La ofertă

Semineul electric – un sistem de climatizare modern

Introducere

Unul dintre scopurile principale ale site-ului nostru este descoperirea si studierea amanuntita a sistemelor de climatizare performante. Ne indreptam atentia catre toate aparatele ce pot transforma radical ambianta dintr-o incapere, fie ca este vorba de racire, incalzire, dezumidificare sau simpla ventilare. Acest articol este destinat unei solutii moderne de incalzire, anume semineului electric.

Avantaje

Semineul electric reprezinta un sistem de climatizare tot mai cautat in ultimul timp, gratie numeroaselor avantaje pe care le ofera. Ambianta inegalabila a focului de lemne pare sa fie tot mai aproape de a fi atinsa, printr-o metoda mai simpla si poate chiar mai eficienta.

Principalele avantaje ale unui semineu electric:

  • nu produce emisii poluante;
  • nu are nevoie de evacuare externa;
  • poate fi amplasat pe orice perete sau colt al incaperii, in maximum 20 de minute;
  • nu foloseste materiale combustibile periculoase;
  • nu trebuie curatat periodic;
  • poate incalzi, fara probleme, o suprafata de pana la 37 mp;
  • controlul temperaturii este mult mai fin, gratie termostatelor avansate;
  • controlul functiilor se poate realiza de la distanta, prin intermediul telecomenzii;
  • majoritatea semineelor electric pot fi folosite in orice anotimp, gratie modulului estetic, ce nu produce caldura;
  • este o metoda de incalzire mult mai comoda decat cea clasica, pe lemne;

Ei bine, caracteristicile de mai sus pot fi intalnite la majoritatea semineelor electrice, indiferent de pretul acestora.

Principalii producatori

Cele mai importante brand-uri de pe piata sunt si . Ambele utilizeaza tehnologii performante, dar diferite, pentru a putea mima cat mai bine focul traditional pe lemne. Acestea ofera o larga varietate de focare si imagini 3D ale focului (pana la 125), dumneavoastra putand seta inclusiv viteza de ardere si intensitatea flacarii. Astfel, veti avea la dispozitie toate uneltele pentru a creea ambianta perfecta, unele modele prezentand inclusiv sisteme acustice reglabile ca intensitate.

Focar Classic Flame

Focar Dimplex

Preturile

Semineul electric este o sursa de incalzire secundara, aceasta neputand oferi confortul total de care intreaga locuinta are nevoie, in special din pricina imposibilitatii de a incalzi apa menajera. Asadar nu-l putem compara cu centralele termice sau alte sisteme de climatizare complete. Vorbim, mai degraba despre o piesa de mobilier, ce ofera pe langa confort, un plus considerabil de rafinament incaperii in care este amplasat. Pretul unui asemenea sistem de climatizare poate varia de la aproximativ 200 de lei, pentru un semineu electric simplu, de podea, pana la peste 10.000 de lei pentru unul sofisticat.

Search