La ofertă

Aparat de aer conditionat Alizee AW12IG1, 12000 BTU, Clasa A++

Alizee AW12IG1

*Cea mai variata gama de produse *Garantie extinsa *Livrare rapida *Deschidere coletului la livrare *Drept retur

Alizee AW12IG1

(Aparat de aer conditionat, 12000 BTU, Clasa A++, Auto-Diagnoza, Mod Turbo, Dezumidificare, Auto Restart, Dezghetare inteligenta, Mod Sleep)

Alizee AW12IG1 este un aparat de aer conditionat intrat recent pe piata romaneasca, apartiantor al unui brand foarte putin cunoscut. Acesta si-a facut loc rapid in topul celor mai vandute produse ale sezonului, gratie unui excelent raport calitate pret. Avantajul sau este acela de a plati doar performantele, nu si renumele.

Noi vom incerca sa va oferim, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Aparatul de aer conditionat Alizee AW12IG1 are o capacitate de modificare a temperaturii ce oscileaza in jurul valorii de 11000 BTU/h, in functie de regimul de climatizare utilizat. Asadar, producatorul il recomanda pentru asigurarea confortului termic in incaperi de pana la 22 mp, vorbind aici despre sectorul rezidential, acolo inaltimea standard a unei camere este de 2.7 m.

Eficienta energetica este una excelenta, bifand clasa A++ pe ambele module (racire si incalzire). In momentul de fata sunt foarte multe aparate de ultima generatie care nu se pot lauda cu aceasta performanta, mai ales in regim de incalzire. Trebuie sa va spunem ca pana nu de mult, etalonul superior al tabelului energetic era considerat clasa A. In prezent, gratie evolutiei fulminante a tehnologiei, putem discuta chiar de clasa A+++, inaccesibila momentan majoritatii sistemelor de climatizare.

Tehnologia pe Inverter joaca un rol providential in eficientizarea activitatii aparatului de aer conditionat Alizee AW12IG1. Gratie acesteia, compresorul isi va modifica automat turatia, reusind sa atinga conditiile climaterice setate mult mai rapid si sa le mentina cu un consum energetic redus. Astfel, randamentul se imbunatateste cu 30-40% fata de situatia unui sistem clasic, cu compresor On/Off.

Sistemul de filtrare cu care este echipat aparatul de aer conditionat Alizee AW12IG1 este unul de nivel mediu, acesta reusind doar o purificare partiala a aerului din incapere. In plus, faptul ca este usor demontabil si lavabil va scuteste de cheltuiala inlocuirii periodice.

Functiile de climatizare oferite sunt cele de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Observam ca primele doua sunt sezoniere, datorita impactului lor direct asupra temperaturii din incapere. In schimb, ultimele doua vor putea fi folosite pe tot parcursul anului, luptand eficient impotriva mucegaiului si improspatand aerul din incapere.

Controlul aparatului de aer conditionat se va putea realiza fir prin intermediul telecomenzii cu infrarosii, fie prin intermediul dispozitivelor mobile echipate cu aceasta tehnologie. Aplicatia Peel Smart Remote, disponibila gratuit pentru Android si iOS permite controlul unei serii largi de electronice si electrocasnice, putand, astfel, sa folositi o singura telecomanda pentru toata aparatura din casa. Din pacate, nu intalnim un modul wi-fi care sa poata controla aparatul in situatii de absenta de la domiciliu.

Functia de autocuratare sau conceptul anti-mucegai, cum il numeste producatorul, presupune uscarea rapida a vaporizatorului, imediat ce activitatea de racire a incetat. Astfel, bacteriile si mucegaiul nu mai pot adera pe suprafata acestuia, ambele fiind considerate si principalele cauze ale mirosurilor neplacute.

Timer-ul si functia de Auto-restart ii ofera sansa aparatului de aer conditionat Alizee AW12IG1 sa functioneze in lipsa dumneavoastra, pe intervale de timp presetate. In plus, acesta va fi capabil sa-si reia automat activitatea, conform ultimelor setari, in urma penelor de curent sau oricaror alte probleme de alimentare.

Functia de preincalzire inteligenta coreleaza viteza ventilatorului cu nivelul de incalzire a compresorului. Astfel, se obtine un plus de confort termic si o scadere a resurselor consumate.

Modul Turbo intensifica activitatea aparatului de aer conditionat Alizee AW12IG1 pana ce acesta reuseste sa atinga conditiile climaterice setate. Ulterior, sistemul isi reia automat regimul normal de functionare. Chiar daca pe termen scurt observam un consum energetic suplimentar, pe ciclurile lungi veti beneficia de economii energetice semnificative.

Modul Sleep optimizeaza regimul de functionare pentru ca utilizatorul sa beneficieze de cel mai ridicat nivel de confort pe timp de noapte. Astfel, temperatura se va modifica lent, cu cel mult 1 grad Celsius pe ora iar aeroterma va intra automat intr-un regim de functionare silentioasa, ce nu va depasi 18 dB. De asemenea, si consumul energetic va fi extrem de redus pe intreaga durata a ciclului.

Functia de autodiagnoza previne defectiunile majore ale aparatului de aer conditionat Alizee AW12IG1. Aceasta este capabila sa sesizeze orice discordante de la regimul normal de functionare, sa opreasca instant unitatea si sa afiseze pe display-ul acesteia un cod specific fiecarei erori. In functie de acest cod, veti gasi in manualul de utilizare cele mai rapide si sigure metode de remediere.

Functia de dezghetare inteligenta se activeaza automat doar in timpul regimului de incalzire. Spre deosebire de majoritatea aparatelor de aer conditionat, in cazul de fata, aceasta porneste doar atunci cand este nevoie si nu la intervale presetate de timp.

Nivelul maxim de zgomot produs pe cea mai puternica treapta a unitatii interioare nu depaseste 31 db, ceea ce il transforma intr-unul dintre cele mai silentioase sisteme de climatizare.

Concluzia noastra este ca Alizee AW12IG1 reprezinta un aparat de aer conditionat deosebit de performant, vandut la un pret imbatabil. Acesta inglobeaza o multitudine de functii inteligente, unele dintre ele inexistente chiar si la produsele brand-urilor de top. In plus, are o eficienta energetica excelenta care va permite amortizarea investitiei in cel mai scurt timp. Design-ul este si el suficient de rafinat.

Urmand link-ul de mai jos veti beneficia si de alte avantaje:

 • cea mai variata gama de produse;
 • livrare rapida;
 • deschiderea coletului la livrare;
 • drept de retur;

Alizee AW12IG1

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare: Rezidential
Tip produs: Standard
Suprafata de montare: Perete
Suprafata acoperita: 22 m²
Capacitate generala: 12000 BTU
Capacitate de racire: 10918 BTU
Capacitate de incalzire: 11601 BTU
Eficienta energetica racire: A++
Eficienta energetica incalzire: A++
Temperatura minima de operare racire (-°C): 15
Temperatura maxima de operare racire (°+C): 48
Temperatura minima de operare incalzire (°-C): 15
Temperatura maxima de operare incalzire (+°C): 24
Tip filtru: Lavabil
Tip compresor: Inverter
Numar trepte ventilator: 4
Inverter: Da
Kit instalare inclus: Nu

UNITATE INTERNA

Dezumidificare (l/h): 1.4
Debit de aer unitate interna: 500 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna: 31 dB
Culoare unitate interna: Alb
Lungime unitate interna: 873 mm
Latime unitate interna: 251 mm
Inaltime unitate interna: 370 mm
Greutate unitate interna: 10 Kg

EFICIENTA ENERGETICA

Coeficient randament sezonier la racire SEER: 6.1
Coeficient randament sezonier la incalzire SCOP: 4
Coeficient randament la racire EER: 3.14
Coeficient randament la incalzire COP: 3.42

FUNCTII

Functii climatizare: Racire, Incalzire, Ventilatie, Dezumidificare
Tehnologie Wi-Fi: Nu
Functii speciale:

 • Telecomanda
 • Timer
 • Design Anti-Mucegai
 • Preincalzire Inteligenta
 • Low Noise
 • Racire Ambianta Slaba
 • Pornire la Tensiune Slaba
 • Dezghetare inteligenta
 • Auto-diagnoza
 • Mod Sleep
 • Mod Turbo
 • Auto Restart

SPECIFICATII TEHNICE

Tensiune alimentare: 220 V – 240 V
Consum nominal la racire: 1020 W
Consum nominal la incalzire: 995 W
Capacitate nominala la racire: 3500 W
Capacitate nominala la incalzire: 3500 W
Agent de racire: R410A

UNITATE EXTERNA

Debit de aer unitate externa: 2200 m³/h
Nivel de zgomot unitate externa: 51 dB
Culoare unitate externa: Alb
Lungime unitate externa: 881 mm
Latime unitate externa: 363 mm
Inaltime unitate externa: 645 mm
Greutate unitate externa: 34 Kg

Alizee AW12IG1

*Cea mai variata gama de produse *Garantie extinsa *Livrare rapida *Deschidere coletului la livrare *Drept retur

Search