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg 7000 BTU

Aparatul de aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg 7000 BTU te va cuceri de la prima utilizare, datorită ușurinței de utilizare, a designului compact și a faptului că poate fi o opțiune atractivă pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici.

Aparatul de aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg 7000 BTU te va cuceri de la prima utilizare, datorită ușurinței de utilizare, a designului compact și a faptului că poate fi o opțiune atractivă pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici.

Aparatul de aer condiționat portabil oferă o soluție eficientă și convenabilă pentru a crea un mediu răcoros și confortabil în zilele toride de vară.  

Specificații tehnice aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg: 

 • Capacitate generală: 7000 BTU; 
 • Agent de răcire: R290; 
 • Clasa energetică: A; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg: 

 • Răcire; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil Ozeanos Eisberg 7000 BTU se dovedește a fi o alegere înțeleaptă și eficientă pentru răcirea încăperilor de dimensiuni mici. Aparatul de aer condiționat portabil îți permite să te bucuri de un mediu plăcut și răcoros pe tot parcursul verii. 

 1. Aer condiționat portabil Heinner 9000 BTU

Aer condiționat portabil Heinner 9000 BTU

Aer condiționat portabil Heinner 9000 BTU

Aparatul de aer condiționat portabil Heinner 9000 BTU poate fi soluția ideală pentru răcirea eficientă a încăperilor de dimensiuni mici în sezonul cald.

Aparatul de aer condiționat portabil Heinner 9000 BTU poate fi soluția ideală pentru răcirea eficientă a încăperilor de dimensiuni mici în sezonul cald. Echipat cu multiple funcții și caracteristici avansate, aparatul de aer condiționat portabil Heinner oferă un nivel de confort optim și flexibilitate în utilizare.  

Specificații tehnice aer condiționat portabil Heinner: 

 • Auto restart; 
 • Sleep; 
 • Roți de transport; 
 • Temporizare; 
 • Reglarea automată a fluxului de aer pe verticala; 
 • Capacitate generală: 9000 BTU; 
 • Kit instalare inclus: Da; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Heinner: 

 • Răcire; 
 • Ventilație; 
 • Dezumidificare; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil Heinner 9000 BTU poate fi o opțiune practică și eficientă pentru necesitățile tale. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că aerul condiționat portabil Heinner poate fi ușor de zgomotos în timpul funcționării. Este important să iei în considerare acest aspect înainte de a face o achiziție și să decizi în funcție de preferințele și bugetul tău.  

 1. Aer condiționat portabil De’Longhi 9400 BTU

Aer condiționat portabil De’Longhi 9400 BTU

Aer condiționat portabil De’Longhi 9400 BTU

Dacă vrei să te bucuri de confortul răcoros al casei tale, mai ales în zilele toride de vară, alege aparatul de aer condiționat portabil De'Longhi 9400 BTU.

Dacă vrei să te bucuri de confortul răcoros al casei tale, mai ales în zilele toride de vară, alege aparatul de aer condiționat portabil De’Longhi 9400 BTU. Cu funcții avansate, precum dezumidificarea și ventilarea, aparatul este proiectat pentru a crea un climat plăcut și răcoros în timpul sezonului cald.  

Specificații tehnice aer condiționat portabil De’Longhi: 

 • Agent de răcire: R290; 
 • Clasa energetică: A; 
 • Capacitate generală: 9400 BTU; 
 • Nivel de zgomot: 63 dB; 
 • Timer; 
 • Telecomandă; 
 • Termostat; 
 • Control digital; 
 • Funcție ECO; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil De’Longhi: 

 • Răcire; 
 • Ventilație; 
 • Dezumidificare; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil De’Longhi 9400 BTU reprezintă o alegere de încredere pentru răcirea eficientă și confortabilă a încăperilor de dimensiuni medii. Designul compact și aspectul elegant al aparatului se integrează armonios în orice spațiu, iar per ansamblu, aparatul de aer condiționat portabil De’Longhi 9400 BTU oferă performanță, eficiență și confort termic ridicat pentru a te bucura de un mediu plăcut în zilele călduroase de vară. 

 1. Aer condiționat portabil Argo Iside 10 000 BTU

Aer condiționat portabil Argo Iside 10 000 BTU

Aer condiționat portabil Argo Iside 10 000 BTU

Cu aparatul de aer condiționat portabil Argo 10000 BTU, te vei bucura de o răcorire eficientă în orice încăpere.

Cu aparatul de aer condiționat portabil Argo 10000 BTU, te vei bucura de o răcorire eficientă în orice încăpere. Aerul condiționat portabil este o combinație practică între performanță și design avansat. Cu multe caracteristici inteligente, precum telecomanda multifuncțională cu afișaj LED, timer-ul integrat și funcția „Memory”, aparatul de aer condiționat portabil îți oferă libertatea de a personaliza setările și de a-ți crea propriul climat ideal. 

Specificații tehnice aer condiționat portabil Argo Iside: 

 • Panou de control digital soft touch și afișaj LED; 
 • Timer 24 h; 
 • Funcție „Memorie”; 
 • Auto-restart; 
 • Funcție „Sleep”; 
 • Child Lock – permite blocarea panoului de control împotriva operării accidentale; 
 • Autodiagnoză – afișarea erorilor pe display; 
 • Filtru de aer detașabil și lavabil; 
 • Telecomanda ușor de utilizat; 
 • Kit de instalare inclus; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Argo Iside: 

 • Răcire; 
 • Ventilație; 
 • Dezumidificare; 

În concluzie, aerul condiționat portabil Argo Iside 10000 BTU poate fi alegerea potrivită pentru răcirea eficientă și confortabilă a încăperilor de dimensiuni medii spre mari, chiar dacă vine la pachet cu un nivel de zgomot mai ridicat. Cu performanțe puternice și caracteristici avansate, aparatul îți oferă o experiență superioară de răcorire. 

 1. Aer condiționat portabil Argo Ares 10000 BTU

Aer condiționat portabil Argo Ares 10000 BTU

Aer condiționat portabil Argo Ares 10000 BTU

Descoperă confortul și tehnologia avansată cu aparatul de aer condiționat portabil Argo Ares Wi-Fi 10.000 BTU.

Descoperă confortul și tehnologia avansată cu aparatul de aer condiționat portabil Argo Ares Wi-Fi 10.000 BTU. Aerul condiționat portabil aduce răcoarea mult dorită în orice încăpere, oferindu-ți un control complet asupra mediului ambiental.  

Cu funcția Wi-Fi integrată, poți controla aparatul de la distanță prin intermediul smartphone-ului tău, asigurându-ți un climat optim înainte de a ajunge acasă.  

Specificații tehnice aer condiționat portabil Argo Ares: 

 • Telecomandă; 
 • Funcția “Memory”; 
 • Funcția  “Sleep”; 
 • Funcția “Timer”; 
 • Wi-Fi integrat; 
 • Clasa energetică: A; 
 • Capacitate generală: 10000 BTU; 
 • Filtru de praf lavabil; 
 • Agent de răcire: R 290; 
 • Kit de instalare inclus; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Argo Ares: 

 • Răcire; 
 • Încălzire; 
 • Ventilație; 
 • Dezumidificare; 

Temperatură de operare aer condiționat portabil Argo Ares: 

 • Temperatura minima de operare răcire: -16° C; 
 • Temperatura maxima de operare răcire: +31° C; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil Argo Ares 10.000 BTU este o combinație practică între performanță, comoditate și conectivitate. Cu funcția Wi-Fi integrată, aparatul îți oferă controlul total și flexibilitatea necesară pentru a-l opera de la distanță prin intermediul telefonului tău. Totodată, menționăm faptul că aparatul de aer condiționat portabil Argo Ares este puțin zgomotos, iar aici trebuie să pui în balanță raportul calitate-preț, funcțiile integrate si eficiența energetică. 

 1. Aer condiționat portabil Beko 10000 BTU

Aer condiționat portabil Beko 10000 BTU

Aer condiționat portabil Beko 10000 BTU

Alege răcoarea și confortul termic mult visat în orice încăpere cu ajutorul aparatului de aer condiționat portabil Beko.

Alege răcoarea și confortul termic mult visat în orice încăpere cu ajutorul aparatului de aer condiționat portabil Beko. Cu o putere de răcire de 10.000 BTU, aparatul este proiectat pentru a face față chiar și celor mai ridicate temperaturi din zilele toride de vară. Echipat cu multiple funcții practice, aparatul de aer condiționat portabil Beko îți oferă o performanță superioară, asigurând un climat plăcut și răcoros în orice încăpere. 

Specificații tehnice aer condiționat portabil Beko: 

 • Capacitate generală: 10000 BTU; 
 • Clasa energetică: A+; 
 • Nivel de zgomot: 64 dB; 
 • Trepte de ventilare: 4; 
 • Temporizator pornit/oprit: 24 ore; 
 • Control automat al temperaturii; 
 • Display LED; 
 • Auto-Restart; 
 • Mod “Sleep”; 
 • Kit de instalare pentru ferestre glisante inclus; 
 • Agent de răcire: R290; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Beko: 

 • Răcire; 
 • Ventilație; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil Beko se evidențiază prin versatilitate și prin puterea de 10000 BTU ce-ți oferă confortului termic mult dorit. Indiferent dacă ai nevoie de o temperatură plăcută în dormitor, living sau spațiul de lucru, aparatul de aer condiționat portabil Beko îți oferă o experiență răcoroasă și confortabilă, creând un mediu plăcut pentru relaxare. 

 1. Aer condiționat portabil Heinner 11600 BTU

Aer condiționat portabil Heinner 11600 BTU

Aer condiționat portabil Heinner 11600 BTU

Transformă-ți locuința într-o oază răcoroasă cu ajutorul aparatului de aer condiționat portabil Heinner. Cu o putere ridicată de 11600 BTU și funcția de încălzire integrată, aerul condiționat portabil Heinner îți oferă un control total asupra climatului interior, indiferent de sezon.

Transformă-ți locuința într-o oază răcoroasă cu ajutorul aparatului de aer condiționat portabil Heinner. Cu o putere ridicată de 11600 BTU și funcția de încălzire integrată, aerul condiționat portabil Beko îți oferă un control total asupra climatului interior, indiferent de sezon. Display-ul LED și timer-ul îți permit să ajustezi temperatura și să programezi funcționarea aerului condiționat portabil în funcție de preferințele tale. 

Specificații tehnice aer condiționat portabil Heinner: 

 • Capacitate generală: 11600 BTU; 
 • Clasa energetică: A/A+; 
 • Nivel de zgomot: 65 dB; 
 • Auto-Restart; 
 • Mod “Sleep”; 
 • Agent de răcire: R290; 
 • Telecomandă; 
 • Timer 24H; 
 • Mod Auto; 
 • Auto oscilare; 
 • Auto protecție; 
 • Compresor rotativ; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil Heinner: 

 • Răcire;  
 • Încălzire;  
 • Ventilație;  
 • Dezumidificare; 

În concluzie, aparatul de aer condiționat portabil Heinner cu funcția de încălzire integrată poate fi soluția ideală pentru a-ți menține locuința confortabilă pe tot parcursul anului. Aerul condiționat portabil Heinner vine cu kit-ul de instalare inclus, deși, trebuie să analizezi dacă duza pentru fereastră se potrivește în contextul tău. Deși aerul condiționat portabil poate fi ușor zgomotos, este indicat să pui în balanță prețul, funcțiile oferite cu puterea de răcire pentru a face alegerea cea mai potrivită pentru tine. 

 1. Aer condiționat portabil AlecoAir 12000 BTU 

Aer condiționat portabil AlecoAir 12000 BTU   

Aer condiționat portabil AlecoAir 12000 BTU

Bucură-te de confortul termic dorit la un alt nivel cu aparatul de aer condiționat portabil AlecoAir 12000 BTU. Nu te lăsa păcălit de aspectul său compact, pentru că sub carcasa elegantă se ascunde o putere impresionantă de 12.000 BTU.

Bucură-te de confortul termic dorit la un alt nivel cu aparatul de aer condiționat portabil AlecoAir 12000 BTU. Nu te lăsa păcălit de aspectul său compact, pentru că sub carcasa elegantă se ascunde o putere impresionantă de 12.000 BTU. Și pentru ca experiența să fie și mai captivantă, aparatul de aer condiționat portabil este echipat cu tehnologia Wi-Fi, astfel încât să poți controla totul de pe telefonul tău.  

Specificații tehnice aer condiționat portabil AlecoAir: 

 • Capacitate generală: 12000 BTU; 
 • Clasa energetică: A; 
 • Nivel de zgomot: 52 – 56 dB; 
 • Agent de răcire: R290; 
 • 3 filtre de praf lavabile; 
 • Wi-Fi integrat; 
 • Kit de instalare inclus; 
 • Timer; 
 • Panou tactil; 

Funcții climatizare aer condiționat portabil AlecoAir: 

 • Răcire;  
 • Ventilație;  
 • Dezumidificare; 

Temperatură de operare aer condiționat portabil AlecoAir: 

 • Temperatura minima de operare răcire: -16° C; 
 • Temperatura maxima de operare răcire: +30° C; 

AlecoAir 12000 BTU nu este doar un simplu aparat de aer condiționat portabil, ci un partener de încredere în căutarea confortului termic mult dorit. Cu funcția de încălzire încorporată și puterea ridicată de 12.000 BTU, aerul condiționat portabil AlecoAir este pregătit să-ți ofere o răcoare revigorantă în timpul verii și o încălzire plăcută în lunile reci de iarnă.  

Concluzie la ce să te uiți când cauți un aparat de aer condiționat portabil 

Când vine vorba despre alegerea unuia dintre cele mai bune aparate de aer condiționat portabile, este important să ții cont de nevoile și preferințele tale. Există o varietate de modele disponibile pe piață, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. 

Asigură-te că alegi un aparat de aer condiționat portabil care să aibă suficientă putere pentru a-ți asigura răcirea mult dorită. Portabilitatea și ușurința de utilizare sunt aspecte importante, mai ales dacă intenționezi să muți aparatul în diferite camere.  

Funcționalitățile suplimentare precum controlul de la distanță, timer-ul sau modurile de dezumidificare pot adăuga confort și flexibilitate utilizării. Nu uita să analizezi și raportul calitate-preț, asigurându-te că alegi cel mai bun aparat de aer condiționat portabil în funcție de bugetul tău. 

În final, alegerea celui mai bun aparat de aer condiționat portabil este o decizie personală, iar informațiile prezentate în acest articol îți vor oferi o bază solidă pentru a face o alegere înțeleaptă. Fie că îți dorești răcirea eficientă pe timpul verii sau confortul termic optim în orice sezon, un aparat de aer condiționat portabil de calitate te va ajuta să te bucuri de un mediu plăcut și confortabil în casa ta. 

Search