La ofertă

Top 10 Centrale Termice pe Lemne și Cărbuni Ieftine 

Știm că suntem în plină eră a tehnologiei și a inovației, iar păstrarea căldurii rămâne o preocupare constantă, dar cu toate acestea, în căutarea unor soluții mai accesibile și mai economice, se pare că ne întoarcem adesea către metode tradiționale. Astfel, centralele termice pe lemne și cărbuni devin exemple elocvente care reaprind interesul în utilizarea surselor de energie regenerabile și sustenabile. 

Odată cu creșterea costurilor energiei și îngrijorările legate de impactul asupra mediului, mulți proprietari își îndreaptă atenția către sistemele  de încălzire mai prietenoase cu mediul și mai puțin costisitoare pe termen lung, iar centralele termice alternative par să câștige teren. Mai mult, ne oferă oportunitatea de a asigura o sursă de căldură eficientă, ieftină și ecologică, îndeplinind astfel multiple obiective într-un singur pachet. 

Dacă ești în căutare de centrale termice pe lemne și cărbuni, ieftine și durabile, atunci ai ajuns unde trebuie. În articolul de astăzi discutăm în detaliu despre aceste centrale termice. Ne propunem să explorăm avantajele și dezavantajele utilizării unor astfel de centrale, analizând modul în care acestea pot contribui la economisirea energiei.  

În plus, o să vă oferim câteva sfaturi practice pentru alegerea, instalarea și întreținerea optimă a acestor sisteme, explorând, de asemenea, tehnologiile moderne care au adus îmbunătățiri semnificative în eficiența și ecologizarea acestor sisteme tradiționale. 

Indiferent dacă ești în căutarea unei opțiuni de încălzire secundare sau dorești să-ți înlocuiți complet sistemul de încălzire actual, astăzi aducem în prim-plan aceste soluții practice și accesibile, care reinterpretează vechiul concept de centrală termică pe combustibil fosil într-o lumină modernă și sustenabilă. 

Care sunt beneficiile unei centrale pe lemne și cărbuni? 

Centralele termice alternative îți pot oferi o serie de beneficii semnificative, fie că sunt utilizate ca sursă principală de încălzire sau de rezervă pentru sistemele tradiționale. Iată câteva dintre avantajele notabile ale acestor sisteme: 

 1. Costuri reduse de operare: Unul dintre cele mai mari avantaje ale centralelor pe lemne și cărbuni este costul redus al combustibilului. Adesea, lemnul și cărbunele sunt mai ieftine decât energia electrică sau gazele naturale, ceea ce poate duce la economii semnificative pe termen lung.
 2. Sursă de energie regenerabilă: Lemnul este o sursă de energie regenerabilă, deoarece se poate înlocui prin replantare și gestionarea adecvată a pădurilor.
 3. Independență energetică: Utilizarea unor astfel de centrale poate oferi o anumită independență energetică, mai ales în zonele rurale sau în locațiile în care accesul la rețelele de utilități poate fi limitat sau costisitor.
 4. Căldură consistentă: Centralele de tipul acesta pot oferi o căldură constantă și confortabilă, asigurând încălzirea eficientă a casei în timpul sezonului rece.
 5. Eficiență energetică: Modelele moderne de centrale pe lemne și cărbuni sunt concepute pentru a fi eficiente energetic și pot fi echipate cu tehnologii precum schimbătoarele de căldură pentru a maximiza utilizarea energiei produse în procesul de ardere.

Este important de menționat că, deși există numeroase beneficii ale centralelor termice pe combustibil natural, acestea vin și cu unele provocări și responsabilități. Alegerea, instalarea și întreținerea adecvată a acestor sisteme necesită cunoștințe și atenție pentru a asigura funcționarea eficientă și sigură a centralei termice. 

Cum alegi centralele pe lemne și cărbuni? 

Acum că am discutat despre beneficiile centralelor pe combustibil fosil, a venit momentul în care aflăm cum alegem o astfel de centrală, la ce trebuie să ne uităm și cum putem stabili dacă un astfel de sistem este sau nu pentru noi. Așadar, iată câțiva pași esențiali pe care îi poți urma pentru a alege o centrală pe lemne și cărbuni ieftină potrivită: 

 1. Care este puterea termică necesară?

Primul pas în alegerea unei centrale termice este să calculezi puterea termică necesară pentru a-ți încălzi locuința. Acest calcul se face în funcție de suprafața încălzită și de condițiile climatice ale zonei.  

 1. Eficiența centralei în raport cu sistemul de încălzire

Eficiența este un factor crucial pentru alegerea unei centrale termice. Este bine să alegi un model care să aibă o eficiență termică ridicată, ceea ce înseamnă că o mare parte a căldurii generate în timpul arderii va fi transferată în sistemul de încălzire al casei. 

 1. Sisteme de reglare și control

Un alt aspect important este să alegi o centrală termică pe lemne sau cărbuni care să aibă un sistem de reglare și control avansat, deoarece, acest lucru îți va permite să ajustezi cu precizie temperatura și puterea de încălzire în funcție de necesități.  

 1. Siguranță și calitate

Siguranța este esențială atunci când alegi o centrală termică, indiferent de tipul, modelul și prețul oferit. Asigură-te că modelul pe care îl alegi este echipat cu dispozitive de siguranță și că este fabricat conform standardelor și reglementărilor recente.  

 1. Consultă un expert

Nu putem merge mai departe fără să menționăm de faptul că este indicat să te consulți și cu un expert, ce are toate cunoștințele tehnice pentru a te lămuri în orice privință. Desigur, este indicat să-ți faci și tu cercetările în prealabil pentru a lua o decizie finală, sigură și informată, mai ales ca aceste centrale sunt puțin mai costisitoare față de cele clasice pe gaz.  

Cum calculezi puterea termică necesară? 

Dacă tot am menționat despre puterea termică necesară, haideți acum să aflăm cum se calculează și de ce anume trebuie să ținem cont. În primul rând trebuie să știm cu exactitate suprafața totală ce trebuie încălzită. Acest lucru poate fi făcut în metri pătrați. 

 Continuă cu factorii care pot influența necesarul de căldură, cum ar fi izolația termică a casei, numărul de ferestre și uși, cât și zona climatică în care te afli. În funcție de acești factori, poți utiliza formule matematice sau tabele de referință pentru a calcula necesarul de căldură.  

Un exemplu de calcul este: suprafața x înălțimea x coeficientul de izolație. 

Mai mult, pentru a fi sigur de faptul că centrala va face față cerințelor, adăugă și un procent în plus, pentru siguranță. De obicei, mulți profesioniști adaugă între 10% și 20% la necesarul calculat. 

O dată ce ai stabilit necesarul total de căldură, poți căuta centrale termice pe lemne sau cărbuni care au o putere termică corespunzătoare. Este important să alegi o centrală cu o putere termică potrivită pentru a-ți asigura eficiența și confortul termic dorit. 

 Asemeni, cum am menționat și mai sus, consultarea cu un specialist în instalații termice sau un inginer de încălzire poate fi de mare ajutor și te poate scuti de unele costuri inutile, sau chiar achiziționarea greșită a unei astfel de centrale. 

De îndată ce ți-ai stabilit necesarul termic, ai analizat izolația casei, si ti-ai stabilit un buget, este momentul să descoperim împreună care sunt printre cele mai bune centrale termice pe lemne și cărbuni ieftine dar sigure. 

 1. Centrală pe lemne, brichete și cărbune Fornello Monza

Centrală pe lemne, brichete și cărbune Fornello Monza

1. Centrală pe lemne, brichete și cărbune Fornello Monza

Centrala Fornello Monza îți poate oferi o încălzire eficientă și versatilă, având o putere termică de 27 kW și un randament de 78.2%.

Centrala Fornello Monza îți poate oferi o încălzire eficientă și versatilă, având o putere termică de 27 kW și un randament de 78.2%. Designul elegant și tehnologia avansată asigură confort termic optim, iar opțiunile variate de combustibil fac din această centrală alegerea potrivită pentru orice preferințe. Durabilă și eficientă, centrala Fornello Monza încălzește spațiul într-un mod eco-friendly și economic. 

Caracteristici generale: 

 • Tip produs: Cazan combustibil solid; 
 • Tip combustibil: Lemn; 
 • Tip ardere: Standard; 

Caracteristici tehnice: 

 • Putere nominală: 27 kW; 
 • Capacitate rezervor apă: 33 l; 

Dimensiuni: 

 • Lungime: 575 mm; 
 • Înălțime: 1060 mm; 
 • Adâncime: 575 mm; 
 • Diametru coș fum/gaze arse: 133 mm; 
 • Greutate: 118 Kg. 
 1. Centrală pe lemne 30 kW Termax cu ardere normală

Centrală pe lemne 30 kW Termax cu ardere normală

2. Centrală pe lemne 30 kW Termax cu ardere normală

Centrala pe lemne de 30 kW Termax cu ardere normală și rezervor de apă de 90 litri poate fi o opțiune puternică pentru încălzirea eficientă și confortabilă a locuinței tale.

Centrala pe lemne de 30 kW Termax cu ardere normală și rezervor de apă de 90 litri poate fi o opțiune puternică pentru încălzirea eficientă și confortabilă a locuinței tale. Cu o putere termică considerabilă de 30 kW, această centrală este potrivită pentru încălzirea spațiilor de mari dimensiuni, oferindu-ți o sursă constantă de căldură pe tot parcursul iernii. 

Caracteristici generale: 

 • Tip produs: Cazan combustibil solid; 
 • Tip combustibil: Lemn și cărbune; 
 • Tip ardere: Standard; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Tip montare: Podea; 
 • Tiraj: Natural; 
 • Material: Oțel; 

Caracteristici tehnice: 

 • Putere nominală: 30 kW; 
 • Presiune maximă de lucru: 2.5 bar; 
 • Temperatura maximă de lucru: 90 C; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 180 m²; 

Dimensiuni: 

 • Lungime: 590 mm; 
 • Înălțime: 1260 mm; 
 • Adâncime: 720 mm; 
 • Diametru coș fum/gaze arse: 180 mm; 
 • Greutate: 295 Kg. 
 1. Centrală pe lemn și cărbune Fornello Praktik 30 kW

Centrală pe lemn și cărbune Fornello Praktik 30 kW

3. Centrală pe lemn și cărbune Fornello Praktik 30 kW

Datorită capacității sale de a funcționa atât cu lemne cât și cu cărbune, centrala Praktik30 oferă flexibilitate în alegerea combustibilului, astfel încât să poți alege opțiunea care ți se potrivește cel mai bine.

Datorită capacității sale de a funcționa atât cu lemne cât și cu cărbune, centrala Praktik30 oferă flexibilitate în alegerea combustibilului, astfel încât să poți alege opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. 

Cu un design compact și funcționalitate avansată, centrala Praktik30 poate fi integrată în diverse medii, de la case rezidențiale la spații comerciale de dimensiuni mici spre medii. 

Caracteristici generale: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Convențională; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Preparare apă caldă: Sistem de încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 30 kW; 
 • Kit evacuare gaze arse: Nu; 

Dimensiuni de instalare: 

 • Diametru țeavă alimentare apă: 1/2″; 
 • Diametru țeavă încălzire tur: 2″; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 2″; 
 • Diametru evacuare gaze arse: 160 mm; 

Eficiență și siguranță: 

 • Eficiența energetică de încălzire: A+; 

Dimensiuni:  

 • Înălțime: 1315 mm; 
 • Lățime: 450 mm; 
 • Adâncime: 1180 mm; 
 • Greutate: 235 Kg; 
 1. Pachet centrală mixtă pe lemn și peleți Burnit WBS 40 kW + Accesorii incluse

Pachet centrală mixtă pe lemn și peleți Burnit WBS 40 kW + Accesorii incluse

4. Pachet centrală mixtă pe lemn și peleți Burnit WBS 40 kW + Accesorii incluse

Pachetul cu centrală pe lemne și cărbune de la Termax Nordik vine cu toate componentele necesare pentru un sistem de încălzire complet și eficient.

Pachetul cu centrală pe lemne și cărbune de la Termax Nordik  vine cu toate componentele necesare pentru un sistem de încălzire complet și eficient. În plus, cu o putere termică de 46 kW, centrala este potrivită pentru încălzirea spațiilor mari, oferind căldură constantă și confortabilă în timpul sezonului rece și ale perioadelor intermediare. 

Pachetul include centrala termică, pompe de recirculare, radiatoarele necesare, vasul de expansiune și un grup de siguranță, pentru a facilita instalarea și a te feri de unele cheltuieli inutile. 

Caracteristici generale: 

 • Tip produs: Cazan combustibil solid; 
 • Tip combustibil: Lemn și cărbune; 
 • Tip ardere: Standard; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Tip montare: Podea; 
 • Tiraj: Forțat; 
 • Material: Otel; 

Caracteristici tehnice: 

 • Putere nominală: 46 kW; 
 • Presiune maximă de lucru: 3 bar; 
 • Temperatura maximă de lucru: 90 C; 
 • Recomandat pentru încăperi până la: 300 m²; 

Dimensiuni: 

 • Lungime: 625 mm; 
 • Înălțime: 1480 mm; 
 • Adâncime: 800 mm; 
 • Diametru coș fum/gaze arse: 160 mm; 
 • Greutate: 450 Kg. 

Pachetul conține următoarele: 

 • Centrala pe lemn/cărbune Termax Nordik 46 kW; 
 • Pompă recirculare Koph GPA 25/4-180; 
 • Pompă de recirculare din seria KOPH GPA 3 32/6 – 180mm;  
 • Radiator KOPH 22/600/1000 tip panou din oțel, 2220 W; 
 • Radiator KOPH 22/600/1200 tip panou din oțel, 2664 W; 
 • Radiator KOPH 22/600/1400 tip panou din oțel, 3108 W; 
 • Radiator KOPH 22/600/1600 tip panou din oțel, 3552 W; 
 • Radiator KOPH 22/600/1800 tip panou din oțel, 3996 W; 
 • Radiator KOPH 22/600/800 tip panou din oțel, 1776 W; 
 • Radiator de baie KOPH 500/1200 tip scăriță din oțel, 634 W; 
 • Vas expansiune 50L, Aquasystem; 
 • Grup siguranță HERZ pentru cazan. 
 1. Pachet centrala mixtă pe lemn si peleți Burnit WBS 40 kW

Pachet centrala mixtă pe lemn si peleți Burnit WBS 40 kW 

5. Pachet centrala mixtă pe lemn si peleți Burnit WBS 40 kW

Pachetul cu centrală mixtă pe lemn și peleți Burnit WBS 40 kW, arzător pe peleți Pell Eco 35 kW, boiler Fornello 100 L și accesoriile necesare oferă o soluție completă și eficientă pentru încălzirea spațiilor rezidențiale sau comerciale.

Pachetul cu centrală mixtă pe lemn și peleți Burnit WBS 40 kW, arzător pe peleți Pell Eco 35 kW, boiler Fornello 100 L și accesoriile necesare oferă o soluție completă și eficientă pentru încălzirea spațiilor rezidențiale sau comerciale.   

Centrala mixtă Burnit WBS 40 kW și arzătorul pe peleți Pell Eco 35 kW asigură flexibilitate în alegerea combustibilului, oferindu-ți posibilitatea de a alege între lemn sau peleți, în funcție de disponibilitate și preferințe. 

În plus, boilerul Fornello de 100 L, pompa de circulație, vasul de expansiune, supapa de aerisire, termostatul de contact, vâna cu 3 căi și alte accesorii incluse în pachet contribuie la un sistem de încălzire complet și eficient. 

Caracteristici generale:  

 • Tip produs: Cazan combustibil solid; 
 • Tip combustibil: Lemn, peleți, cărbune, și brichete; 
 • Tip ardere: Automată; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Tip montare: Podea; 
 • Tiraj: Forțat; 
 • Stil: Modern; 
 • Material: Oțel și inox; 

Caracteristici tehnice: 

 • Putere nominală: 35 – 40 kW; 

Dimensiuni: 

 • Lungime: 62.4 cm; 
 • Înălțime: 112.5 cm; 
 • Adâncime: 93 cm; 
 • Diametru coș fum/gaze arse: 180 mm; 
 • Greutate: 330 Kg. 

Pachetul conține următoarele produse: 

 • Centrala mixtă lemn și peleți Burnit WBS 40 kW și Arzător pe peleți Pell Eco 35 kW. 
 • Coș de fum diametru 200 mm dublu perete inox-inox, izolat cu vată bazaltică, format din: flanșă sol, teu racordare, teu curățare, 5 tronsoane de 1 metru, pălărie anti ploaie, 2 coliere fațadă, reducție 200-160. 
 • Pompă 25-60. 
 • Vas de expansiune 50 litri. 
 • Supapă de siguranță. 
 • Aerisitor automat 
 • Termostat de contact 
 • Vană cu 3 cai. 
 • Boiler termoelectric Fornello Titanium Plus 100 litri. 
 1. Centrală pe combustibil solid Fiama W 35 kW

Centrală pe combustibil solid Fiama W 35 kW 

6. Centrală pe combustibil solid Fiama W 35 kW

Datorită designului său compact și funcționalității avansate, centrala Fiama poate fi integrată în diverse medii și oferă posibilitatea de a beneficia de un nivel optim de confort termic în timpul sezonului rece.

Datorită designului său compact și funcționalității avansate, centrala Fiama poate fi integrată în diverse medii și oferă posibilitatea de a beneficia de un nivel optim de confort termic în timpul sezonului rece. 

În plus, centrala mixtă Fiama funcționează cu combustibil solid, precum lemne și cărbuni, oferind o alternativă sustenabilă și economică pentru încălzirea întregii case și poate fi o alegere potrivită pentru cei care doresc să utilizeze surse de energie regenerabilă și să reducă impactul asupra mediului. 

Caracteristici generale: 

 • Tip produs: Cazan combustibil solid; 
 • Tip combustibil: Lemn și cărbune; 
 • Tip ardere: Standard; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Tip montare: Podea; 
 • Tiraj: Natural; 
 • Funcții: Termostat; 

Caracteristici tehnice: 

 • Putere nominală: 35 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 200 m²; 

Dimensiuni: 

 • Înălțime: 131 cm; 
 • Adâncime: 65 cm; 
 • Greutate: 218 Kg. 
 1. Centrală mixtă pe lemne, brichete și cărbune Fornello Roma E

Centrală mixtă pe lemne, brichete și cărbune Fornello Roma E

7. Centrală mixtă pe lemne, brichete și cărbune Fornello Roma E

Centrala Fornello Roma E Bordeaux de 22 kW este o soluție eficientă pentru încălzirea spațiilor mai mici sau pentru a completa sistemul de încălzire existent.

Centrala Fornello Roma E Bordeaux de 22 kW este o soluție eficientă pentru încălzirea spațiilor mai mici sau pentru a completa sistemul de încălzire existent. Încălzind atât vizual, prin flacără și căldură radiantă, cât și funcțional, prin generarea de căldură în sistemul de instalație, acesta poate crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. 

În plus, centrala îți poate aduce atât căldură cât și farmec în locuința ta, deoarece te va impresiona cu un design atractiv și opțiuni de combustibil variate, fiind, astfel, o alegere minunată pentru încălzirea întregii case. 

Caracteristici generale: 

 • Tip produs: Centrală; 
 • Tip combustibil: Lemn, cărbune și brichete; 
 • Tip ardere: Standard; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Tip montare: Podea; 
 • Material: Oțel; 

Caracteristici tehnice: 

 • Putere nominală: 22 kW; 
 • Presiune maximă de lucru: 3 bar; 
 • Capacitate rezervor apă: 22 l; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 170 m²; 

Dimensiuni: 

 • Lungime: 490 mm; 
 • Înălțime: 1030 mm; 
 • Adâncime: 450 mm; 
 • Greutate: 98 Kg. 
 1. Centrală pe combustibil solid Fornello Eco Energy WB 25 kW

Centrală pe combustibil solid Fornello Eco Energy WB 25 kW 

8. Centrală pe combustibil solid Fornello Eco Energy WB 25 kW

Descoperă performanța și eficiența cu centrala pe combustibil solid Fornello Eco Energy WB 25 kW. Încălzește inteligent și economisind. Alege calitatea pentru confortul casei tale.

Caracteristici generale: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrala termică: Convențională; 
 • Preparare apă caldă: Sistem de încălzire cu boiler extern; 
 • Putere utilă maximă de încălzire: 25 kW; 
 • Kit evacuare gaze arse: Nu; 

Dimensiuni instalare:  

 • Diametru țeavă alimentare apă: 1/2 „; 
 • Diametru țeavă încălzire tur: 1 1/4”; 
 • Diametru țeavă încălzire retur: 1 1/4”; 
 • Diametru evacuare gaze arse: 150 mm; 

Eficiență și siguranță: 

 • Eficiență energetică încălzire: A+; 

Dimensiuni: 

 • Înălțime: 1220 mm; 
 • Lățime: 488 mm; 
 • Adâncime: 1000 mm; 
 • Greutate: 282 Kg. 
 1. Centrală pe lemn sau combustibil solid Sunsystem Burnit NWB PRIME 30 kW

Centrală pe lemn sau combustibil solid Sunsystem Burnit NWB PRIME 30 kW

9. Centrală pe lemn sau combustibil solid Sunsystem Burnit NWB PRIME 30 kW

Funcționând pe bază de lemne și combustibil solid, centrala Sunsystem Burnit NWB Prime oferă o opțiune versatilă și economică pentru încălzirea casei.

Funcționând pe bază de lemne și combustibil solid, centrala Sunsystem Burnit NWB Prime oferă o opțiune versatilă și economică pentru încălzirea casei. Combustibilul solid fiind o sursă de energie regenerabilă și ecologică, contribuie la reducerea impactului asupra mediului.  

Mai mult, centrala Sunsystem Burnit poate fi o alegere robustă și eficientă pentru încălzirea eficientă a locuinței, având o putere termică de 30 kW.  

Caracteristici generale: 

 • Destinat pentru încălzire și preparare apă caldă menajeră; 

Caracteristici generale: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Convențională; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Preparare apa calda: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Forțat; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 30 kW;  
 • Eficiența energetică încălzire: A+; 
 1. Pachet centrală Burnit NWB Prime 40

Pachet centrală Burnit NWB Prime 40 

10. Pachet centrală Burnit NWB Prime 40

Asigură-ți confortul termic cu încredere - pachetul centrală Burnit NWB Prime 40. Putere și fiabilitate pentru încălzire eficientă. Alege soluția completă pentru un mediu confortabil.

Caracteristici generale: 

 • Destinat pentru încălzire și prepararea apei calde menajere; 

Caracteristici tehnice: 

 • Tip alimentare: Electricitate; 
 • Tip centrală termică: Convențională; 
 • Utilizare: Rezidențial; 
 • Suprafața de montare: Podea; 
 • Preparare apă caldă: Sistem încălzire cu boiler extern; 
 • Tiraj evacuare gaze arse: Natural; 
 • Tip panou de comandă: Digital; 
 • Putere utilă maximă încălzire: 40 kW; 
 • Recomandat pentru încăperi până la 200 m²; 
 • Funcții: Afișaj Digital LCD; 
 • Eficiența energetică încălzire: A; 

Circuit încălzire: 

 • Putere nominală maximă încălzire: 40 kW;  
 • Putere nominală minimă încălzire: 20 kW; 
 • Temperatura maximă cazan: 95 C; 
 • Presiune maximă instalație încălzire: 3 bar; 

Circuit preparare apă caldă menajeră: 

 • Temperatura maximă agent termic: 85 C; 

Dimensiuni:  

 • Înălțime: 1330 mm; 
 • Lățime: 730 mm; 
 • Adâncime: 1050 mm; 

Conținut pachet:  

 • Centrala termică; 
 • Termoventil; 
 • Filtru Y; 
 • 3 x Robinet trecere cu bila 1’’; 
 • Controller pompa salus; 
 • 2 x Aerisitor automat 1/2; 
 • Pompă circulație EVP 25-60; 
 • Boiler termoelectric 100 l; 
 • Vas expansiune 50 l: 
 • Supapa siguranță ¾ – 3 bar; 
 • 2 x Robinet trecere cu bilă și olandez ¾; 
 • Kit evacuare gaze arse: Nu. 

Concluzie 

În încheiere, sperăm că acest articol despre centrale termice pe lemne și cărbuni, ieftine și durabile, ți-a fost de ajutor pentru a te ghida în alegerea unei soluții eficiente și economice pentru încălzirea locuinței. Cu opțiunile variate și informațiile furnizate, ne dorim să te ajutăm să iei una dintre cele mai bune decizii, fiind și una informată care să răspundă direct tuturor cerințelor și necesităților tale și ale familiei. 

Așadar, dacă ești în căutarea unei alternative durabile și prietenoase cu mediul, centralele pe lemne sau cărbune pot fi soluții viabile. Acestea nu doar că oferă un mod eficient de a păstra căldura în interiorul locuinței, dar și contribuie la reducerea impactului asupra mediului prin utilizarea surselor regenerabile de energie.  

Mai mult, alegând dintre opțiunile de pachete complete sau centrale individuale, poți personaliza sistemul de încălzire în funcție de nevoile tale specifice.   

Search