La ofertă

Review – Aparat de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU 

Atât sezonul cald, cât și perioada mai rece ne surprind deseori cu temperaturi relativ extreme, fie ele cu + sau cu -. Tocmai de aceea, mulți utilizatori decid să caute diferite metode de a climatiza locuința și nu numai. Astfel, ei se pot bucura de o atmosferă plăcută, indiferent de anotimp.  

În prezent, sistemele de climatizare sunt foarte numeroase, iar fiecare model își propune să crească nivelul de confort al utilizatorilor prin diferite funcții speciale și cu ajutorul anumitor tehnologii revoluționare.  

Dacă pe timp de iarnă, poți folosi centrale termice pe lemne, gaz sau curent electric, un astfel de sistem de climatizare nu îți poate fi de ajutor în sezonul cald, întrucât singura funcție a centralei termice este de a încălzi.  

Tocmai de aceea, pentru a răci aerul din cameră pe timp de vară, poți opta pentru diferite tipuri de aparate de aer condiționat. În acest review, vom discuta despre aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU, o opțiune demnă de luat în considerare, datorită funcțiilor și tehnologiilor utilizate pentru dezvoltarea dispozitivului. 

Pe parcursul articolului, vom menționa și explica principalele avantaje ale sistemului, dar vom sublinia și eventualele dezavantaje ale aparatului de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU. Mai mult, vom vorbi pe larg despre funcțiile speciale ale acestui sistem de climatizare portabil. Astfel, tu vei putea să iei decizia potrivită pentru a climatiza locuința într-un mod eficient.  

Cum pot alege un AC potrivit nevoilor mele? 

Așa cum am menționat anterior, în prezent există nenumărate tipuri de sisteme de climatizare. În ceea ce privește aparatele de aer condiționat, trei dintre cele mai populare opțiuni sunt reprezentate de aparatele standard, sistemele multisplit și AC-urile portabile.  

Aparatele de aer condiționat standard (sau monosplit) sunt compuse dintr-o unitate externă și una internă, montată deseori pe perete sau în tavan. Acestea sunt probabil cele mai populare în rândul sistemelor de climatizare. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că un aparat de aer condiționat standard poate climatiza doar o încăpere, întrucât acesta este fix.  

Dacă îți dorești să climatizezi mai multe camere, poți opta pentru un sistem de aer condiționat de tip multisplit. Acestea conțin mai multe unități interne (în funcție de numărul de camere) și o unitate externă cu o capacitate generală mai mare, astfel încât să poată face față tuturor unităților interne. Astfel de sisteme sunt foarte eficiente, deoarece ele pot climatiza mai multe încăperi simultan. Cu toate acestea, prețul acestora poate fi destul de mare. 

Tocmai de aceea, o altă opțiune de climatizare este reprezentată de AC-urile portabile, cum este și aparatul de aer condiționat Olimpia Splendid 10000 BTU. Acestea sunt foarte ușor de mutat dintr-o cameră în alta, astfel având oportunitatea de a climatiza mai multe încăperi cu ajutorul unui singur dispozitiv. Aparatele de aer condiționat mobile nu au o unitate externă, însă sunt prevăzute cu o țeavă de evacuare a aerului cald care trebuie montată în exterior, printr-o fereastră, de exemplu.  

Aparat de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU – Prezentare generală 

Aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU este un sistem de climatizare mobil, ideal pentru utilizatorii care doresc să răcească sau să încălzească mai multe încăperi cu ajutorul unui singur aparat. Acesta are o capacitate generală de 10000 BTU, ceea ce îl face ideal pentru a climatiza încăperi cu suprafețe de până la 21 m2.  

În ceea ce privește eficiența energetică, aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU se încadrează în clasa energetică A. Deși standardele actuale se ridică până la clasa A+++, acest nivel poate fi atins cu greu de AC-urile portabile. Mai mult, clasa energetică A nu ar trebui să te îngrijoreze, întrucât aparatul nu consumă îngrijorător de multă energie electrică.  

Aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU are un design foarte discret, astfel fiind ușor de integrat în diferite încăperi. Acesta este realizat într-o nuanță de alb, iar finisajele curbate îi oferă un aer minimalist, simplu, ideal pentru a face parte din diferite design-uri interioare. 

Luând în considerare faptul că este un sistem de climatizare portabil, aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU surprinde cu nenumărate funcții utile. Astfel, utilizatorii se pot bucura de un nivel de confort considerabil de crescut, având posibilitatea de a seta diferite moduri și chiar de a controla dispozitivul de la distanță.  

Tehnologia Wi-Fi, pentru control facil 

Aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU este dotat cu tehnologia Wi-Fi, un aspect cu adevărat revoluționar pentru sistemele de climatizare. Tehnologia Wi-Fi le permite utilizatorilor să controleze aparatul de aer condiționat de la distanță. Această opțiune este disponibilă în general prin intermediul unei aplicații dedicate, deseori valabilă pentru majoritatea sistemelor de operare utilizate de telefoanele smart.  

Astfel, dacă utilizatorul se află pe drum spre casă și își dorește să răcească o încăpere înainte de a ajunge, poate porni aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU prin intermediul aplicației, indiferent de distanța sa față de locuință în acel moment. Mai mult, aparatul poate fi controlat inclusiv prin comenzi vocale, cât timp utilizatorul are instalată și setată aplicația dedicată. 

Funcții inteligente 

Aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU este prevăzut cu o funcție foarte folositoare, anume cea de dezumidificare. Aceasta menține umiditatea aerului la un nivel optim, datorită capacității de dezumidificare de 1.4 L/h. Astfel, aerul este mereu curat, lipsit de mirosuri neplăcute sau umiditate în exces, ceea ce poate preveni durerile de cap și iritațiile ochilor, nasului și gâtului. 

Funcția auto-restart este responsabilă de buna funcționare a aparatului de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU, indiferent de căderile de tensiune și penele de curent. Astfel, în cazul în care locuința în care se află este afectată de o pană de curent, funcția auto-restart ajută aparatul să repornească automat, păstrând setările făcute înainte de evenimentul nefericit.  

Funcția specială „Sleep” crește sau scade treptat temperatura setată, reducând pe cât posibil zgomotul produs de aparat. În acest mod, utilizatorii se pot bucura de un somn liniștiți, fără a fi afectați de unul dintre principalii factori perturbatori: un aparat de aer condiționat pornit și zgomotos. 

Aparat de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU – Specificații tehnice 

Caracteristici generale 

 • Tip produs: portabil/mobil; 
 • Utilizare: casă, mediu rezidențial; 
 • Suprafață de montare: podea; 
 • Capacitate generală: 10000 BTU; 
 • Capacitate de răcire: 10000 BTU; 
 • Capacitate de încălzire: 10000 BTU; 
 • Ideal pentru suprafețe de până la: 21 m2; 
 • Tip filtre: anti-praf; 
 • Număr trepte ventilator: 3; 
 • Kit de instalare inclus: da; 
 • Conținut pachet: telecomandă, aparat de aer condiționat, kit de instalare. 

Eficiență energetică 

 • Eficiență energetică răcire: A; 
 • Coeficient de randament la răcire (EER): 2.6; 
 • Coeficient de randament la încălzire: 2.3. 

Specificații tehnice 

 • Tensiune alimentare: 220 V; 
 • Consum nominal la răcire: 1 kW; 
 • Consum nominal la încălzire: 0.91 kW; 
 • Capacitate nominală la răcire: 2.6 kW; 
 • Capacitate nominală la încălzire: 2.1 kW; 
 • Agent de răcire: R290 (propan). 

Unitate internă 

 • Dezumidificare (L/h): 1.4; 
 • Debit de aer unitate internă: 300 m3/h; 
 • Nivel de zgomot: 65 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 44 cm; 
 • Lățime: 35.7 cm; 
 • Înălțime: 68.3 cm; 
 • Greutate: 30 kg. 

Funcții 

 • Funcții de climatizare: răcire, încălzire, ventilație, dezumidificare; 
 • Tehnologie Wi-Fi: da; 
 • Caracteristici speciale: Display LCD, funcție „Sleep”, touch screen, timer 24h, mod auto-restart, clapetă motorizată. 

Concluzie – Aparat de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU 

Aparatul de aer condiționat portabil Olimpia Splendid 10000 BTU este un sistem de climatizare ideal pentru utilizatorii care își doresc să răcească sau să încălzească mai multe încăperi cu ajutorul unui singur dispozitiv. Acesta este prevăzut cu diferite funcții foarte utile, cum ar fi cele de dezumidificare, ventilație, auto-restart sau funcția „Sleep”. Toate aceste caracteristici speciale pot crește semnificativ nivelul de confort al utilizatorilor, iar montarea foarte ușoară este un alt avantaj semnificativ.  

Aparat de aer conditionat portabil Olimpia Splendid

Aparat de Aer Condiționat Portabil Olimpia Splendid: Răcire Eficientă și Mobilitate în Orice Spațiu. Explorează Performanța și Conveniența Dispozitivului.

Search