La ofertă

Review – Aparat de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 8 8000 BTU 

aer conditionat portabil ariston mobis 8

Aparat de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 8 8000 BTU

Aparatul de aer condiționat portabil ARISTON MOBIS 8, cu o capacitate de 8000 BTU, reprezintă o soluție practică și accesibilă pentru a menține o temperatură plăcută în interiorul casei tale.

În contextul temperaturilor extrem de ridicate pe care le experimentăm vara de vara, un sistem de climatizare eficient devine esențial pentru confortul locuinței. Aparatul de aer condiționat portabil ARISTON MOBIS 8, cu o capacitate de 8000 BTU, reprezintă o soluție practică și accesibilă pentru a menține o temperatură plăcută în interiorul casei tale.  

Acest review îți va oferi o perspectivă detaliată asupra caracteristicilor și beneficiilor acestui aparat de aer condiționat, astfel încât să poți face o alegere informată. 

De ce să alegi un aparat de aer condiționat portabil? 

Alegerea unui aparat de aer condiționat portabil, precum ARISTON MOBIS 8, vine cu numeroase avantaje. Mobilitatea crescută este unul dintre cele mai mari atuuri, permițând mutarea aparatului în diverse încăperi în funcție de necesități.  

Aceasta înseamnă că poți folosi același aparat pentru a răci livingul pe timpul zilei și dormitorul pe timpul nopții, fără a instala unități fixe suplimentare în fiecare cameră. Această flexibilitate este deosebit de utilă pentru cei care locuiesc în apartamente mici sau pentru cei care doresc să economisească spațiu și bani. 

Caracteristici și specificații ale ARISTON MOBIS 8 

Capacitate de răcire și eficiență energetică 

Aparatul ARISTON MOBIS 8 oferă o capacitate de răcire de 8000 BTU, fiind adecvat pentru încăperi de până la 25 m². Eficiența energetică clasa A asigură un consum redus de energie, făcând acest aparat o alegere economică pe termen lung.  

Consumul anual de energie este de doar 0.9 kWh, ceea ce înseamnă că vei economisi la facturile de electricitate, fără a compromite performanța aparatului. 

Funcții de climatizare 

Acest model dispune de trei funcții principale: răcire, ventilație și dezumidificare. Capacitatea de dezumidificare este de 2.109 l/h, contribuind semnificativ la confortul ambiental prin reducerea umidității excesive din aer.  

Într-un mediu umed, această funcție poate preveni formarea mucegaiului și a altor probleme legate de umiditate. Aparatul are două trepte de ventilare, permițând ajustarea fluxului de aer conform preferințelor tale, astfel încât să te bucuri de un nivel de confort optim în orice moment. 

Kit de instalare inclus 

ARISTON MOBIS 8 vine cu un kit de instalare inclus, care conține telecomandă, tubulatură, grilă și izolație. Acest lucru face ca instalarea să fie simplă și rapidă, fără necesitatea achiziționării de accesorii suplimentare.  

Instalarea ușoară este un alt avantaj major al acestui aparat de aer condiționat portabil. În câțiva pași simpli, vei putea să îl pui în funcțiune și să te bucuri de aerul răcoritor în cel mai scurt timp. 

Design și mobilitate 

Aparatul are un design compact și elegant, de culoare albă, potrivindu-se perfect în orice decor interior. Dimensiunile unității interioare sunt 703 x 345 x 402 mm, iar greutatea este de 29.4 kg, ceea ce îl face ușor de manevrat și mutat dintr-o cameră în alta.  

Designul ergonomic și roțile integrate permit deplasarea fără efort, astfel încât să poți muta aparatul acolo unde este cel mai necesar. 

Alte specificații tehnice 

 • Agent de răcire: R290, un agent ecologic care minimizează impactul asupra mediului. Acest agent frigorific este cunoscut pentru eficiența sa și pentru faptul că are un impact redus asupra stratului de ozon și asupra încălzirii globale. 
 • Nivel de zgomot: 62 dB, asigurând un mediu relativ liniștit. Nivelul de zgomot este suficient de scăzut pentru a nu deranja activitățile zilnice sau somnul, făcând aparatul potrivit pentru utilizare în orice moment al zilei. 
 • Debit de aer la interior: 295 m³/min, asigurând o distribuție eficientă a aerului rece. Acest debit mare de aer asigură răcirea rapidă și uniformă a încăperii, pentru un confort imediat. 

Funcționalități adiționale 

Aparatul include un temporizator pornit/oprit pentru o programare flexibilă și un filtru lavabil, ușor de întreținut. Temporizatorul permite setarea aparatului să pornească sau să se oprească la ore specifice, economisind astfel energie și asigurând confortul la momentele dorite. Filtrul lavabil este o soluție practică și economică, reducând costurile de întreținere și asigurând o calitate bună a aerului pe termen lung. De asemenea, are patru flapsuri la unitatea interioară, pentru o distribuție optimă a aerului. 

Avantajele aparatului ARISTON MOBIS 8 

 1. Mobilitate: Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui aparat este mobilitatea. Poți muta aparatul cu ușurință în orice cameră dorești să răcești. 
 2. Eficiență energetică: Cu o clasă energetică A, aparatul consumă puțină energie, reducând astfel costurile de electricitate. 
 3. Ușurința instalării: Kitul de instalare inclus face ca procesul de instalare să fie rapid și fără complicații. 
 4. Design elegant: Aparatul are un aspect modern și se integrează bine în orice decor. 
 5. Filtru lavabil: Ușor de întreținut, acest filtru asigură o durată de viață lungă și o calitate bună a aerului. 

Dezavantaje potențiale 

Deși ARISTON MOBIS 8 are numeroase avantaje, există și câteva aspecte care ar putea fi considerate dezavantaje: 

 1. Nivelul de zgomot: Cu toate că 62 dB este un nivel de zgomot acceptabil, pentru unele persoane poate fi deranjant, mai ales în timpul nopții. 
 2. Capacitate limitată: Cu o capacitate de 8000 BTU, aparatul este potrivit doar pentru încăperi de până la 25 m². Pentru spații mai mari, ar fi necesar un aparat cu o capacitate mai mare. 
 3. Lipsa funcției de încălzire: Aparatul nu dispune de o funcție de încălzire, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat doar pentru răcire și dezumidificare. 

Cum să alegi AC-ul potrivit nevoilor tale 

În prezent, există nenumărate opțiuni în ceea ce privește sistemele de climatizare. Numeroase companii dezvoltă diferite modele de aparate de aer condiționat, astfel încât utilizatorii să poată alege un dispozitiv potrivit pentru ei și familiile acestora. Cu toate acestea, pe piață există trei tipuri principale de AC-uri: standard, multisplit și portabil. 

Aparatele de aer condiționat standard sau monosplit sunt poate cele mai populare tipuri de sisteme de climatizare. Acestea sunt compuse dintr-o unitate internă și una externă, iar montarea lor se face pe perete sau în tavan, în funcție de model. Cu ajutorul unui aparat de aer condiționat standard, utilizatorul poate climatiza o singură încăpere, însă eficiența unui astfel de sistem este considerabil de crescută. 

Sistemele de climatizare de tip multisplit conțin mai multe unități interne (în funcție de numărul de camere pe care dorești să le climatizezi) conectate la o singură unitate externă, cu o capacitate generală mai mare. Astfel de sisteme pot fi într-adevăr mai costisitoare, însă eficiența lor este probabil cea mai mare, întrucât fiecare cameră dispune de unitatea proprie, iar unitățile interne pot fi pornite simultan. 

Cea de-a treia opțiune pentru care poți opta este reprezentată de aparatele de aer condiționat portabile. Acestea oferă o mobilitate crescută, întrucât pot fi mutate în diferite încăperi. AC-urile portabile sunt ideale pentru cei care au nevoie să climatizeze mai multe încăperi, însă își doresc să achiziționeze un dispozitiv mai convenabil. 

Concluzie 

Aerul condiționat portabil ARISTON MOBIS 8, cu o capacitate de 8000 BTU, reprezintă o soluție excelentă pentru cei care doresc să răcească eficient și convenabil diferite încăperi ale locuinței. Cu o eficiență energetică ridicată, funcții versatile și un kit de instalare inclus, acest aparat asigură confortul necesar pe tot parcursul verii.  

Mobilitatea și ușurința în utilizare îl fac ideal pentru oricine dorește să se bucure de un climat interior optim fără a investi în sisteme fixe costisitoare. 

Aparat de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 8 8000 BTU

Aparatul ARISTON MOBIS 8 oferă o capacitate de răcire de 8000 BTU, fiind adecvat pentru încăperi de până la 25 m². Eficiența energetică clasa A asigură un consum redus de energie, făcând acest aparat o alegere economică pe termen lung.

Search