La ofertă

Review – Aparat de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU 

Ținând cont de temperaturile ridicate cu care ne confruntăm în fiecare vară, sezonul cald a devenit unul dintre inamicii principali ai fiecăruia dintre noi. În ultimii ani, vara ne-a surprins cu perioade mai îndelungate cu temperaturi foarte crescute, ceea ce poate altera starea generală a multor persoane, date fiind reacțiile diferite la căldură.  

Tocmai de aceea, fiecare utilizator încearcă mereu să găsească noi modalități de a climatiza locuința sa, astfel încât să se poată bucura mereu de o temperatură ideală, în fiecare încăpere din apartament sau casă.  

Astfel, în acest review vom discuta despre aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU, o opțiune demnă de luat în considerare de utilizatorii care își doresc un nivel ridicat de confort, la un preț cât se poate de convenabil.  

Pe parcursul articolului, vom discuta despre principalele funcții cu care este prevăzut dispozitivul și vom lua în considerare avantajele și eventualele dezavantaje ale aparatului de aer condiționat portabil Ariston. Astfel, tu vei avea posibilitatea de a lua o decizie asumată în ceea ce privește sistemul de climatizare potrivit pentru tine și familia ta.  

Cum să alegi AC-ul potrivit nevoilor tale 

În prezent, există nenumărate opțiuni în ceea ce privește sistemele de climatizare. Numeroase companii dezvoltă diferite modele de aparate de aer condiționat, astfel încât utilizatorii să poată alege un dispozitiv potrivit pentru ei și familiile acestora. Cu toate acestea, pe piață există trei tipuri principale de AC-uri: standard, multisplit și portabil.  

Aparatele de aer condiționat standard sau monosplit sunt poate cele mai populare tipuri de sisteme de climatizare. Acestea sunt compuse dintr-o unitate internă și una externă, iar montarea lor se face pe perete sau în tavan, în funcție de model. Cu ajutorul unui aparat de aer condiționat standard, utilizatorul poate climatiza o singură încăpere, însă eficiența unui astfel de sistem este considerabil de crescută.  

Sistemele de climatizare de tip multisplit conțin mai multe unități interne (în funcție de numărul de camere pe care dorești să le climatizezi) conectate la o singură unitate externă, cu o capacitate generală mai mare. Astfel de sisteme pot fi într-adevăr mai costisitoare, însă eficiența lor este probabil cea mai mare, întrucât fiecare cameră dispune de unitatea proprie, iar unitățile interne pot fi pornite simultan.  

Cea de-a treia opțiune pentru care poți opta este reprezentată de aparatele de aer condiționat portabile. Acestea oferă o mobilitate crescută, întrucât pot fi mutate în diferite încăperi. AC-urile portabile sunt ideale pentru cei care au nevoie să climatizeze mai multe încăperi, însă își doresc să achiziționeze un dispozitiv mai convenabil.  

Aparat  de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU – Prezentare generală 

Aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU este un sistem de climatizare mobil, ideal pentru cei care doresc să răcească sau să încălzească mai multe camere cu ajutorul unui singur aparat. Acesta are o capacitate generală de 9000 BTU, ceea ce îl face ideal pentru a climatiza încăperi cu suprafețe de până la 21 m2.  

În ceea ce privește eficiența energetică, aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU se încadrează în clasa energetică A. Deși luând în considerare standardele actuale, se poate spune că acest dispozitiv nu este foarte eficient, trebuie reținut faptul că dispozitivul este portabil, ceea ce, în acest caz, transmite două aspecte: nu consumă la fel de multă energie electrică și, în general, AC-urile portabile se încadrează în clase energetice mai scăzute. Astfel, clasa energetică A nu va fi un impediment pentru utilizatori.  

Aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU are trei funcții de climatizare: răcire, ventilație și dezumidificare. Deși sistemul nu este prevăzut cu o funcție de încălzire, aparatele de aer condiționat sunt rareori utilizate pentru astfel de funcții. Mai mult, funcțiile de ventilație și dezumidificare pot fi utilizate pe toată perioada anului și pot contribui semnificativ la creșterea nivelului de confort al utilizatorilor.  

Instalare ușoară, mobilitate crescută 

Ținând cont de faptul că aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU este mobil, acesta nu dispune nici de o unitate externă, care este deseori mai greu de montat. În schimb, sistemul conține o unitate interioară foarte ușor de instalat, căreia i se adaugă țeava de evacuare a aerului cald. Aceasta din urmă trebuie montată în parte din spate a aparatului, iar celălalt capăt trebuie așezat în mediul exterior.  

Mai mult, sistemul este portabil, ceea ce le permite utilizatorilor să mute aparatul în diferite încăperi din locuință, în funcție de nevoi. Astfel, dacă la un moment dat dorești să climatizezi livingul, pentru ca mai apoi să răcorești dormitorul, pentru a-l pregăti pentru orele de odihnă, poți realiza acest lucru cu ușurință. 

R290, pentru poluare scăzută 

Aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU funcționează cu ajutorul agentului frigorific R290. Deși acesta nu este cel mai popular, R32 fiind cel mai utilizat în prezent, R290 are anumite proprietăți speciale. Propriu-zis, agentul frigorific R290 se numără printre puținele fluide regăsite în natură aproape în aceeași formă. Denumit și propan, R290 nu poluează la fel de mult, acesta fiind un avantaj pentru aparatele de aer condiționat.  

Aparat de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU – Specificații tehnice 

Caracteristici generale 

 • Tip produs: portabil; 
 • Utilizare: casă, mediu rezidențial; 
 • Suprafață de montare: podea; 
 • Capacitate generală: 9000 BTU; 
 • Capacitate de răcire: 9000 BTU; 
 • Ideal pentru suprafețe de până la: 21 m2; 
 • Temperatura maximă de operare la răcire:+35 °C; 
 • Tip filtru: filtru de aer; 
 • Număr trepte ventilator: 3; 
 • Inverter: nu. 

Eficiență energetică 

 • Eficiență energetică răcire: A; 
 • Coeficient de randament la răcire (EER): 2.6. 

Specificații tehnice 

 • Tensiune alimentare: 240 V; 
 • Agent de răcire: R290. 

Unitate internă 

 • Dezumidificare (L/h): 2.26; 
 • Debit de aer unitate internă: 295 m3/h; 
 • Nivel de zgomot: 63 dB; 
 • Culoare: alb; 
 • Lungime: 355 mm; 
 • Lățime: 345 mm; 
 • Înălțime: 703 mm; 
 • Greutate: 24.7 kg. 

Funcții 

 • Funcții de climatizare: răcire, ventilație, dezumidificare; 
 • Tehnologie Wi-Fi: nu; 
 • Caracteristici speciale: funcție Sleep, afișaj LED, telecomandă, filtru de aer, funcție Fresh, funcție Follow Me. 

Concluzie – Aparat de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU 

Aparatul de aer condiționat portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU este ideal pentru utilizatorii care își doresc să climatizeze mai multe încăperi cu ajutorul unui singur sistem de climatizare. Cu o capacitate generală relativ crescută, dispozitivul poate răci încăperi cu suprafețe medii, astfel fiind ideal pentru a climatiza, pe rând, întregul apartament. De asemenea, funcțiile de care dispune îl fac perfect pentru utilizatorii care își doresc să controleze și să seteze aparatul cu ușurință.  

Aparat de aer conditionat portabil Ariston MOBIS 9

Aparat de Aer Condiționat Portabil Ariston MOBIS 9 9000 BTU: Confort Mobil și Răcire Eficientă în Spațiul Tău. Descoperă Detaliile și Utilizarea Sa Versatilă.

Search