La ofertă

Generator ozon – Auto, Casnic, Medical si Industrial

Tot ce trebuie sa stiti despre un generator de ozon

Generatorul de ozon este unul dintre cele mai noi aparate din randul sistemelor de imbunatatire a calitatii ambientale. Probabil ca foarte multi dintre dumneavoastra nu sunteti familiarizati cu acest produs, a carui expansiune globala ne-a atras si noua atentia. In acest articol va vom oferi cateva informatii tehnico-stiintifice, pareri personale si indrumari catre producatori romani care ofera preturi foarte competitive.

Avantajele ozonului

Este binecunoscut ca ozonul este cel mai puternic dezinfectant si oxidant pentru tratamentul solutiilor apoase si al amestecurilor gazoase. Spre deosebire de alti oxidanti care au nevoie de cateva minute, acesta distruge agentii patogeni in doar cateva secunde, reactionand cu o gama larga de compusi. Odata ce stratul de ozon s-a oxidat sau dezinfectat, ozonul se descompune automat in oxigen.

In faza gazoasa, ozonul este un excelent deodorizant, anihiland o varietate larga de mirosuri. In plus, acesta are capacitatea de a transforma apele uzate in ape potabile si deseurile in materiale biodegradabile. Ozonul dezinfecteaza apa uzata, indepartandu-i gustul, mirosul si culoarea. Un alt avantaj este acela de a nu afecta pH-ul.

Dezavantajele ozonului

Utilizarea abuziva, aduce asemenea oricaror oxidanti, cateva dezavantaje. Cele mai intalnite constau in degradarea materialelor, dar ozonul poate creea neplaceri si oamenilor, animalelor de companie sau plantelor. Aplicarea corecta a procedurii este esentiala pentru a obtine rezultate optime. Din pacate, ozonul nu poate fi stocat, ci trebuie generat, necesitand echipamente speciale, care nu sunt tocmai accesibile pentru multi dintre romani.

Destinatiile generatoarelor de ozon

Generatorul de ozon – casnic

Pe acest segment, generatoareale de ozon au aplicabilitate in trei directii.

 • Aparatele de aer conditionat – Microbii si diverse materiale organice se instaleaza in conductele sistemelor de climatizare. Acest lucru permite coroziunii sa se instaleze, afecteaza functionarea eficienta, putand chiar bloca complet sistemul de racire daca nu se intervine prompt. In plus, bacteriile provoaca un miros insuportabil. Tratamentul chimic nu este o solutie eficienta pentru aceasta problema. Ozonul este varianta ideala, fiind cel mai puternic oxidant comercial disponibil, distrugand rapid toate microorganismele si materiile organice nocive.
 • Apa potabila – Apa este contaminata de multe ori cu microorganisme precum Cryptosporidium sau Giardia. Ozonul este una dintre cele mai eficiente solutii de combatere a acestora, avand o putere de oxidare de 1.52 ori mai mare decat cea a clorului. Utilizarea acestuia reduce folosirea de elemente chimice nocive si indeparteaza culoarea apei. Eficienta de filtrare a microorganismelor este imbunatatita, indepartand chiar si micro-poluanti, precum produse cosmetice sau farmceutice.
 • Piscine – Chiar daca nu aceasta este destinatia principala, apa din psicina trebuie privita asemenea apei potabile, intrucat cel mai adesea este inghitita intamplator. Si chiar daca nu este inghitita, incorect dezinfectata aceasta poate provoca boli de ochi, piele sau ale cailor respiratorii. Insa, cele mai grave probleme care pot aparea sunt bolile interne: tifos, holera, dizenterie sau sifilis. Metoda clasica de dezinfectare cu clor afecteaza ochii, pielea, parul si aparatul respirator, iar fara un bun management, afecteaza instalatiile piscinei. Astfel, optiunea dezinfectarii cu ozon devine ideala.

Generatorul de ozon – auto

Aceasta varianta este similara celei descrise mai sus, la aparatele de aer conditionat. Intrucat habitaclul este mai mic, in interiorul automobilelor, mirosul produs de bacteriile si microorganisemele instalate pe filtrele si conductele sistemului de climatizare sunt mai deranjante. Se recomanda tratamentul cu ozon cel putin o data pe an.

Generatorul de ozon – alimentar

Aici, ozonul are nenumarate aplicatii.

 • Depozitare alimente: Marele avantaj este extinderea perioadei de valabilitate prin distrugerea microbilor si inhibarea agentilor patogeni. In plus, controleaza mirosul si elimina mucegaiul din camerele de depozitare la rece.
 • Ozonarea ghetii si stocarea pestelui: Intrucat ozonul se dizolva in apa, in urma congelarii acesta ramane stocat in gheata. Acest lucru ajuta la mentinerea produselor in conditii optime pe o perioada mai lunga de timp.
 • Cultivarea ciupercilor: Utilizarea ozonului in mediile de cultura aduce numeroase beneficii, precum reducerea daunatorilor si a bolilor, sporirea rezistentei la diverse agresiuni, in final crescand productivitatea fermei.
 • Prepararea pestelui si a fructelor de mare: Solutia apoasa cu ozon este un puternic antimicrobian ce poate fi folosit la curatarea suprafetelor de lucru, sterilizarea ustensilelor folosite la prepararea pestelui si a fructelor de mare si in final, eliminarea mirosului.
 • Prelucrare fructe si legume: Aceste alimente pot fi afectate de bacterii si mucegai, care odata ce au contaminat organismul uman pot produce probleme serioase de sanatate. Intrucat simpla clatire nu aseptizeaza fructele si legumele, pentru o ingienizare completa se recomanda pulverizarea apei cu ozon. Aceasta pulverizare nu doar ca fereste organismul uman de probleme, ci creste si durata de viata a alimentelor, reducand cu 50% deteriorarea acestora pe raft sau in timpul tranzitului.
 • Prelucrarea oualor: Utilizarea ozonului in procesarea oualor distruge instantaneu E-coli, Listeria sau Salmonela. Aceasta metoda naturala de eliminare rapida a patogenilor poate fi folosita si in productia alimentelor ecologice. Intrucat nu se vor folosi substante chimice, nu veti avea reziduuri chimice.
 • Prelucrarea carnii: Carnea este alimentul care are cele mai mari beneficii de pe urma ozonului. Acest procedeu ecologic distruge instant patogenii (Salmonella, E. coli O157: H7, Listeria, Micrococcus aureus, Clostriduim botulinum), avand o eficienta de 3000 de ori mai mare decat clorul. In plus, gustul si aspectul carnii sunt imbunatatite iar perioada de valabilitatea creste considerabil.
 • Imbutelierea vinului: Implementarea tratamentelor cu apa ozonata in industria vinului a condus la o igienizare mai eficienta, la economii de timp si energie si a eliminat utilizarea produselor chimice care pot avea efecte grave asupra organismului uman. Ozonul dezinfecteaza instalatiile de transfer si procesare si previne acumularea microorganismelor in butoaie, prelungindu-le astfel longevitatea. Nu uitati ca vorbim despre o metoda 100% ecologica.

Generator de ozon – medical

Ozonoterapia este un tratament medical alternativ capabil sa trateze numeroase boli prin uciderea microorganismelor care le produc si care s-au instalat deja in organism. Tratamentul se realizeaza fie injectabil (intravenos, intramuscular, intraarticular) sau pe cale orala (apa ozonata, ulei ozonat sau alte produse ingerante).

Generator de ozon – industrial

La acest capitol nu vom intra foarte mult in detalii, ci vom enumera doar domeniile in care are aplicabilitate cu rezultate substantiale:

 • agricultura;
 • industrie ospitaliera;
 • industrie medicala;
 • industrie alimentara;
 • purificarea apei si a aerului ambiental;
 • restaurarea dupa incendii si inundatii;
 • purificare emisii poluante din dimeniul industrial;
 • igienizare suprafete de toate tipurile;

Tipuri generatoare de ozon

In functie de destinatia lor, generatoarele de ozon se clasifica in:

 • rezidentiale/auto;
 • comerciale/industriale;

Toate functioneaza pe baza aceluiasi principiu, dar la parametrii diferiti. Cei mai importanti parametrii sunt reprezentati de:

 • capacitate productie (gr/h);
 • concentratie (mg/l);
 • putere (W);
 • dimensiuni (cm);
 • masa (kg);

Piata generatoarelor de ozon este plina expansiune iar dispozitivele au aplicatii tot mai diverse. Asadar, si preturile variaza foarte mult. Spre exemplu, acestea pornesc de la 178 lei pentru un generator de ozon destinat unei incinte cu suprafata de pana la 20 mp, utilizabil si in habitaclul auto si urca pana la 31250 lei in cazul unui generator de ozon destinat sectorului industrial. De asemenea, numarul producatorilor este in crestere, existand in industrie chiar si companii romanesti.

Verifica oferta zilei pentru generatoarele de ozon la link-ul urmator:

Generatoare de ozon

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Search