La ofertă

Top 20 pompe de căldură aer-apă, aer-aer, apă-apă și sol-apă 

Pe zi ce trece ne confruntăm tot mai mult cu provocările aduse de schimbările climatice, străduindu-ne să reducem impactul negativ asupra mediului înconjurător. Astfel, ajungem să căutăm soluții inovatoare pentru a ne încălzi casele și clădirile într-un mod ecologic și eficient.  

În acest context, pompa de căldură se remarcă ca fiind o alegere remarcabilă și promițătoare, oferind o alternativă practică și viabilă la sistemele tradiționale de încălzire. De la casele rezidențiale până la clădirile comerciale, această pompă se impune pe piață ca fiind o soluție versatilă, durabilă și eficientă din punct de vedere energetic. 

Astăzi explorăm beneficiile și funcționarea ingenioasă a pompei de căldură, arătând cum această tehnologie modernă poate revoluționa modul în care ne raportăm la sursele de încălzire. De la captarea căldurii din surse naturale până la transferul eficient de energie termică în clădiri, analizăm cum această soluție poate deveni cheia către un viitor mai sustenabil și mai puțin dependent de combustibilii fosili. 

În timp ce sistemele convenționale de încălzire funcționează pe bază de gaz sau petrol, acestea pot avea un impact semnificativ asupra mediului și pot contribui la schimbările climatice. În schimb, pompa de căldură oferă o alternativă curată și prietenoasă cu natura. Analizăm imediat avantajele majore ale acestui sistem, inclusiv eficiența energetică crescută, costurile reduse pe termen lung și impactul minim asupra mediului. 

De la proprietarii de case până la managerii de clădiri comerciale, toți cei interesați de încălzirea eficientă și responsabilă vor găsi în acest articol o perspectivă profundă asupra modului în care pompa poate fi adoptată ca o alternativă practică și eficientă.  

Haideți să pătrundem în lumea fascinantă a pompelor de căldură și să descoperim împreună care sunt cele mai performante modele de pe piață. 

Ce este o pompă de căldură? 

Pompa este un dispozitiv tehnologic care preia căldură dintr-o sursă naturală, cum ar fi aerul, apă sau sol, și o transferă într-un mediu interior pentru încălzire sau pentru producerea apei calde menajeră.  

Această tehnologie eficientă poate funcționa în mod invers pentru răcirea mediului interior, dar depinde de modelul de pompă ales. Pompele de căldură utilizează principiile termodinamice pentru a transfera energia termică, fiind astfel o alternativă ecologică și economică la sistemele de încălzire convenționale. 

Cum funcționează o pompă de căldură? 

Pompa utilizează folosind principiile termodinamicii pentru a transfera căldura dintr-un mediu mai rece către unul mai cald, în scopul încălzirii sau răcirii unui spațiu. Principiul de bază al pompei este același ca al unui frigider, dar inversat: în timp ce un frigider extrage căldura din interiorul său pentru a răci conținutul, o pompă de căldură extrage căldura din mediul înconjurător pentru a o transfera într-un spațiu mai cald. 

Configurația pompei de căldură cuprinde o unitate exterioară, una sau mai multe unități interioare și un circuit de funcționare. Într-o manieră asemănătoare sistemelor de climatizare multi-split, cu o unitate externă și mai multe unități interne, pompa depășește în mod semnificativ nivelul de performanță al acestora, datorită eficienței sale superioare. 

Operațiunile unei pompe de căldură sunt legate de temperatura mediului exterior. În cazul unei pompe de căldură aer-apă, pe măsură ce temperaturile scad, aparatul extrage căldura din exterior și o direcționează în interiorul clădirii. În perioadele mai calde, procesul se inversează, iar căldura din interior este transferată în exterior.  

Este important de subliniat faptul că aceste dispozitive nu produc căldură propriu-zisă, chiar dacă denumirea lor poate sugera acest lucru, ele acționează ca „transportatoare” de căldură între mediile intern și extern. 

Cum funcționează o pompă de căldură aer-apă? 

Pompa de tip aer-apă constituie un sistem ingenios ce colectează căldura din aerul din jur și o dirijează către dispozitivele de încălzire precum radiatoarele, încălzirea în pardoseală sau chiar către un boiler pentru a produce apă caldă menajeră. 

Configurația clasică a pompei cu sursă de aer split constă dintr-un unitate exterioară cu ventilator amplasată în exterior și o stație de transfer cu schimbător de căldură instalată în interiorul clădirii.  

Având ca sursă principală de căldură aerul ambiental, pompele de căldură aer-apă sunt adecvate pentru a asigura încălzirea sau răcirea locuințelor într-un interval de temperatură între -20 și +40 grade Celsius. 

Deși investiția într-o pompă poate părea semnificativă, economiile considerabile în ceea ce privește consumul energiei electrice pe termen lung justifică această alegere. Pentru optimizarea consumului și dimensionarea corectă a pompei de căldură este necesară efectuarea unor operațiuni inițiale, precum analiza zonei climatice, cerințele de încălzire și caracteristicile locuinței. 

Eficiența energetică superioară oferită de pompele de căldură, alături de sistemele avansate de control care asigură funcționarea coordonată a tuturor componentelor sistemului, contribuie la optimizarea generală a eficienței și la reducerea costurilor de exploatare pe tot parcursul anului. 

Cum funcționează o pompă de căldură aer-aer? 

Pompa de tip aer-aer funcționează pe principiul transferului de căldură din aerul exterior către aerul interior al clădirii. Acest proces se desfășoară printr-un ciclu termodinamic, folosind un agent de răcire (lichid refrigerant) pentru a captura, transporta și elibera căldura. Iată cum funcționează în detaliu: 

 • Evaporatorul: În unitatea exterioară, evaporatorul absoarbe căldura din aerul exterior, vaporizând lichidul refrigerant. Acest lucru are loc chiar și la temperaturi scăzute ale aerului.
 • Compresorul: Vaporii sunt comprimați, ceea ce înseamnă că le crește temperatura și presiunea lichidului refrigerant. Aceasta transformă vaporii într-un gaz cu temperatură înaltă.
 • Condensatorul: Gazul fierbinte și sub presiune este condensat.
 • Supapa de expansiune: Lichidul refrigerant este apoi direcționat către supapa de expansiune, unde presiunea și temperatura scad brusc, pregătind lichidul pentru a repeta ciclul.
 • Repetarea ciclului: Lichidul refrigerant răcit este trimis din nou către evaporator pentru a începe ciclul transferului de căldură din nou.  

Deoarece pompa de aer-aer utilizează căldura din aerul exterior, performanța sa poate varia în funcție de temperaturile exterioare. Totuși, aceste pompe de căldură pot funcționa eficient chiar și la temperaturi scăzute, deoarece lichidul refrigerant se poate vaporiza la temperaturi foarte mici, permițând astfel transferul de căldură.   

Cum funcționează o pompă de căldură apă-apă? 

O pompă de apă-apă preia căldura dintr-o sursă, cum ar fi un izvor, un lac sau un puț, și o transferă către un sistem de încălzire. Prin intermediul unui ciclu termodinamic, fluidul refrigerant preia căldura din sursa de apă, se comprimă pentru a crește temperatura, iar apoi eliberează căldura în sistemul de încălzire sau de apă caldă. Astfel, pompa de apă-apă asigură încălzirea eficientă a locuinței folosind energia regenerabilă a apei. 

Cum funcționează o pompă de căldură sol-apă? 

Pompa sol-apă preia căldura din sol prin colectoare sau sonde geotermale, o amplifică și o transferă în interiorul casei pentru încălzire locuinței sau a apei menajere. Acest proces eficient utilizează energia termică regenerabilă a solului pentru confort termic sustenabil. 

Cât consumă o pompă de căldură? 

Pentru a se efectua transferul termic, o pompă necesită energie electrică, care poate fi obținută fie din rețea, fie generată local prin intermediul panourilor fotovoltaice, permițând astfel să se ajungă la eliminarea totală a facturilor.  

Așa cum se întâmplă și în cazul altor dispozitive electrice, pompele de căldură manifestă o anumită eficiență, măsurată prin intermediul COP (coeficient de performanță) – cu cât acest coeficient este mai ridicat, cu atât eficiența pompei de căldură este mai mare.  

Pompa cu un COP de 5 generează de cinci ori mai multă energie termică decât energia electrică consumată. Practic, pentru fiecare kilowatt de energie electrică consumată, aceasta furnizează cinci kilowați de energie termică. Este important să țineți cont că acest COP poate varia în funcție de temperatura exterioară, element esențial în evaluarea consumului. 

Pentru o perspectivă completă asupra eficienței unei pompe de căldură, este recomandată consultarea și a indicatorului SCOP (coeficient de performanță sezonieră), care oferă o evaluare mai precisă a eficienței pe durata întregului an. 

Top 20 pompe de căldură 

 1. Pompă de căldură Termax 12 kW

Pompă de căldură Termax 12 kW

1. Pompă de căldură Termax 12 kW

Pompă de căldură Termax 12 kW - Optează pentru eficiență energetică și confort în încălzirea și răcirea locuinței tale.

Ți-ai imaginat vreodată să controlezi încălzirea și răcirea casei tale de la distanță, cu doar câteva atingeri pe telefonul tău? Ei bine, acum este posibil, datorită pompei Termax, un adevărat produs al tehnologiei moderne. 

Cu un compresor Mitsubishi Inverter, această pompă îți oferă nu doar eficiență sporită, ci și control total asupra confortului din locuința ta. De acum, nu mai este necesar să te ridici de pe canapea pentru a ajusta temperatura în casă – pur și simplu folosește-te de funcția Wi-Fi și poți seta condițiile perfecte de oriunde te-ai afla. 

Și asta nu e tot! Puterea sa impresionantă de 12 kW o face potrivită pentru încălzirea chiar și a celor mai mari spații, iar alimentarea monofazică îți asigură o instalare ușoară și rapidă. Mai mult, tehnologia Inverter asigură o funcționare precisă și optimizată, economisind astfel energie și bani. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Forțat; 
 • Tip panou de comandă: Mecanic; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kW; 
 • Tensiune alimentare: 230 V; 
 • Putere nominală maximă încălzire: 12 kW;  
 • Eficienta energetică încălzire: A+++; 
 • Clasa de protecție: IPX4. 
 1. Pompă de căldură aer-apa Hokkaido 4kW split

Pompă de căldură aer-apa Hokkaido 4kW split

2. Pompă de căldură aer-apa Hokkaido 4kW split

Ți-ai dorit vreodată să aduci o inovație remarcabilă în sistemul de încălzire al casei tale? Acum poți face acest lucru cu pompa de căldură aer-apă Hokkaido 4kW.

Ți-ai dorit vreodată să aduci o inovație remarcabilă în sistemul de încălzire al casei tale? Acum poți face acest lucru cu pompa de căldură aer-apă Hokkaido 4kW. 

Echipată cu multe tehnologii avansate, această pompă de tip split poate fi o soluție versatilă pentru a menține temperatura ideală în casă. Indiferent dacă este vorba despre sezonul rece sau de cel cald, pompa Hokkaido se adaptează cu ușurință nevoilor tale, oferind încălzire eficientă și răcire rapidă. 

Cu o putere de 4kW și alimentare monofazată, instalarea este simplă și convenabilă. Astfel, îți poți transforma casa într-un refugiu confortabil cu efort minim. Mai mult decât atât, pompa Hokkaido nu este doar o soluție inteligentă de încălzire, ci și o alegere ecologică. Prin captarea căldurii din aerul înconjurător, contribui la reducerea amprentei de carbon și la protejarea mediului înconjurător. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Perete; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 4 kW;  
 • Putere nominală maximă încălzire: 4 kW;  
 • Eficienta energetică încălzire: A+++. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Hitach

Pompă de căldură aer-apă Hitach

3. Pompă de căldură aer-apă Hitach

Dorința de avea un confort termic perfect poate deveni realitate cu ajutorul pompei de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S80.

Dorința de avea un confort termic perfect poate deveni realitate cu ajutorul pompei de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S80. Imaginează-ți că-ți poți încălzi casa cu ușurință și să creezi un mediu confortabil în orice colț al căminului tău. 

Cu o putere maximă de 14 kW și tehnologia avansată de tip split încorporată, pompa îți aduce încălzirea la un alt nivel. Indiferent de sezon, temperaturile de până la 80°C ale apei te asigură că vei avea mereu confortul termic mult visat în casa ta. 

Fă primul pas către un cămin mai eficient energetic și plin de confort cu pompa de aer-apă Hitachi Yutaki S80. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Perete; 
 • Preparare apă caldă: Cu boiler integrat; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 14 kW; 
 • Funcții: Încălzire și menținere apă caldă; 
 • Tensiune alimentare: 230 V; 
 • Interval temperatură: 20 – 80 °C;  
 • Debit apă caldă 1.6 m³/h;  
 • Eficiență energetică încălzire: A+++. 
 1. Pompă de căldură monobloc aer-apă PellasX Premium 12kw

Pompă de căldură monobloc aer-apă PellasX Premium 12kw

4. Pompă de căldură monobloc aer-apă PellasX Premium 12kw

Integrând multe tehnologii de ultimă generație și având un design monobloc, pompa PellasX Premium aduce performanța ridicată într-o unitate compactă.

Integrând multe tehnologii de ultimă generație și având un design monobloc, pompa PellasX Premium aduce performanța ridicată într-o unitate compactă. Fie că este vorba de încălzire sau de răcire, această pompă îți asigură temperatura ideală în fiecare zi. 

Având puterea de 12 kw, pompa îți permite să încălzești toată casa, oferindu-ți control total asupra confortului locuinței tale. Alimentarea monobloc facilitează instalarea, iar eficiența sa energetică contribuie la economii semnificative la facturile de energie.  

Îndrăznește să treci la un nivel superior de confort și eficiență energetică cu pompa monobloc aer-apă PellasX Premium și explorează acum tehnologia care îți transformă casa într-un sanctuar al confortului termic de neuitat. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kW; 
 • Eficiența energetică încălzire: A+++. 
 1. Pompă de căldură monofazică aer-apă Spartan Evo II – 6 kW

Pompă de căldură monofazică aer-apă Spartan Evo II - 6 kW

5. Pompă de căldură monofazică aer-apă Spartan Evo II - 6 kW

Dă-i o nouă dimensiune încălzirii casei tale cu pompa de aer-apă Spartan Evo II 6 kW. Această inovație compactă și performantă îți aduce eficiență și confort într-un pachet de mici dimensiuni.

Dă-i o nouă dimensiune încălzirii casei tale cu pompa de aer-apă Spartan Evo II 6 kW. Această inovație compactă și performantă îți aduce eficiență și confort într-un pachet de mici dimensiuni. 

Cu o putere de 6 kW, pompa poate fi soluția perfectă pentru încălzirea eficientă a spațiilor mici și medii. Indiferent de sezon, pompa Spartan Evo II îți asigură temperatura dorită în fiecare cameră. 

Transformă-ți casa într-un spațiu de relaxare și confort, fără compromisuri. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 6 kw; 
 • Eficiența energetică încălzire: A+++. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Ferroli Omnia M3.2 HI9 – 12 kw

Pompă de căldură aer-apă Ferroli Omnia M3.2 HI9 - 12 kw

6. Pompă de căldură aer-apă Ferroli Omnia M3.2 HI9 - 12 kw

Descoperă soluția potrivită pentru încălzirea casei tale cu pompa de căldură aer-apă Ferroli Omnia M3.

Descoperă soluția potrivită pentru încălzirea casei tale cu pompa de căldură aer-apă Ferroli Omnia M3. Cu o putere de 12 kW, această pompă aduce confortul și performanța în casa ta. Indiferent de anotimp, pompa Ferroli Omnia M3 te învăluie cu o căldură îmbietoare, asigurându-ți condițiile optime de confort. 

Eficiența energetică ridicată și performanța sa optimizată contribuie la economii semnificative la facturile de energie. De asemenea, tehnologia avansată utilizată de Ferroli Omnia M3 face ca această pompă să fie prietenoasă cu mediul înconjurător. 

Dă o nouă perspectivă încălzirii casei cu pompa Ferroli Omnia M3 2 HI9 12 kw! 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kw; 
 • Eficiența energetică încălzire: A+++. 
 1. Pompă trifazică de căldură aer-apă Spartan Evo – 22kw

Pompă trifazică de căldură aer-apă Spartan Evo - 22kw

7. Pompă trifazică de căldură aer-apă Spartan Evo - 22kw

Indiferent dacă ești în căutarea unui sistem termic eficient și simplu, atunci pompa Spartan Evo poate fi partenerul tău de nădejde.

Indiferent dacă ești în căutarea unui sistem termic eficient și simplu, atunci pompa Spartan Evo poate fi partenerul tău de nădejde. În plus, designul său avansat și tehnologia trifazică îi conferă performanțe superioare și eficiență energetică remarcabilă.  

Cu o instalare simplă și funcționare intuitivă, pompa Spartan Evo îți pune controlul termic total în mâinile tale. De asemenea, tehnologia sa contribuie la un confort termic constant și fără compromisuri. 

Alege performanța maximă și confortul neîntrerupt cu pompa Spartan Evo 22 kw. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 22 kw; 
 • Eficiența energetică încălzire: A+++. 
 1. Termocasa: Pompă de căldură apă-apă sau sol-apă – 22 KW

Termocasa: Pompă de căldură apă-apă sau sol-apă - 22 KW 

8. Termocasa: Pompă de căldură apă-apă sau sol-apă - 22 KW

Cu o putere impresionantă de 22 kW, această pompă inovatoare preia energia termică din apă și sol, oferind-ți încălzirea ideală pentru tine și familia ta.

Cu o putere impresionantă de 22 kW, această pompă inovatoare preia energia termică din apă și sol, oferind-ți încălzirea ideală pentru tine și familia ta. Eficiența sa energetică ridicată și economiile semnificative la facturile de energie o fac o alegere inteligentă pentru confortul tău termic. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Industrial și rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Tip panou de comandă: Mecanic, digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 400 m²; 
 • Nivel zgomot: 45 dB; 
 • Tensiune alimentare: 380 V; 

Funcții:  

 • Anti calcar; 
 • Termostat; 
 • Funcție auto curățare; 
 • ECO confort; 
 • Anti-îngheț; 
 • Compensare a sarcinii; 
 • Anti blocare pompă; 
 • Reglarea automată a sistemului; 
 • Senzor de presiune; 
 • Amortizor de zgomot; 
 • Senzor de temperatură; 

Circuit de încălzire: 

 • Putere nominală maximă încălzire: 24 kW; 
 • Putere nominală minimă încălzire: 20 kW; 
 • Presiune maximă instalație încălzire: 3 bar; 

Circuit prepararea apă caldă menajeră: 

 • Putere preparare apă caldă: 22 kW; 
 • Temperatura maximă agent termic: 60 C; 
 • Presiune maximă instalație sanitară: 3 bar; 
 • Volum apă circulată: 50 l/min; 
 • Debit apă caldă 3000 l/h; 

Eficiență energetică: 

 • Randament maxim încălzire: 600 %; 
 • Consum energie electrică: 3.9 kW; 
 • Eficiență energetică apă caldă menajeră: Clasa A; 
 • Eficiență energetică încălzire: A++++. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S 20 kw

Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S 20 kw

9. Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S 20 kw

Primul pas către confortul termic absolut începe cu pompa de căldură aer-apă Hitachi, modelul Yutaki S.

Primul pas către confortul termic absolut începe cu pompa de căldură aer-apă Hitachi, modelul Yutaki S. Cu o putere maximă de încălzire de 20 kW, această tehnologie inovatoare îți deschide ușa către o experiență termică de neegalat. 

Mai mult, instalarea este rapidă și simplă datorită designului său de tip split și al alimentării trifazate, în timp ce performanța excepțională oferă mute beneficii, printre care și economii semnificative la costurile energetice.  

Descoperă acum tehnologia avansată care redefinește conceptul de confort termic cu ajutorul pompei Hitachi. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Perete; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler integrat; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 20 kW; 
 • Funcție de încălzire și menținere apă caldă; 
 • Număr schimbătoare de căldură: 1; 
 • Nivel zgomot: 47 dB; 
 • Tensiune alimentare: 400 V;  
 • Putere nominală maximă încălzire: 20 kW; 
 • Interval temperatură: 20 – 60 °C;  
 • Debit apă caldă 4.3 m³/h;  
 • Eficiență energetică încălzire: A+. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 – 8 kW

Pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 - 8 kW 

10. Pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 - 8 kW

Pompa de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 este o dovadă a inovației și poate fi una dintre cele mai bune opțiuni de încălzire de pe piață.

Pompa de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 este o dovadă a inovației și poate fi una dintre cele mai bune opțiuni de încălzire de pe piață. Cu o putere de 8 kW, această soluție avansată îți poate aduce confortul termic mult dorit în orice colț al casei tale. 

Rezervorul de 230 litri asigură încălzirea rapidă, oferindu-ți o soluție completă pentru toate nevoile termice. Mai mult, designul său inteligent și interfața de comandă facilitează controlul precis al temperaturii și al eficienței energetice. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: În condensare; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Perete și podea; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 7.8 kW; 
 • Capacitate boiler încorporat: 230 l;  
 • Eficiența energetică de încălzire: A+++. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S – 24kW

Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S – 24kW 

11. Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S – 24kW

Pompa Hitachi Model Yutaki S cu o putere maximă de încălzire de 24 kW îți deschide ușile spre confortul termic mult visat fără compromisuri.

Pompa Hitachi Model Yutaki S cu o putere maximă de încălzire de 24 kW îți deschide ușile spre confortul termic mult visat fără compromisuri. Cu o instalare ușoară și un design de tip split, împreună cu alimentarea trifazată, pompa Hitachi Yutaki S poate deveni partenerul tău de încredere pentru încălzirea eficientă a locuinței tale.  

Alege performanța și inovația cu pompa de aer-apă Hitachi Model Yutaki S! 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Perete; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler integrat; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 24 kW; 
 • Eficiența energetică de încălzire: A+++, 
 • Nivel zgomot: 48 dB; 
 • Tensiune alimentare: 400 V; 
 • Interval temperatură: 20 – 60 °C; 
 • Debit apă caldă: 4.3 m³/h. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Cairox R-Aqua 16kW

Pompă de căldură aer-apă Cairox R-Aqua 16kW

12. Pompă de căldură aer-apă Cairox R-Aqua 16kW

Dacă vrei să-ți transformi casa într-un adevărat sanctuar plin de confort termic, atunci trebuie să încerci pompa de aer-apă Cairox R-Aqua deoarece poate fi printre cele mai bune alegeri de pe piață.

Dacă vrei să-ți transformi casa într-un adevărat sanctuar plin de confort termic, atunci trebuie să încerci pompa de aer-apă Cairox R-Aqua deoarece poate fi printre cele mai bune alegeri de pe piață. Cu o putere de 16 kW și clasificarea energetică A++, această pompă îți aduce confortul termic dorit în fiecare moment. 

Prin performanța remarcabilă și eficiența sporită, pompa Cairox R-Aqua nu-ți asigură doar confort, ci și contribuie la economisirea semnificativă a energiei electrice. Cu instalare ușoară și funcționare intuitivă, de acum vei putea să-ți ajustezi confortul în doar câteva momente. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Perete; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 16 kW; 
 • Wi-Fi; 
 • Capacitate vas expansiune: 10 l; 
 • Număr schimbătoare căldură: 1; 
 • Nivel zgomot: 29 dB; 
 • Tensiune alimentare: 400 V; 
 • Putere nominală maximă încălzire: 15.8 kW; 
 • Temperatură maximă cazan: 60 C. 
 1. Pompă de căldură monobloc aer-apă

Pompă de căldură monobloc aer-apă

13. Pompă de căldură monobloc aer-apă

Dacă ești în căutarea unei soluții avansate și eficiente pentru încălzirea casei tale, atunci pompa monobloc aer-apă SprSun 12 kW poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru confortul tău și al familiei tale.

Dacă ești în căutarea unei soluții avansate și eficiente pentru încălzirea casei tale, atunci pompa monobloc aer-apă SprSun 12 kW poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru confortul tău și al familiei tale. Cu un design minimalist și cu o putere de 12 kW, pompa îți poate aduce confortul termic mult dorit în fiecare cameră. 

Cu un mecanism de funcționare intuitiv și eficient, pompa SprSun nu doar încălzește, ci îți oferă și o oportunitate de a economisi timp, bani și energie pe termen lung. Alegând această soluție, contribui și la protejarea mediului înconjurător prin utilizarea responsabilă a resurselor. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă de încălzire: 12 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 200 m²; 
 • Tensiune alimentare: 380 V;  
 • Putere nominală maximă încălzire: 11.6 kW; 
 • Putere nominală minimă încălzire: 5.34 kW; 
 • Temperatura maximă cazan: 55 C;  
 • Diametru țeavă încălzire tur: 1″; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 1″;  
 • Eficienta energetică încălzire: A+++; 
 • Înălțime: 810 mm; 
 • Lățime: 1100 mm; 
 • Adâncime: 475 mm; 
 • Greutate: 88 Kg. 
 1. Pompă de căldură aer-apă Ferroli Omnia M 3.2 HI9 – 16 kW

Pompă de căldură aer-apă Ferroli Omnia M 3.2 HI9 - 16 kW

14. Pompă de căldură aer-apă Ferroli Omnia M 3.2 HI9 - 16 kW

Pompa de căldură aer-apă Ferroli Omnia M 3.2 Hi9, poate fi soluția perfectă pentru un confort termic excepțional în casa ta.

Pompa de căldură aer-apă Ferroli Omnia M 3.2 Hi9, poate fi soluția perfectă pentru un confort termic excepțional în casa ta. Cu specificații tehnice remarcabile, pompa Ferroli Omnia oferă un grad sporit de eficiență energetică și posibile economii la facturile de energie.  

Alegând pompa Ferroli Omnia M 3.2 Hi9, nu doar încălzești casa ta, ci contribui și la protejarea mediului înconjurător prin utilizarea responsabilă a resurselor. Cu o instalație simplă, pompa poate fi partenerul perfect pentru confortul termic al tău și al celor dragi. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 16 kW; 
 • Eficiența energetică încălzire: A+++; 
 • Greutate: 170 Kg. 
 1. Pompă aer-apă Cairox R-Aqua – 16kW

Pompă aer-apă Cairox R-Aqua – 16kW

15. Pompă aer-apă Cairox R-Aqua – 16kW

Imaginează-ți o lume în care confortul termic se supune dorințelor tale. Cu pompa Cairox R-Aqua, acest vis poate deveni realitate!

Imaginează-ți o lume în care confortul termic se supune dorințelor tale. Cu pompa Cairox R-Aqua, acest vis poate deveni realitate! Cu o putere termică de 16 kW și un design elegant, pompa îți oferă confortul termic într-un mod cu totul nou. 

Așadar, dacă visezi la o căldură plăcută în zilele reci de toamnă și iarnă, atunci, pompa Cairox R-Aqua poate fi soluția cea mai eficientă care te învăluie cu o atmosferă relaxantă. Și nu doar atât – integrarea tehnologiei Wi-Fi îți permite să-ți setezi temperatura preferată de oriunde te-ai afla. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 16 kW; 
 • Suprafața de montare: Perete; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 16 kW; 
 • Funcții: Wi-Fi; 
 • Capacitate vas expansiune: 10 l; 
 • Număr schimbătoare căldură: 1; 
 • Nivel zgomot: 29 dB; 
 • Tensiune alimentare: 230 V;  
 • Putere nominală maximă încălzire: 15.8 kW; 
 • Temperatura maximă cazan: 60 C;  
 • Temperatura maximă agent termic: 80 C;  
 • Eficiența energetică apă caldă menajeră: Clasa A; 
 • Eficiența energetică încălzire: A+++. 
 1. Pompă de căldură monobloc aer-apă PellasX Futura – 12kw

Pompă de căldură monobloc aer-apă PellasX Futura – 12kw

16. Pompă de căldură monobloc aer-apă PellasX Futura – 12kw

Bucură-te de un confort termic desăvârșit în casă, grație pompei monobloc de aer-apă PellasX Futura.

Bucură-te de un confort termic desăvârșit în casă, grație pompei monobloc de aer-apă PellasX Futura. Cu un design modern și o putere de 12 kW, această bijuterie tehnologică îți poate oferi un nivel superior de rafinament și economie energetică. 

În plus, pompa termică este dotată cu tehnologia Wi-Fi, ceea ce îți permite să setezi temperatura chiar de pe telefonul tău mobil. Astfel, ai parte de confortul mult visat, mereu la îndemâna ta. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 200 m²; 
 • Autodiagnosticare; 
 • Conexiune Wi-fi; 
 • Display touch-screen; 
 • Nivel zgomot: 42 dB; 
 • Putere preparare apă caldă: 12 kW; 
 • Temperatura maximă agent termic: 65 C;  
 • Eficiența energetică încălzire: A+++.
 1. Pompă aer-apă pentru încălzire și răcire Fornello Eco

17. Pompă aer apă pentru încălzire și răcire Fornello-Eco

17. Pompă aer-apă pentru încălzire și răcire Fornello Eco

Pășește într-un univers al confortului termic mult dorit cu ajutorul pompei Fornello Eco Green Monobloc.

Pășește într-un univers al confortului termic mult dorit cu ajutorul pompei Fornello Eco Green Monobloc. Fiind dotată cu o putere de 12 kW și având tehnologia inverter R32 integrată, pompa îți poate oferi o experiență termică de neuitat. 

Lasă-te îmbrățișat de echilibrul perfect între încălzire și răcire, creat de compresorul rotativ Panasonic al pompei de căldură. Cu fiecare schimbare de anotimp, pompa Fornello Eco Green te va învălui într-o atmosferă confortabilă și adaptată nevoilor tale și ale celor dragi. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kW; 
 • Tensiune alimentare: 220 V;  
 • Diametru țeavă încălzire tur: 1″; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 1″;  
 • Eficienta energetică încălzire: A+++; 
 • Înălțime: 970 mm; 
 • Lățime: 1220 mm: 
 • Adâncime: 540 mm; 
 • Greutate: 116 Kg. 
 1. Pompă de căldură apă-apă și sol-apă Termocasa – 8 KW 

Pompă de căldură apă-apă și sol-apă Termocasa - 8 KW 

18. Pompă de căldură apă-apă și sol-apă Termocasa - 8 KW

Descoperă o abordare modernă și eficientă a încălzirii casei cu pompa de căldură apă-apă sau sol-apă de la Termocasa.

Descoperă o abordare modernă și eficientă a încălzirii casei cu pompa de căldură apă-apă sau sol-apă de la Termocasa. Cu o putere de 8 kW și multe tehnologii avansate menite să-ți ușureze procesul de încălzire, această pompă îți oferă un confort termic superior. 

În plus, pompa TMC22 Hyper Jet se bazează pe energia regenerabilă a apei și a solului pentru a-ți asigura încălzirea eficientă, iar cu ajutorul acestei inovații, poți menține o temperatură optimă în casă pe tot parcursul anului. 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate: 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Industrial și rezidențial; 
 • Suprafață de montare: Podea; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 8 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 80 m²;
 • Anti calcar; 
 • Termostat; 
 • Funcție auto curățare; 
 • Eco confort; 
 • Funcție Anti-îngheț; 
 • Funcție de compensare a sarcinii; 
 • Anti blocare pompă; 
 • Funcție de reglarea automată a sistemului; 
 • Protecție anti-calcar; 
 • Senzor de presiune; 
 • Amortizor de zgomot; 
 • Senzor de temperatură; 
 • Număr schimbătoare căldură: 2; 
 • Nivel zgomot: 45 dB; 
 • Tensiune alimentare: 220 V, 380 V; 
 • Putere nominală maximă încălzire: 10 kW; 
 • Putere nominală minimă încălzire: 7 kW; 
 • Presiune maxima instalație încălzire: 3 bar;  
 • Putere preparare apă caldă: 8 kW; 
 • Temperatura maximă agent termic: 60 C;
 • Presiune maximă instalație sanitară: 3 bar; 
 • Volum apă circulată: 25 l/min; 
 • Debit apă caldă: 1500 l/h; 
 • Diametru țeavă alimentare apă: 1 inch; 
 • Diametru țeavă încălzire tur: 1 inch; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 1 inch;  
 • Randament maxim încălzire: 600%;
 • Consum energie electrică: 1.3 kW; 
 • Eficiență energetică apă caldă menajeră: Clasa A;
 • Eficiență energetică încălzire: A++++;
 • Înălțime: 65 cm; 
 • Lățime: 65 cm; 
 • Adâncime: 70 cm; 
 • Greutate: 50 Kg. 
 1. Pompă de căldură sol-apă Termocasa TMC28 Hyper-jet

Pompă de căldură sol-apă Termocasa TMC28 Hyper-jet

19. Pompă de căldură sol-apă Termocasa TMC28 Hyper-jet

Visezi la un cămin în care confortul termic rimează cu economie și eficiență? Atunci, pompa TMC28 Hyper Jet sol-apă poate fi răspunsul la această dorință.

Visezi la un cămin în care confortul termic rimează cu economie și eficiență? Atunci, pompa TMC28 Hyper Jet sol-apă poate fi răspunsul la această dorință. Folosind energia din apă și sol, pompa îți oferă încălzirea ideală pentru ta cu dimensiunea cuprinsă între de 80mp și 120 mp.  

Alege să trăiești în armonie și descoperă secretul unei încălziri inteligente și sustenabile! 

Specificații tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Industrial și rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Tip panou de comandă Mecanic și digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 12 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 120 m²
 • Funcție Anti calcar; 
 • Termostat: 
 • Funcție auto curățare; 
 • Eco confort; 
 • Funcție Anti-îngheț; 
 • Funcție de compensare a sarcinii; 
 • Anti blocare pompă; 
 • Funcție de reglarea automată a sistemului; 
 • Protecție anti-calcar; 
 • Senzor de presiune; 
 • Amortizor de zgomot; 
 • Senzor de temperatură
 • Număr schimbătoare căldură: 2; 
 • Nivel zgomot: 45 dB; 
 • Tensiune alimentare: 220 V, 380 V; 
 • Putere nominală maximă încălzire: 14 kW; 
 • Putere nominală minimă încălzire: 10 kW; 
 • Presiune maximă instalație încălzire: 3 bar;  
 • Putere preparare apă caldă: 12 kW; 
 • Temperatura maximă agent termic: 60 C; 
 • Presiune maximă instalație sanitară: 3 bar; 
 • Volum apă circulată: 35 l/min; 
 • Debit apă caldă: 2000 l/h
 • Diametru țeavă alimentare apă: 1 inch; 
 • Diametru țeavă încălzire tur: 1 inch; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 1 inch; 
 • Consum energie electrică: 1.8 kW; 
 • Eficiența energetică apă caldă menajeră: Clasa A; 
 • Eficiența energetică încălzire: A++++; 
 • Înălțime: 65 cm; 
 • Lățime: 65 cm; 
 • Adâncime: 70 cm; 
 • Greutate: 50 Kg. 
 1. Pompă de căldură apă-apă Termocasa – TMC48 Hyper-Jet

pompa de caldura apa apa termocasa tmc48 hyper-jet

20. Pompă de căldură apă-apă Termocasa - TMC48 Hyper-Jet

Pasul către o încălzire eficientă și comodă devine mai ușor cu pompa de apă-apă TMC48 Hyper Jet, ce te va impresiona cu o puterea de 18 kW și cumulul de tehnologii pe care le integrează.

Pasul către o încălzire eficientă și comodă devine mai ușor cu pompa de apă-apă TMC48 Hyper Jet, ce te va impresiona cu o puterea de 18 kW și cumulul de tehnologii pe care le integrează.  

Indiferent de dimensiunea locuinței tale, pompa TMC48 Hyper Jet îți poate acoperi toate nevoile termice pentru tine și familia ta.   

Mai mult, beneficiile financiare sunt evidente, datorită economiilor semnificative la facturile de energie pe care ți le poate aduce pompa Termocasa. Alege să încălzești casa ta cu ajutorul tehnologiei ecologice și contribuie la protejarea mediului înconjurător. 

Specificații tehnice:  

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Electrică; 
 • Utilizare: Industrial și rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Preparare apa caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Tip panou de comandă: Mecanic și digital; 
 • Putere utila maximă încălzire: 18 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la: 180 m²;
 • Funcție Anti calcar; 
 • Termostat; 
 • Funcție auto curățare; 
 • Eco confort; 
 • Funcție Anti-îngheț; 
 • Funcție de compensare a sarcinii; 
 • Anti blocare pompă; 
 • Funcție de reglarea automata a sistemului; 
 • Protecție anti-calcar; 
 • Senzor de presiune; 
 • Amortizor de zgomot 
 • Senzor de temperatură;
 • Număr schimbătoare căldură: 2; 
 • Nivel zgomot: 45 dB; 
 • Tensiune alimentare: 220 V, 380 V; 
 • Putere nominală maximă încălzire: 19 kW;
 • Putere nominală minimă încălzire: 14 kW; 
 • Presiune maximă instalație încălzire: 3 bar;
 • Putere preparare apă caldă: 18 kW; 
 • Temperatură maximă agent termic: 60 C; 
 • Presiune maximă instalație sanitară: 3 bar; 
 • Volum apa circulată: 42 l/min;
 • Debit apă caldă 2500 l/h;   
 • Diametru țeavă alimentare apă: 1 inch; 
 • Diametru țeavă încălzire tur: 1 inch; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 1 inch; 
 • Consum energie electrică: 3 kW; 
 • Eficiență energetică apă caldă menajeră: Clasa A; 
 • Eficiență energetică încălzire: A++++; 
 • Înălțime: 65 cm; 
 • Lățime: 65 cm; 
 • Adâncime: 70 cm; 
 • Greutate: 60 Kg. 

Search