La ofertă

Care este cel mai bun termoșemineu pe peleți? 

Sezonul rece este pe cale să ne surprindă cu temperaturi destul de scăzute, poate chiar nefavorabile. Deși sosirea iernii este un aspect cu care ne-am obișnuit cu toții, aceasta poate pune în continuare bețe în roate utilizatorilor care nu sunt pregătiți așa cum se cuvine pentru acest anotimp.  

Cu toate acestea, ținem să îți mărturisim că este mai ușor decât îți imaginezi să găsești sisteme de climatizare potrivite bugetului și nevoilor tale. Așa cum pe timp de vară poți opta pentru ventilatoare, aparate de aer condiționat fixe, cu inverter, sau AC-uri mobile, pe timp de iarnă, poți alege dintre centrale termice, șeminee, panouri radiante, radiatoare, termoșeminee și multe altele. 

În acest articol, vom discuta despre ce este un termoșemineu pe peleți și care sunt câteva dintre cele mai potrivite opțiuni de pe piață. În funcție de nevoile tale, poți alege din nenumărate modele care sunt prevăzute cu diferite funcții speciale.  

Ce este un termoșemineu pe peleți? 

Termoșemineele pe peleți sunt sisteme de climatizare concepute pentru a asigura încălzirea întregii locuințe. Mai mult, acestea îndeplinesc atât un rol funcțional, cât și unul estetic, datorită design-ului special gândit pentru a se integra cu ușurință în orice tip de încăpere. 

Există posibilitatea să vă întrebați dacă termoșemineul este asemănător sau chiar identic cu șemineele clasice. Ei bine, ținând cont de scopul funcțional al termoșemineelor, ele sunt construite complet diferit față de șemineele pe care le știm cu toții.  

Propriu-zis, un șemineu clasic poate încălzi o singură încăpere. De asemenea, există și anumite tipuri de șeminee electrice care nu sunt prevăzute cu echipamente pentru încălzire, acestea având un rol strict estetic.  

Pe de altă parte, un termoșemineu poate fi considerat asemănător centralelor termice, întrucât acesta poate colabora cu sistemul de încălzire în pardoseală sau caloriferele din locuință pentru a climatiza toate încăperile.  

Mai mult, termoșemineele pot fi conectate inclusiv la rezervoare de apă, astfel încât să încălzească apa necesară activităților casnice.  

Cum funcționează un termoșemineu pe peleți? 

Modul de funcționare al termoșemineelor pe peleți este cât se poate de simplu. După ce sistemul este montat și conectat la calorifere, rezervoare de apă, sau sistemul de încălzire în pardoseală, acesta poate fi alimentat cu peleți, material care se poate achiziționa din nenumărate magazine specializate.  

După ce termoșemineul este alimentat, acesta va funcționa asemănător unei centrale termice. Apa rece intră în instalație și este încălzită cu ajutorul schimbătorului de căldură. Acesta din urmă va realiza transferul termic de la căldura obținută prin arderea peleților din șemineu.  

După ce atinge temperatura necesară, apa este transferată din termoșemineu în întreg sistemul de încălzire din locuință. Fumul produs de arderea peleților este evacuat prin intermediul unui coș de fum izolat, montat astfel încât să asigure eliminarea completă a emisiilor.  

Top 10 termoșeminee pe peleți 

  1. Termoșemineu peleți Fornello Camino Rossi 25 kW

1. Termoșemineu peleți Fornello Camino Rossi 25 kW

1. Termoșemineu peleți Fornello Camino Rossi 25 kW

Termoșemineul pe peleți Fornello Camino Rossi 25 kW are un design cât se poate de discret și este un sistem de climatizare foarte eficient.

Termoșemineul pe peleți Fornello Camino Rossi 25 kW are un design cât se poate de discret și este un sistem de climatizare foarte eficient. Acesta dispune de alimentare automată a combustibilului și un programator săptămânal avansat.  

Mai mult, ținând cont că siguranța trebuie să fie pe primul loc, termoșemineul pe peleți Fornello Camino Rossi 25 kW dispune de un sistem de protecție împotriva întoarcerii flăcării. De asemenea, sistemul este foarte facil, fiind ușor de controlat prin telecomandă sau cu ajutorul funcției Wi-Fi.  

  1. Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Fiamma Bianco 25 kW

Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Fiamma Bianco 25 kW

2. Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Fiamma Bianco 25 kW

Termoșemineul pe peleți Fornello Fiamma 25 kW este ideal pentru a asigura încălzirea întregii locuințe.

Termoșemineul pe peleți Fornello Fiamma 25 kW este ideal pentru a asigura încălzirea întregii locuințe. În ceea ce privește acest sistem, arderea peleților se face cu o eficiență de 90-93%. Autonomia sistemului depinde de izolația imobilului, temperatura exterioară și mulți alți factori. Cu toate acestea, ea variază între 15 și 36 de ore.  

În cazul în care doriți să beneficiați de eficiență maximă, producătorii vă recomandă să folosiți peleți de înaltă calitate, cu diametru de aproximativ 6 mm, care sunt arși cu un consum de 0.8-3 kg/h în funcție de treapta în care funcționează sistemul. Termoșemineul poate fi controlat prin telecomandă, acesta constituind un avantaj semnificativ.  

  1. Pachet termoșemineu peleți Termax ECO 25 kW

3. Pachet termoșemineu peleți Termax ECO 25 kW

3. Pachet termoșemineu peleți Termax ECO 25 kW

Dacă preferați să achiziționați toate produsele necesare unui termoșemineu pe peleți , puteți opta pentru pachetul cu termoșemineu pe peleți Termax ECO 25 kW.

Dacă preferați să achiziționați toate produsele necesare unui termoșemineu pe peleți , puteți opta pentru pachetul cu termoșemineu pe peleți Termax ECO 25 kW. Alături de dispozitivul de climatizare propriu-zis, pachetul conține stabilizator monofazic de tensiune, termostat cu fir, kit pentru coșul de fum, aspirator de cenușă și un sac de peleți de 15 kg.  

În ceea ce privește termoșemineul Termax ECO 25 kW, acesta are o capacitate a buncărului pentru peleți de 45 kg, ceea ce face utilizarea sistemului mult mai facilă. De asemenea, datorită puterii crescute, dispozitivul poate încălzi camere spațioase într-un timp record. 

  1. Termoșemineu pe peleți Fornello Michelle 12 kW

Termoșemineu pe peleți Fornello Michelle 12 kW

4. Termoșemineu pe peleți Fornello Michelle 12 kW

Termoșemineul pe peleți Fornello Michelle 12 kW este ideal pentru utilizatorii care își doresc un sistem ușor de folosit și care nu consumă îngrijorător de mult combustibil.

Termoșemineul pe peleți Fornello Michelle 12 kW este ideal pentru utilizatorii care își doresc un sistem ușor de folosit și care nu consumă îngrijorător de mult combustibil. Acesta poate reprezenta o soluție de încălzire convenabilă, dat fiind consumul redus de peleți.  

Camera de ardere a termoșemineului Fornello Michelle este protejată de o cămașă de apă de suprafața mare, pentru o eficiență cu mult mai ridicată. Cu un design modern și controler inteligent, termoșemineul poate fi setat de la distanță, astfel fiind cu mult mai eficient față de alte sisteme de climatizare asemănătoare.  

  1. Pachet termoșemineu peleți Fornello Sophia Premium 11 kW

5. Pachet termoșemineu peleți Fornello Sophia Premium 11 kW

5. Pachet termoșemineu peleți Fornello Sophia Premium 11 kW

Dacă îți dorești să ai parte de un pachet complet de climatizare, poți lua în considerare pachetul cu termoșemineu pe peleți Fornello Sophia Premium 11 kW.

Dacă îți dorești să ai parte de un pachet complet de climatizare, poți lua în considerare pachetul cu termoșemineu pe peleți Fornello Sophia Premium 11 kW. Acesta conține dispozitivul de climatizare, un kit de evacuare (dop, cot, teu, grila, 3 tuburi de 1 m și un tub de 0.5 m) și un aspirator pentru cenușă Ribimex Cenerill de 1000 W. 

Termoșemineul Fornello Sophia Premium 11 kW dispune de un sistem de aprindere electrică și de o telecomandă, astfel încât să poată fi controlat cu ușurință. De asemenea este esențial să menționăm că dispozitivul este recomandat pentru imobile de până la 110 m2. 

  1. Termoșemineu pe peleți Fornello Royal 25 kW

Termoșemineu pe peleți Fornello Royal 25 kW

6. Termoșemineu pe peleți Fornello Royal 25 kW

Termoșemineul pe peleți Fornello Royal 25 kW este un dispozitiv ideal pentru suprafețele mai întinse, având o putere mai ridicată.

Termoșemineul pe peleți Fornello Royal 25 kW este un dispozitiv ideal pentru suprafețele mai întinse, având o putere mai ridicată. Acesta are un aspect plăcut și poate înlocui cu brio o centrală termică.  

Termoșemineul face parte dintr-o gamă ecologică proiectată pentru a reduce impactul negativ pe care astfel de sisteme îl pot avea asupra mediului înconjurător. Mai mult, acesta poate fi controlat cu ușurință prin intermediul telecomenzii și dispune de un sistem de aprindere automată.  

  1. Termoșemineu pe peleți Fornello Royal 25 kW Wi-Fi

7. Termoșemineu pe peleți Fornello Royal 25 kW Wi-Fi

7. Termoșemineu pe peleți Fornello Royal 25 kW Wi-Fi

Dacă îți dorești un termoșemineu pe peleți cât mai eficient, Fornello Royal 25 kW Wi-Fi poate fi răspunsul pentru tine.

Dacă îți dorești un termoșemineu pe peleți cât mai eficient, Fornello Royal 25 kW Wi-Fi poate fi răspunsul pentru tine. Deși dispozitivul propriu-zis nu diferă cu mult față de cel despre care am vorbit la poziția anterioară, Fornello Royal 25 kW Wi-Fi dispune de o tehnologie suplimentară: Wi-Fi. 

Astfel, dacă te afli la birou sau în drum spre casă, poți controla șemineul astfel încât acesta să pornească înainte ca tu să ajungi acasă. Acest aspect poate reprezenta un avantaj demn de luat în considerare, cu precădere în zilele în care ne confruntăm cu temperaturi negative sau furtuni îngrijorătoare.  

  1. Termoșemineu pe peleți tip centrală Alfa Plam Commo 15 kW

Termoșemineu pe peleți tip centrală Alfa Plam Commo 15 kW 

8. Termoșemineu pe peleți tip centrală Alfa Plam Commo 15 kW

Termoșemineul pe peleți Alfa Plam Commo este ideal pentru case sau apartamente spațioase, având o putere de 15 kW.

Termoșemineul pe peleți Alfa Plam Commo este ideal pentru case sau apartamente spațioase, având o putere de 15 kW. Acesta are tabla groasă și uși din oțel cu o grosime de 2 mm. Camera de ardere este fabricată din oțel rezistent la foc, ceea ce prelungește durata de viață a aparatului.  

Toate componentele termoșemineului Alfa Plam Commo sunt fabricate de producători de top care pun accentul pe calitate, ceea ce face produsul final foarte rezistent și eficient.  

  1. Termoșemineu pe peleți Vesta 15 kW

Termoșemineu pe peleți tip centrală Alfa Plam Commo 15 kW

9. Termoșemineu pe peleți Vesta 15 kW

Dacă îți dorești un dispozitiv cu adevărat discret, care să se împletească perfect cu design-ul camerei, poți alege termoșemineul pe peleți Vesta.

Dacă îți dorești un dispozitiv cu adevărat discret, care să se împletească perfect cu design-ul camerei, poți alege termoșemineul pe peleți Vesta. Acesta are o putere de 15 kW și este proiectat cu un design minimalist și elegant, în nuanțe de alb și bronz. Geamul termoșemineului este și el discret, oferind un aer rustic sistemului.  

Termoșemineul conține o pompă recirculară, vasul de expansiune și sistemul de siguranță. Dispozitivul dispune de un sistem de aprindere automată, poate fi conectat la termostat și poate fi controlat prin telecomandă.  

  1. Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Premium W22 25 kW

10. Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Premium W22 25 kW

10. Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Premium W22 25 kW

Încheiem topul nostru cu un produs care are un raport calitate-preț foarte bun. Cu o putere de 25 kW, termoșemineul pe peleți Fornello Premium W22 este complet echipat cu pompă de circulație, vas de expansiune, supapă de siguranță, și telecomandă.

Încheiem topul nostru cu un produs care are un raport calitate-preț foarte bun. Cu o putere de 25 kW, termoșemineul pe peleți Fornello Premium W22 este complet echipat cu pompă de circulație, vas de expansiune, supapă de siguranță, și telecomandă.  

Arzătorul de peleți este fabricat din fontă, ceea ce face întregul sistem foarte rezistent. Rezervorul de peleți are o capacitate de 40 kg, astfel nefiind necesară umplerea sa la intervale de timp foarte mici. Termoșemineul pe peleți Fornello Premium W22 este recomandat pentru imobile cu suprafețele de până la 150 m2. 

Concluzie – Cel mai bun termoșemineu peleți 

Termoșemineele pe peleți sunt o opțiune ideală pentru utilizatorii care își doresc să încălzească încăperile în mod eficient și fără prea mult efort. Acestea pot încălzi și apa, astfel fiind deseori comparate cu centralele termice.  

Sperăm că lista noastră ți-a fost de ajutor pentru a găsi un termoșemineu pe peleți potrivit nevoilor tale.  

Termoșemineu centrală pe peleți Fornello Premium W22 25 kW

Termoșemineele pe peleți sunt o opțiune ideală pentru utilizatorii care își doresc să încălzească încăperile în mod eficient și fără prea mult efort.

Search