La ofertă

Aparat de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V Inverter 18000 BTU, Clasa A+

Daikin FTX50GV-RX50V

*Cea mai variata gama de produse *Garantie extinsa *Livrare rapida *Deschidere coletului la livrare *Drept retur

Daikin FTX50GV-RX50V

(Aparat de aer conditionat, Inverter 18000 BTU, Clasa A+, Ochi Inteligent, Filtru Auto-curatare, Filtru Fotocatalitic, Control Wi-Fi (optional), Flux Aer 3D, Programator 24 de ore)

Daikin FTX50GV-RX50V este un aparat de aer conditionat de mare capacitate, echipat cu o multitudine de functii sofisticate. Acesta poate garanta un nivel optim de confort pe spatii extinse, fara a face risipa de resurse. Chiar daca din punct de vedere estetic ofera un grad suficient de discretie, consideram ca aspectul ar mai fi putut suferi imbunatatiri.

Noi vom incerca sa va oferim, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Aparatul de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V are o capacitate impresionanta de modificare a temperaturii din incaperea in care este instalat, aceasta osciland in jurul valorii de 18000 BTU/h, fapt ce ii garanteaza o acoperire de pana la 50 mp, pe segmentul rezidential. Eficienta energetica atinge un nivel destul de bun, avand in vedere puterea pe care o ofera. Asadar, bifeaza pe ambele regimuri de climatizare clasa A+. Trebuie sa va spunem ca, pana nu de mult, clasa A era considerata etalonul superior al tabelului energetic, insa, astazi, datoria evolutiei fulminante a tehnologiei, putem discuta despre clasa A+++, inaccesibila inca sistemelor de climatizare de asemenea capacitate.

Tehnologia pe Inverter joaca un rol deosebit de important in mentinerea consumului energetic la cote reduse. Gratie acesteia, compresorul poate functiona la turatii variabile automat, reusind sa atinga mai rapid conditiile climaterice setate si sa le mentina cu o activitate redusa. Acest lucru se transpune in economii energetice de pana la 30-40% fata de situatia unui sistem clasic, cu compresor On/Off.

Sistemul de filtrare fotocatalitic, implementat pe aparatul de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V, este unul de mare densitate, capabil sa ofere o purificare completa a aerului din incapere. Acesta are capacitatea de a elimina atat particule de praf sau poluare, cat si alergeni, virusuri sau bacterii. In plus, are un efect deodorizant.

Functiile de climatizare oferite de aparatul de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V sunt cele de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Daca primele doua se folosesc sezonier, datorita impactului direct asupra temperaturii, celelalte pot fi folosite pe tot parcursul anului, improspatand aerul din incapere si luptand eficient impotriva mucegaiului.

Controlul tuturor functiilor se poate realiza atat prin intermediul telecomenzii cu infrarosu, cat si prin intermediul dispozitivelor mobile, ce utilizeaza ca sistem de operare Android sau iOS. Pentru a doua varianta veti avea nevoie de o aplicatie universala, descarcata gratuit, precum Peel Smart Remote. Aceasta este capabila sa controleze o gama larga de aparate electronice sau electrocasnice, apartinand aproape oricaror brand-uri.

Functia de detectare a prezentei este una dintre cele mai interesante caracteristici ale aparatului de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V. Aceasta este destinata persoanelor care sunt deranjate de astfel de sisteme de climatizare si are rolul de a detecta prezenta oamenilor din incapere si de a modifica fluxurile de aer automat, astfel incat sa nu fie directionate spre acestia.

Timer-ul va ajuta sa presetati activitatea sistemului de climatizare pe intervale de timp, in regimuri diferite. Astfel, veti putea gasi la sosirea acasa ambianta perfecta, programand pornirea aparatului cu putin timp inainte. In acest fel, veti face si economii de resurse, intrucat aparatul nu va mai trebui sa functioneze pe toata durata absentei.

Fluxurile de aer tridimensionale vor umple mai rapid fiecare colt al incaperii, bucurandu-va de o temperatura constanta oriunde v-ati afla.

Nivelul maxim de zgomot, atins pe cea mai puternica treapta de ventilare a unitatii interioara, nu depaseste 42 dB, ceea ce, din punctul nostru de vedere, reprezinta o performanta foarte buna, avand in vedere puterea mare a aparatului.

Concluzia noastra este ca Daikin FTX50GV-RX50V reprezinta un aparat de aer conditionat modern, ideal pentru asigurarea unui nivel ridicat de confort pe spatii extinse, cu un consum minim de resurse. Chiar daca la capitolul estetic ar mai fi putut suferi imbunatatiri, nu consideram acesta un criteriu eliminatoriu in decizia de achizitie. Pretul acestui aparat, chiar daca nu este accesibil pentru toate buzunarele, este unul destul de competitiv.

Urmand link-ul de mai jos veti beneficia si de alte avantaje:

 • cea mai variata gama de produse;
 • livrare rapida;
 • deschiderea coletului la livrare;
 • drept de retur;

Daikin FTX50GV-RX50V

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare: Rezidential
Tip produs: Standard
Suprafata de montare: Perete
Suprafata acoperita: 40 m² – 50 m²
Capacitate generala: 18000 BTU
Capacitate de racire: 17060 BTU
Capacitate de incalzire: 19790 BTU
Eficienta energetica racire: A+
Eficienta energetica incalzire: A+
Temperatura minima de operare racire (-°C): 10
Temperatura maxima de operare racire (°+C): 46
Temperatura minima de operare incalzire (°-C): 15
Temperatura maxima de operare incalzire (+°C): 18
Tip filtru: Anti-Alergeni, Anti-Bacterian, Anti-praf, Deodorizant
Tip compresor: Rotativ
Inverter: Da

UNITATE INTERNA

Debit de aer unitate interna:

 • 9.5 m³/min
 • 10.3 m³/min
 • 13.9 m³/min
 • 14.7 m³/min

Nivel de zgomot unitate interna: 31 dB – 34 dB – 39 dB – 42 dB
Culoare unitate interna: Alb
Lungime unitate interna: 1050 mm
Latime unitate interna: 290 mm
Inaltime unitate interna: 238 mm
Greutate unitate interna: 12 Kg

EFICIENTA ENERGETICA

Coeficient randament sezonier la racire SEER: 5.63
Coeficient randament sezonier la incalzire SCOP: 4.08
Coeficient randament la racire EER: 3.23
Coeficient randament la incalzire COP: 3.63

FUNCTII

Functii climatizare: Racire, Incalzire, Ventilatie, Dezumidificare
Tehnologie Wi-Fi: Da
Functii speciale:

 • Dezumidificare
 • Purificare
 • Detectarea prezentei
 • Telecomanda

SPECIFICATII TEHNICE

Tensiune alimentare: 230 V
Capacitate nominala la racire: 5 kW
Capacitate nominala la incalzire: 5.8 kW
Agent de racire: R410A

UNITATE EXTERNA

Nivel de zgomot unitate externa: 48 dB
Culoare unitate externa: Alb
Lungime unitate externa: 825 mm
Latime unitate externa: 300 mm
Inaltime unitate externa: 735 mm
Greutate unitate externa: 48 Kg

Daikin FTX50GV-RX50V

*Cea mai variata gama de produse *Garantie extinsa *Livrare rapida *Deschidere coletului la livrare *Drept retur

Aparat de aer conditionat Daikin FTX50GV-RX50V Inverter 18000 BTU, Clasa A+
Daikin FTX50GV-RX50V reprezinta un aparat de aer conditionat modern, ideal pentru asigurarea unui nivel ridicat de confort pe spatii extinse, cu un consum minim de resurse. Chiar daca la capitolul estetic ar mai fi putut suferi imbunatatiri, nu consideram acesta un criteriu eliminatoriu in decizia de achizitie. Pretul acestui aparat, chiar daca nu este accesibil pentru toate buzunarele, este unul destul de competitiv.
8.5 Total Score
Putere mare, consum mic, confort garantat

Daikin FTX50GV-RX50V reprezinta un aparat de aer conditionat modern, ideal pentru asigurarea unui nivel ridicat de confort pe spatii extinse, cu un consum minim de resurse. Chiar daca la capitolul estetic ar mai fi putut suferi imbunatatiri, nu consideram acesta un criteriu eliminatoriu in decizia de achizitie. Pretul acestui aparat, chiar daca nu este accesibil pentru toate buzunarele, este unul destul de competitiv.

Consum
8.5
Pret
8
Design
7.5
Functii
9

Search