La ofertă

Review – Aparat de aer condiționat Star-Light 12000 BTU 

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Atât temperaturile crescute, cât și cele mai scăzute ne provoacă să găsim noi modalități de a răci locuința, respectiv de a o încălzi. Dacă pe timp de iarnă marea parte a utilizatorilor aleg să folosească centrale termice care utilizează diferite mijloace de încălzire (gaz, lemne, curent electric), sezonul cald necesită alte sisteme de climatizare, iar aparatele de aer condiționat sunt ideale pentru a răcori diferite camere din apartament sau casă. 

Astfel, în acest review vom discuta despre aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU, una dintre cele mai convenabile opțiuni de climatizare. Pe parcursul articolului, vom sublinia principalele avantaje ale sistemului, dar nu vom lăsa deoparte eventualele dezavantaje. De asemenea, vom vorbi despre funcțiile speciale de care dispune aparatul de aer condiționat Star-Light. 

Cum pot alege un AC potrivit nevoilor mele?  

Dacă ești în căutarea unui aparat de aer condiționat care să te poată ajuta pe deplin, este necesar să iei în considerare scopurile pe care va trebui să le îndeplinească sistemul. Astfel, dacă îți dorești să încălzești mai multe încăperi din locuință cu ajutorul unui singur aparat, cu siguranță că alegerea potrivită pentru tine este un aparat de aer condiționat portabil sau mobil. 

AC-urile mobile sunt compuse dintr-o singură unitate internă, iar marea majoritate a modelelor dispun de o țeavă de evacuare a aerului cald care trebuie montată cu gura de evacuare spre mediul exterior. Acest aspect poate constitui un dezavantaj, mai ales dacă îți dorești să folosești aparatul și în sezonul rece. 

O altă opțiune potrivită pentru a climatiza mai multe încăperi este reprezentată de sistemele de aer condiționat de tip multisplit. Acestea conțin mai multe unități interne (în funcție de numărul de camere) conectate la o singură unitate externă, cu o capacitate generală mai mare, astfel încât să poată face față chiar dacă toate unitățile interne sunt pornite simultan. Sistemele de aer condiționat multisplit sunt mai costisitoare, însă utilitatea acestora este cu mult mai crescută. 

Dacă scopul tău este să răcești sau să încălzești mai multe încăperi, poți opta pentru una dintre cele mai populare opțiuni de climatizare: aparatele de aer condiționat standard, monosplit. Acestea sunt sisteme cu o unitate internă și una externă, iar montarea lor se face în general pe perete sau în tavan. O opțiune potrivită pentru această situație poate fi inclusiv aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU. 

Aparat de aer condiționat Star-Light 12000 BTU – Prezentare generală 

AC-ul Star-Light 12000 BTU este un sistem de climatizare standard, de tip monosplit. Acesta este un aparat de aer condiționat 12000 BTU, ceea ce sugerează faptul că poate fi utilizat pentru încăperi cu suprafețe de până la 30 m2. Desigur, sistemul poate fi utilizat și în camere cu alte suprafețe, însă există posibilitatea ca efectul de climatizare să fie prea puternic sau prea scăzut, după caz. 

În ceea ce privește eficiența energetică, aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU, sistemul se încadrează în clasele energetice A++ pentru răcire, respectiv A+ pentru încălzire. Acest aspect face ca aparatul să fie foarte eficient și să nu consume îngrijorător de mult curent electric. 

Ținând cont că, după standardele actuale, aparatele de aer condiționat pot atinge cel mult clasa energetică A+++, AC-ul Star-Light este considerabil de eficient. Mai mult, există foarte puține sisteme care se încadrează în clasa A+++, astfel că acest aspect nu poate constitui un dezavantaj pentru sistemul pe care îl analizăm. 

De asemenea, aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU este foarte ecologic, datorită agentului frigorific pe care îl folosește. Refrigerantul R-32 se numără printre tipurile de freon cu cele mai mici grade de poluare. Acesta poluează cu până la 40% mai puțin față de alte tipuri de agenți frigorifici. Acest aspect contribuie și la reducerea consumului de energie electrică, aparatul de aer condiționat fiind cu mult mai eficient. 

Cu un design simplu și discret, aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU poate fi introdus cu ușurință în nenumărate tipuri de încăperi, în funcție de nevoile utilizatorului și stilurile camerelor. Aparatul are finisaje de calitate și este realizat într-o singură nuanță fină de alb. Astfel, sistemul poate fi montat în camere cu pereți de culoare deschisă, fără a afecta design-ul interior. 

Control la distanță, cu tehnologia Wi-Fi 

Aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU este prevăzut cu tehnologia Wi-Fi, un adevărat avantaj pentru utilizatori. Astfel, sistemul poate fi controlat de la distanță cu ușurință. Tehnologia Wi-Fi le permite utilizatorilor să controleze orice funcție a aparatului de aer condiționat prin intermediul unei aplicații dedicate. În general, aplicația specială pentru AC este foarte ușor de utilizat și este valabilă pe majoritatea sistemelor de operare ale device-urilor smart. 

Astfel, dacă utilizatorii nu se află în locuință și vor să pornească și să seteze aparatul de aer condiționat, aceștia vor putea controla aceste funcții de pe telefon. Dacă, spre exemplu, îți dorești să pornești aparatul de aer condiționat înainte de a ajunge la domiciliu, pentru a fi întâmpinat de o atmosferă răcoroasă sau caldă, după caz, te vei putea asigura că ai acest confort cu doar câteva acțiuni simple, realizate pe telefonul tău. 

Tehnologia Inverter, cu adevărat revoluționară 

Aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU este dezvoltat cu ajutorul tehnologiei cu compresor de tip Inverter. Astfel, eficiența sistemului este cu mult mai crescută, iar consumul de energie electrică scade și el considerabil. 

Propriu-zis, compresorul de tip inverter este un dispozitiv care transformă curentul direct în curent alternativ, ceea ce îi permite aparatului de aer condiționat să se mențină pornit atunci când nu trebuie să funcționeze, fără a consuma prea mult curent electric. Tehnologia a fost patentată de Toshiba și este utilizată de peste 40 de ani. 

Pentru a înțelege mai bine diferența dintre un aparat cu inverter și un AC clasic, putem analiza modul în care acestea acționează când ating temperatura setată de utilizator. În această situație, un aparat de aer condiționat clasic se oprește complet, iar un AC cu inverter intră într-o stare asemănătoare celei de stand-by. Astfel, aparatul clasic va consuma mult mai multă energie pentru a reporni funcția de climatizare atunci când este nevoie, pe când cel cu inverter va menține un consum de energie electrică mai scăzut pe toată perioada funcționării. 

Funcții inteligente, pentru o funcționare facilă 

Aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU este prevăzut cu nenumărate funcții care pot crește nivelul de confort semnificativ. Spre exemplu, funcția Turbo crește puterea aparatului pentru o perioadă limitată de timp, astfel încât răcirea sau încălzirea încăperii să se realizeze mai rapid. Astfel, dacă utilizatorii doresc, spre exemplu, să răcească o cameră într-un timp record, aceștia vor trebui să apese un singur buton pentru a activa funcția Turbo. 

O altă funcție foarte utilă este reprezentată de funcția de auto-restart. În cazul unei pene de curent sau a unei alterări a puterii, aparatul de aer condiționat va reporni automat cu ultimele setări făcute înainte de oprirea involuntară a acestuia. 

Funcția de diagnosticare automată este o altă caracteristică specială care poate contribui la durabilitatea sistemului de aer condiționat. Aceasta este foarte utilă, întrucât furnizează informațiile potrivite atunci când apar erori de funcționare a aparatului. În general, sistemul va afișa un cod de eroare în funcție de ce defecțiune îl afectează, iar codurile de eroare sunt regăsite în manualul de utilizare al aparatului de aer condiționat.  

Aparat de aer condiționat Star-Light 12000 BTU – Specificații tehnice 

Caracteristici generale 

 • Tip produs: standard, monosplit; 
 • Utilizare: casă, mediu rezidențial; 
 • Suprafață de montare: perete; 
 • Capacitate generală: 12000 BTU; 
 • Capacitate de răcire: 12000 BTU; 
 • Capacitate de încălzire: 13000 BTU; 
 • Ideal pentru suprafețe de până la: 30 m2; 
 • Temperaturi de operare la răcire: -15 – +50 °C; 
 • Temperaturi de operare la încălzire: -15 – +30 °C; 
 • Tip filtre: lavabil; 
 • Tip compresor: rotativ; 
 • Inverter: da; 
 • Kit de instalare inclus: nu; 
 • Conținut pachet: telecomandă, aparat de aer condiționat, manual de utilizare. 

Eficiență energetică 

 • Eficiență energetică răcire: A++; 
 • Eficiență energetică încălzire: A+; 
 • Coeficient de randament sezonier la răcire (SEER): 6.1; 
 • Coeficient de randament sezonier la încălzire (SCOP): 4. 

Specificații tehnice 

 • Tensiune alimentare: 220 V / 240 V; 
 • Consum nominal la răcire: 1213 W; 
 • Consum nominal la răcire: 1088 W; 
 • Agent de răcire: R-32. 

Unitate internă 

 • Debit de aer: 540 m3/h; 
 • Nivel de zgomot: 55 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 805 mm; 
 • Lățime: 194 mm; 
 • Înălțime: 285 mm; 
 • Greutate: 7.6 kg. 

Unitate externă 

 • Nivel de zgomot: 63 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 720 mm; 
 • Lățime: 270 mm; 
 • Înălțime: 495 mm; 
 • Greutate: 23.2 kg. 

Funcții 

 • Funcții de climatizare: răcire, încălzire, ventilație, dezumidificare; 
 • Tehnologie Wi-Fi: da; 
 • Caracteristici speciale: auto restart, autodiagnosticare, detectare pierdere agent frigorific, funcție Turbo, control Wi-Fi. 

Concluzie – Aparat de aer condiționat Star-Light 12000 BTU 

Aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU este ideal pentru utilizatorii care își doresc un nivel ridicat de confort la un preț accesibil. Sistemul este foarte ușor de montat și folosit, iar funcțiile sale îi cresc utilitatea semnificativ. Mai mult, aparatul este foarte eficient, datorită tehnologiei Inverter, a agentului frigorific ecologic R-32 și a claselor energetice A++ pentru răcire, respectiv A+ pentru încălzire. 

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Search