La ofertă

Aparat de aer conditionat Franke FR12BW, 12000 BTU, Clasa A++

Franke FR12BW

*Cea mai variata gama de produse *Garantie extinsa *Livrare rapida *Deschidere coletului la livrare *Drept retur

Franke FR12BW

(Aparat de aer conditionat Franke FR12BW, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru carbon activ, Timer, Auto Restart, Functie Turbo, Telecomanda, Tehnologie goldfin, Sleep mode, Senzor temperatura, Racire, Incalzire, Ventilatie, Dezumidificare)

Franke FR12BW este un aparat de aer conditionat ultra-modern, echipat cu numeroase functii sofisticate, capabile sa ofere utilizatorului cel mai ridicat nivel de confort. Acesta este destinat incaperilor de dimensiuni medii si este comercializat la un pret destul de atractiv pentru acest segment. Aspectul este rafinat astfel ca aparatul poate aduce un plus estetic incaperii in care este instalat.

Va vom oferi, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Aparatul de aer conditionat Franke FR12BW are o capacitate de racire de 12000 BTU/h iar pe modulul de incalzire dezvolta nu mai putin de 13000 BTU/h. Din acest punct de vedere, aparatul este destinat incaperilor cu suprafete de pana la 30 mp, cu inaltime standard pentru sectorul rezidential (2.7 m) si grad inalt de izolare termica. Cu cat inaltimea creste sau gradul de izolare scade, cu atat suprafata acoperita scade.

Eficienta energetica oferita de aparatul de aer conditionat Franke FR12BW este similara celei intalnite la majoritatea sistemelor moderne de climatizare, osciland intre clasa A++, pe modulul de racire si clasa A+, pe cel de incalzire. Ambele sunt performante excelente avand in vedere ca, pana nu de mult, clasa A reprezenta etalonul superior al tabelului energetic.

Tehnologia pe Inverter joaca un rol providential in eficientizarea activitatii aparatului de aer conditionat Franke FR12BW. Gratie acesteia, compresorul va putea sa atinga mai rapid temperatura setata si sa o mentina cu o activitate redusa. Astfel, se obtine o imbunatatire a randamentului cu peste 40% fata de situatia unui aparat cu compresor clasic, On/Off.

Sistemul de filtrare implementat pe aparatul de aer conditionat Franke FR12BW este unul dintre cele mai performante la ora actuala. Gratie densitatii ridicate, a filtrului cu carbon activ si a formaldehidei se produce o purificare completa a aerului din incapere, acesta devenind aseptic (elimina virusurile, bacteriile, alergenii si compusii organici).

Functiile de climatizare oferite de aparatul de aer conditionat Franke FR12BW sunt cele de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Pe primele doua le veti putea folosi sezonier, datorita impactului direct pe care il au asupra temperaturii din incapere, in timp ce ultimele doua isi vor demonsta utilitatea pe tot parcursul anului, luptand eficient impotriva mucegaiului si improspatand aerul din incapere.

Timer-ul si functia de Auto-restart au rolul de a-i oferi un anume grad de autonomie aparatului de aer conditionat Franke FR12BW. Cu ajutorul acestora, sistemul va putea functiona chiar si in lipsa dumneavoastra, urmand programele presetate pe intervale orare si va fi capabil sa-si reia automat activitatea, conform ultimelor setari, in urma penelor de curent sau a oricaror alte probleme de alimentare.

Functia Turbo intensifica functiile de racire sau incalzire, pe o perioada de timp limitata, pana la atingerea temperaturii setate. Ulterior, aparatul de aer conditionat Franke FR12BW isi va relua automat regimul normal de functionare. Chiar daca pe termen scurt aceasta functie presupune un consum suplimentar, pe ciclurile lungi veti observa economii energetice semnificative deoare aparatul va fi capabil sa mentina temperatura odata atinsa, cu un efort redus.

Modulul Sleep are rolul de a va proteja somnul pe timp de noapte de orice factor perturbator. Odata activat, nu veti mai resimti schimbari bruste de temperatura iar aeroterma va intra automat intr-un regim de functionare silentioasa. In plus, veti observa si un consum energetic foarte redus pe tot parcursul ciclului de 8 ore.

Functia de autodiagnoza nu este la fel de avansata precum in cazul altor sisteme de climatizare, insa, este capabila sa sesizeze orice eroare din stadiu incipient. Odata depistata problema, veti fi avertizat prin aprinderea unui led insa aparatul va continua sa functioneze. Din pacate, erorile nu sunt semnalizate print-un cod specific. Se va sesiza inclusiv scurgerea de refrigerant.

Tehnoologia Goldfin consta in tratarea unitatii externe a aparatului de aer conditionat Franke FR12BW cu un strat protector impotriva coroziunii. Acest lucru are beneficii si asupra performantei sistemului de climatizare, nu doar a fiabilitatii.

Nivelul maxim de zgomot, atins pe cea mai puternica treapta de ventilare a unitatii interioare, nu depaseste 58 dB. Chiar daca nu este unul dintre cele mai silentioase aparate de aer conditionat, consideram ca aceasta valoare este insuficienta pentru a putea produce un real disconfort acustic.

Concluzia noastra este ca Franke FR12BW reprezinta un aparat de aer conditionat performant, atat din punct de vedere energetic, cat si din punct de vedere al confortului oferit. In plus, fiabilitatea sporita va ajuta sa amortizati in timp pretul, care oricum este unul destul de atractiv.

Urmand link-ul de mai jos veti beneficia si de alte avantaje:

  • cea mai variata gama de produse;
  • livrare rapida;
  • deschiderea coletului la livrare;
  • drept de retur;

Franke FR12BW

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare: Rezidential
Tip produs: Standard
Suprafata de montare: Perete
Capacitate generala: 12000 BTU
Capacitate de racire: 12000 BTU
Capacitate de incalzire: 13000 BTU
Eficienta energetica racire: A++
Eficienta energetica incalzire: A+
Temperatura minima de operare racire (-°C): 15
Temperatura maxima de operare racire (°+C): 30
Temperatura minima de operare incalzire (°-C): 15
Temperatura maxima de operare incalzire (+°C): 50
Tip filtru: Standard

Filtru cu Carbon Activ

Formaldehida

Tip compresor: Inverter
Numar trepte ventilator: 12
Inverter: Da
Kit instalare inclus: Nu

 

UNITATE INTERNA

Debit de aer unitate interna: 585 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna: 23 dB

29 dB

36 dB

51 dB

Culoare unitate interna: Negru
Lungime unitate interna: 800 mm
Latime unitate interna: 188 mm
Inaltime unitate interna: 275 mm
Greutate unitate interna: 7.4 Kg

 

EFICIENTA ENERGETICA

Coeficient randament sezonier la racire SEER: 6.8
Coeficient randament sezonier la incalzire SCOP: 4.4

 

FUNCTII

Functii climatizare Racire

Incalzire

Ventilatie

Dezumidificare

Tehnologie Wi-Fi Nu
Functii speciale Timer

Auto Restart

Functie Turbo

Telecomanda

Tehnologie goldfin

Sleep Mode

Autodiagnoza

 

SPECIFICATII TEHNICE

Tensiune alimentare: 220 V 240 V
Capacitate nominala la racire: 3500 W
Capacitate nominala la incalzire: 2600 W
Agent de racire: R410A

 

UNITATE EXTERNA

Debit de aer unitate externa: 2000 m³/h
Nivel de zgomot unitate externa: 60 dB
Culoare unitate externa: Alb
Lungime unitate externa: 800 mm
Latime unitate externa: 333 mm
Inaltime unitate externa: 554 mm
Greutate unitate externa: 29.1 Kg
Franke FR12BW

*Cea mai variata gama de produse *Garantie extinsa *Livrare rapida *Deschidere coletului la livrare *Drept retur

Search