La ofertă

Panouri radiante infraroșu Dragus

Panouri radiante infrarosu Dragus

*Garantie 36 luni *Transport gratuit *Deschiderea coletului la livrare *14 zile drept de retur

Dragus

(Panouri radiante cu infraroșu, simple sau imprimate, puteri cuprinse între 300 W – 1100 W, alimentare 220V)

Producator

Dragus este o companie românească înființată în anul 2005, aceasta având ca obiect de activitate producția de soluții termice pentru climatizarea rezidențială sau industrială. Noi vom trata în acest articol segmentul de panouri radiante cu infraroșu, compania propunând unele dintre cele mai accesibile și performante produse de pe piața autohtonă.

Configurații

Panourile radiante cu infraroșu Dragus oferă puteri maxime cuprinse între 300 W si 1100 W. Cele mai puternice dintre acestea sunt capabile sa încalzească eficient un volum de aer de până la 45 mc. Pentru a calcula volumul de aer ce trebuie climatizat va trebui să înmulțiți suprafața încăperii cu înălțimea acesteia și astfel veți afla care este produsul sau configurația de care aveți nevoie. Pentru sectorul rezidential, înălțimea standard a unei încăperi este de 2.7 m, astfel că suprafața aproximativă ce poate fi deservită de un singur panou radiant cu infraroșu (cel mai puternic din gamă) este de 16.5 mp.

Încălzire sigură și eficientă

Modul de încălzire al panourilor radiante cu infraroșu Dragus este unul foarte confortabil, senzația fiind similara cu cea oferită de sobele de teracotă. Particularitatea acestora este ca mai întâi vor fi încălzite corpurile din încăpere și ulterior aerul, așadar, procesul se va realiza în sens invers. Această modalitate de încălzire vă ajută să scăpați si de mucegai intrucat peretii vor fi în permanență uscați. Caldura va fi distribuită în interior, stratificarea caracteristica sistemelor clasice nu va exista. în plus, nu exista consum de oxigen și nici emanare de gaze toxice, astfel că siguranța va fi deplină, mai ales că nu vorbim despre funcționarea pe baza unei resurse incandescente. În imaginea de mai jos puteti vedea principiul de încălzire al unui calorifer clasic (stânga) și pe cel al unui panou radiant (dreapta). Observati că în cazul primului încăzlirea nu se realizează uniform.

principiu incalzire Panou Radiant Dragus

Climatizare sănatoasă

Beneficiile asupra sănătății sunt si ele o altă caracteristică particulară a panourilor radiante cu infraroșu Dragus. Acestea sunt recomandate pentru folosirea în spații sterile precum cele din cadrul clinicilor și al spitalelor. Aceasta metoda unica de încălzire a încăperii are performanțe dovedite în combaterea reumatismului, astmului și a alergiilor.

Montaj simplu și fiabilitate sporită

Panourile radiante cu infraroșu Dragus nu necesită vreo aprobare pentru instalare și nici personal calificat. Odata legate la o sursa de curent (220 V), acestea vor putea fi utilizate ca orice alt aparat electronic sau electrocasnic. În plus, dimensiunile lor compacte vor lăsa practic intact spațiul util din încăpere iar aspectul lor va putea ramane discret sau va putea fi colantat (direct la producator) cu imaginile favorite. Fiabilitatea este una extrem de sporită, aceste panouri radiante având o durată de viață de peste 25 de ani, fără a mai necesita mentenanță sau revizii periodice. În plus, acestea vor putea fi controlate individual prin intermediul unor termostate iar consumul energetic va putea fi, în permanență, monitorizat.

Prețuri și oferte

În funcție de configurația panourilor radiante cu infraroșu Dragus, prețurile urcă de la 599 lei și se opresc la 1449 lei (per bucată). Noi am verificat magazinele online din Romania care le comercializează și la unul dintre ele am gasit oferte semnificative. Spre exemplu, Emag oferă o garanție standard de până la 3 ani, livrare rapidă, deschiderea coletului la livrare și drept de retur în 14 zile. Pentru a fi direcționat către cele mai bune promoții, vă rugam să faceți click pe imaginea de mai jos.

Verdict

Concluzia noastra este ca panourile radiante cu infraroșu Dragus reprezintă o soluție excelentă de climatizare acolo unde nu există varianta unui sistem colectiv. Acestea sunt capabile să ofere un nivel mai mare de confort si un aspect mai rafinat decat cel al variantelor clasice, însă, nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, instalarea lor este mult mai simplă și spațiul ocupat mai mic, însă, în cazul locuințelor foarte spațioase investiția poate fi mai costisitoare decat montarea unei centrale termice.

 

Panouri radiante infrarosu Dragus

*Garantie 36 luni *Transport gratuit *Deschiderea coletului la livrare *14 zile drept de retur

Search