La ofertă

Centrală Termică Murală în Condensare WOLF FGB – 28KW 

Centrală Termică Murală în Condensare WOLF FGB – 28KW

Centrală Termică Murală în Condensare WOLF FGB – 28KW

Centrala termică murală în condensare Wolf FGB-28K - Performanță superioară, eficiență maximă și confort termic asigurat în locuința ta!

Alegerea Inteligentă pentru Confortul Tău: O Centrală Termică Eficientă pentru O Viață Mai Caldă 

În timp ce temperaturile scad și frigul pătrunde în casele noastre, găsirea celei mai eficiente și fiabile surse de căldură devine o prioritate esențială. Astfel, o centrală termică eficientă nu este doar o necesitate, ci și cheia către un mediu intern plăcut, economic și ecologic. Trebuie să recunoaștem, cu toții ne dorim un sistem de încălzire care să ne ofere căldură constantă și confort în fiecare colț al casei, fără să ne împovărăm financiar. 

Așadar, astăzi explorăm beneficiile unei centrale termice eficiente și ne-am oprit asupra unei opțiuni remarcabile – centrala termică murală în condensare Wolf FGB-28K.  

Analizăm detaliat caracteristicile sale și modul în care îți poate transforma locuința într-un cămin cald și plin de confort. Mai întâi, începem prin a descoperi de ce alegerea corectă a centralei termice poate face o diferență semnificativă în viața ta de zi cu zi și continuăm cu detaliile tehnice ce fac ca această centrală termică să fie printre cele mai bune opțiuni de pe piață. 

Ce este o centrală termică cu condensare? 

Centrala termică cu condensare reprezintă o tehnologie avansată de încălzire care a devenit tot mai populară în ultimii ani. Acest tip de centrală funcționează prin condensarea vaporilor de apă rezultați din arderea hidrocarburilor. Aceste centrale sunt larg răspândite în Europa și sunt utilizate pe scară largă în țările dezvoltate. În plus, datorită versatilității lor, au început să câștige popularitate și în România. 

Cum funcționează o centrală termică cu condensare?

Cum funcționează o centrală termică cu condensare?

Centrala termică cu condensare reprezintă o inovație tehnică impresionantă în industria încălzirii, oferind o eficiență și economie de energie semnificativă. Această tehnologie funcționează prin valorificarea căldurii rezultate din condensarea vaporilor de apă, care apar în mod natural în timpul procesului de ardere a combustibilului. Iată cum funcționează în detaliu: 

Arderea Eficientă 

Centrala termică cu condensare arde combustibilul (de obicei gaz natural) într-un mediu controlat și sigur. Acest proces generează căldură, care este utilizată pentru încălzirea apei și a sistemului de încălzire centrală din locuință. 

Condensarea Vaporilor 

Pe lângă căldura obișnuită produsă în timpul arderii combustibilului, această tehnologie permite și condensarea vaporilor de apă din gazele de ardere. Acest lucru se întâmplă într-un schimbător de căldură special, unde vaporii de apă se transformă înapoi în apă lichidă, eliberând și mai multă căldură în proces. 

Recuperarea Căldurii 

Apa condensată și căldura reziduală sunt apoi recuperate și folosite pentru încălzirea apei din sistem și pentru a menține căldura în casă. 

Eficiența Energetică 

Datorită capacității sale de a utiliza eficient căldura latentă din vaporii de apă, centrala termică cu condensare oferă un nivel ridicat de eficiență energetică, comparativ cu centralele tradiționale. Aceasta înseamnă că produce mai multă căldură pentru aceeași cantitate de combustibil utilizată, economisind astfel bani și resurse. 

Prin integrarea acestei tehnologii în sistemul tău de încălzire, poți beneficia de temperaturi constante în locuința ta și, în același timp, poți economisi considerabil la facturile de energie. Centrala termică cu condensare poate fi acea soluție inteligentă pentru un cămin cald, confortabil și economic. 

Ce avantaje oferă o centrala termică murală în condensare? 

Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru o centrală termică pe gaz în condensare, și de aceea, mai jos ți-am prezentat câteva din beneficiile pe care o astfel de centrală ți le poate oferi. 

 1. Eficiență sporită și costuri mai mici

Aceste centrale valorifică energia pe care centralele tradiționale o pierd prin evacuarea gazelor arse, transformând-o în căldură. Chiar dacă inițial costurile de achiziție sunt mai mari, acestea se amortizează în timp prin economiile semnificative la facturile de încălzire. 

 1. Dimensiuni compacte și design modern

Centrala termică în condensare are un design elegant și dimensiuni reduse, integrându-se perfect în orice tip de locuință, fără a ocupa mult spațiu. 

 1. Responsabilitate față de mediu

Aceste centrale reduc semnificativ emisiile de gaze nocive datorită tipului de ardere și pot fi integrate cu instalații solare pentru o amprentă de carbon și mai mică. 

 1. Funcționalități inteligente și control de la distanță

Centralele termice murale cu condensare se adaptează obiceiurilor tale de consum și pot fi controlate de la distanță. Ele sunt compatibile cu diverse sisteme de încălzire, inclusiv cu încălzirea în pardoseală. 

 1. Silențioase și eficiente

Aceste centrale sunt extrem de silențioase datorită izolației excelente, oferindu-ți un nivel scăzut de zgomot în timpul funcționării și menținând în același timp o temperatură confortabilă în interior. 

 1. Ușor de întreținut și instalat rapid

Centralele termice murale sunt ușor de întreținut și curățat, având toate componentele accesibile pentru curățare rapidă și eficientă. De asemenea, ele sunt ușor de montat, fiind livrate complet asamblate și pot fi instalate rapid, inclusiv în spații mai restrânse, cu ajutorul instrucțiunilor sau sprijinul specialiștilor.  

Alegerea acestui tip de centrală termică nu doar că oferă un mediu intern confortabil, dar și o experiență fără griji și economii semnificative pe termen lung.  

Acum că ne-am lămurit cu principiile de funcționare și ce beneficii îți poate oferi o astfel de centrală termică, este timpul să mergem mai departe și să analizăm concret cum de centrala termică murală în condensare WOLF FGB poate fi una dintre cele mai bune soluții de pe piață. 

Centrală termică murală în condensare WOLF FGB – Detalii generale 

WOLF FGB poate fi o soluție de înaltă calitate pentru standardele exigente în materie de încălzire, bazându-se pe cea mai avansată tehnologie, cea de condensare.  

Prin recuperarea eficientă a căldurii rezultată în urma gazelor arse, aceasta utilizează gazul ca și combustibil într-un mod extrem de eficient, contribuind astfel la conservarea energiei și la protejarea mediului înconjurător. 

În plus, această centrală este proiectată pentru a-ți oferi un confort termic optim și este compatibilă cu sistemul de control WOLF. Cu ajutorul modulului de interfață ISM7e, îți permite să controlezi sistemul de încălzire de la distanță, utilizând telefonul mobil sau PC-ul prin portalul SmartSet. 

Mai mult, având un design compact și atrăgător, centrala poate fi montată pe perete, economisind spațiu și făcând-o potrivită pentru apartamentele mari sau chiar case.  

Prezentare centrala termica WOLF FGB 

Specificații tehnice: 

 • Destinat pentru: Încălzire și preparare apă caldă menajeră;  
 • Tip alimentare: Gaz natural; 
 • Tip centrală termică: În condensare; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafață de montare: Perete; 
 • Preparare apă caldă: Instant; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Forțat; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 28 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la: 140 m²; 
 • Capacitate vas expansiune: 8 l; 
 • Număr schimbătoare căldură: 1; 
 • Nivel zgomot: 52 dB; 
 • Tensiune alimentare: 220 V; 
 • Smart: Da; 

Funcții:  

 • Afișaj Digital LCD; 
 • Pompa low energy ErP; 
 • Autodiagnoză; 
 • Încălzire apă menajeră; 
 • Kit evacuare gaze arse; 

Circuit de încălzire: 

 • Putere nominală maximă încălzire: 27.4 kW; 
 • Putere nominală minimă încălzire: 4.8 kW; 

Circuit preparare apă cală menajeră: 

 • Putere preparare apă caldă: 27 kW; 
 • Debit apă caldă: 13.4 l/min; 

Dimensiuni instalare: 

 • Diametru țeavă alimentare gaz: 1/2″; 
 • Diametru țeavă alimentare apă: ¾; 
 • Diametru țeavă încălzire tur: 3/4 Inch; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 3/4″; 
 • Diametru evacuare gaze arse: 10 cm; 

Eficiență și siguranță: 

 • Randament maxim încălzire: 110 %; 
 • Eficienta combustiei gazelor: 99 %; 
 • Consum energie electrică: 102 kW; 
 • Eficiența energetică încălzire: A; 
 • Delta T: 30 C; 
 • Clasa de protecție: IP X4D; 

Dimensiuni: 

 • Înălțime: 72 cm; 
 • Lățime: 40.8 cm; 
 • Adâncime: 30.8 cm; 
 • Greutate: 27 Kg. 

Concluzie 

Centrala termică murală în condensare WOLF FGB-28KW reprezintă o alegere inteligentă pentru confortul tău termic. În plus, aceasta se distinge prin caracteristicile sale tehnice avansate și beneficiile oferite utilizatorilor. 

Totodată, designul compact și modern al centralei face posibilă integrarea sa în orice spațiu, economisind un spațiu prețios. De asemenea, facilitățile de control inteligent și funcțiile de diagnosticare automată aduc un nivel înalt de confort utilizatorului, asigurând un mod de operare fără griji și eficient. 

Specificațiile tehnice precum puterea de încălzire, debitul de apă caldă și eficiența energetică indică performanțele superioare ale acestei centrale termice, transformând-o într-o opțiune viabilă pentru locuințele de dimensiuni medii și mari. 

În concluzie, centrala termică murală în condensare WOLF FGB-28KW nu numai că reprezintă o soluție durabilă și economică pentru încălzirea locuinței tale, dar îți poate ofere și un nivel înalt de confort și eficiență energetică.  

Centrală Termică Murală în Condensare WOLF FGB – 28KW

Centrala termică murală în condensare Wolf FGB-28K - Performanță superioară, eficiență maximă și confort termic asigurat în locuința ta!

Search